ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Ερώτηση Λ. Γρηγοράκου προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στον νομό Λακωνίας. Δευτέρα, 29/8/2016


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Α.Π. 7728 - 29/8/2016
29 Αυγούστου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα ΞανθόΘΕΜΑ: «Κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στον νομό Λακωνίας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013».


Είναι γνωστό το θέμα του χρονίζοντα διαγωνισμού των 167 ασθενοφόρων οχημάτων και των 19 Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Μόλις πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκε η παράδοση του πρώτου ασθενοφόρου από τα 90 νέα οχήματα, που αποτελούν μέρος του εν λόγω διαγωνισμού, για την κάλυψη των αναγκών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Με βάση το παραπάνω Περιφερειακό Πρόγραμμα έχει γίνει γνωστό, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφοδιαστεί με 10 νέα ασθενοφόρα οχήματα, εκ των οποίων τα 2 θα διατεθούν στο νομό Λακωνίας, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που αντιμετωπίζει.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή των ασθενοφόρων στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

  1. Η κατανομή των 2 ασθενοφόρων στο νομό της Λακωνίας θα αφορά στο νοσοκομείο Σπάρτης και το νοσοκομείων Μολάων αντίστοιχα, όπως έχουν επαλειμμένα εισηγηθεί οι αρμόδιοι φορείς του νομού, εξαιτίας των αυξημένων προνοσοκομειακών αναγκών των συγκεκριμένων περιοχών;Ο Ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος