ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου για την ανανέωση άδειας οδήγησης ηλικιωμένων. Παρασκευή, 10/6/22016


            

 
 
Αρ. πρωτ. 6109/10-6-2016                       
 

 10 Ιουνίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη Χρήστο
ΘΕΜΑ: «Ανανέωση άδειας οδήγησης ηλικιωμένων»

Τους τελευταίους μήνες οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ιατρών, που είναι αρμόδιες για την έγκριση των αδειών οδήγησης των ηλικιωμένων, τελούν υπό αναστολή, λόγω μη καταβολής των αποζημιώσεών τους από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων οδηγών, που είχαν την ατυχία να λήξει η άδειά τους εντός του χρονικού διαστήματος που δε λειτουργούν οι επιτροπές, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μη μπορούν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης που διαθέτουν.
Με τα οχήματά τους ακινητοποιημένα, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μετακίνησής τους, με όλη την ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται γι αυτή την ευαίσθητη ομάδα  συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα προβληματική διαμορφώνεται η κατάσταση ειδικά αυτήν την εποχή που οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για τα θαλάσσια μπάνια τους.
Εδώ και μέρες, η αρμόδια Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε στο εν λόγω θέμα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή, μιλώντας για επικείμενη κατάργηση των δευτεροβάθμιων ιατρικών επιτροπών και θεσμοθέτηση άλλων διαδικασιών που θα αντικαθιστούν τις υπάρχουσες.
Όποια κι αν είναι τελικά η οριστική απόφαση για το θέμα, δεν έγινε καθόλου λόγος για τον χρονικό ορίζοντα της επικείμενης αλλαγής καθώς και για το πώς θα εξυπηρετηθούν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος της νέας διαδικασίας οι άνθρωποι που αναμένουν τόσο καιρό την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους.
 
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1.      Ποια είναι η νέα διαδικασία που θα θεσμοθετηθεί, σε αντικατάσταση της λειτουργίας των δευτεροβάθμιων επιτροπών, για την έγκριση των αδειών οδήγησης των ηλικιωμένων;
2.      Ποια είναι η έναρξη ισχύος της νέας διαδικασίας με βάση τον προγραμματισμό σας;
3.      Πώς θα εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι οδηγοί, που αναμένουν έγκριση της άδειάς τους, κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος της νέας διαδικασίας; Θα προβείτε σε κάποια προσωρινά μέτρα π.χ. παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης;

 
 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 
 

                                                                                                       Λεωνίδας  Γρηγοράκος