ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, στην εκπομπή “Στα σημεία των καιρών”. Πέμπτη, 7/7/2016

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, στην εκπομπή “Στα σημεία των καιρών”, στη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016

Για να ακούσετε τη συνέντευξη, πατήστε εδώ


Λ. Γρηγοράκος: Κυρία Μιχέλη νομίζω ότι το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει. Έχουμε μπει σε μια άλλη περίοδο, μια άλλη εποχή. Η πολυδιάσπαση και o κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού της χώρας είναι μια πραγματικότητα, γεγονός το οποίο προμηνύει κάτι πολύ σημαντικό, που πρέπει να γίνει τον Σεπτέμβρη.
Δημοσιογράφος: Όπως;
Λ. Γρηγοράκος: Αυτό ακριβώς περιγράφω σε ένα άρθρο μου, το οποίο θα δημοσιευτεί σε λίγες μέρες. Το πολιτικό σκηνικό, όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν μπορεί, δηλαδή, να υπάρχουν μόνο η ΝΔ, από την μία πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη και στο κέντρο να υπάρχου τέσσερα και πέντε κόμματα, έξι κινήσεις, όπως του Θεοχάρη, του Ραγκούση και άλλες. Πιστεύω χρειάζεται μια διαφορετική ματιά και πρέπει να γίνει κάτι πολύ ανατρεπτικό, που θα μπορέσει να ανασυστήσει ένα βιώσιμο πολιτικό σκηνικό και μια βιώσιμη πολιτική στην Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις, με πλειοψηφικά κόμματα και όχι κόμματα του 20%. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας χρειάζεται ένα “lifting”, κάτι εντελώς διαφορετικό και σε αυτό θα πρέπει να “πρωταγωνιστήσει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις δυνάμεις του κέντρου. Αν απομονώσει τις δικές του “ακραίες” φωνές νομίζω, ότι θα μπορέσει να εκφράσει ένα μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό κέντρο, ενός ευρωπαϊκού κόμματος, που θα πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό το πολιτικό σχήμα, αυτή η πολιτική κίνηση με την συμμετοχή ανθρώπων όπως ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά, ο Θεοδωράκης, μαζί με τις πολιτικές κινήσεις των Θεοχάρη και Ραγκούση και ό, τι άλλο υπάρχει στο χώρο του κέντρου θα μπορέσει να αποτελέσει μια καινούρια πολιτική δύναμη, η οποία θα έχει ένα κομμάτι της ΝΔ και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.
Δημοσιογράφος: Με ποιόν αρχηγό;
Λ. Γρηγοράκος: Σε αυτή τη φάση, από ό, τι φαίνεται, εάν ο Τσίπρας κρατήσει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω δε θα υπάρχει καμία αντίρρηση να πάμε σε μια εκλογή από τη βάση.
Δημοσιογράφος: Ποια είναι η άποψή σας για τον εκλογικό νόμο, που συζητιέται στην Βουλή;
Λ. Γρηγοράκος: Ο εκλογικός νόμος είναι ένα τερτίπι του ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό που θέλει είναι να “παίζει” με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Έχει τον δικό του “χαβά”. Νομίζει ακόμη, ότι θα “παίζει” τα νταούλια και θα “χορεύει” η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και με τα πολιτικά κόμματα. Δεν του “πέρασε”, όμως τότε, ούτε τώρα θα του “περάσει” και θα αρκεστεί σε αυτό που είχε. Νομίζω, ότι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η Ελλάδα ταλαιπωρείται από την ύπαρξη αυτού του μορφώματος, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πάρει την απάντησή του από τις συντεταγμένες πολιτικές δυνάμεις της Βουλής και όταν πάμε σε εκλογές, που η γνώμη μου είναι ότι θα πάμε πολύ γρήγορα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στα ποσοστά που είχε πριν την κρίση. Είμαι σίγουρος, ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί θα υπάρξουν άλλες πολιτικές δυνάμεις πολύ ευεργετικές και παραγωγικές για τη χώρα, οι οποίες θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Το σίγουρο είναι, ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική δύναμη, που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πιο βαθιά την Ελλάδα στην κρίση και αυτό είναι και το πιο μελανό σημείο στην κυβέρνηση της “πρώτης φοράς Αριστερά”, όπως θέλουν να τη λένε.
Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Τώρα ποιος θα τη βγάλει θα το δούμε…
Λ. Γρηγοράκος: Θα σας πω κάτι. Δε δικαιολογείται εδώ και επτά σχεδόν χρόνια η Ελλάδα να είναι σε μνημόνιο και να “πληρώνει” τα “γινάτια”, τις “αποκοτιές” και τις ανόητες κινήσεις των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας. Δε γίνεται, λοιπόν, να είναι σε κρίση τόσα χρόνια αυτή η χώρα και κανείς να μην ενδιαφέρεται. Κάποια στιγμή πρέπει να ενδιαφερθούμε για τη χώρα. Οι περισσότεροι που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρθηκαν μόνο για τον εαυτό τους, για το πώς θα καταλάβουν την εξουσία. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε για αυτή τη χώρα. Γιατί ξέρετε τι συμβαίνει; Όταν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις, τότε “γεννιούνται” αντιδραστικές δυνάμεις στην αριστερά και τη δεξιά. Όπως καταλαβαίνετε, η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού και η δημιουργία κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή ή κομμάτων, που δεν έχουν σαν αφετηρία το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι δημιουργήματα της κρίσης. Τα κόμματα αυτά ουσιαστικά δεν υπήρχαν. Η κρίση τα δημιούργησε.
Δημοσιογράφος: Σε ποιο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στις επόμενες εκλογές;

Λ. Γρηγοράκος: Ανήκω στο χώρο της κεντροαριστεράς. Εκεί θα είμαι, περιμένοντας κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο, το οποίο θα είναι βιώσιμο και εξισορροπιστικό μεταξύ αυτών των ακραίων δυνάμεων, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος. Ο τόπος έχει ανάγκη ενός μεγάλου κόμματος του προοδευτικού κέντρου. Εκεί θα είμαι.