ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου_Επίκαιρη ερώτηση βουλευτή Λακωνίας, Λ. Γρηγοράκου προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με την παράνομη ενεργοποίηση παλαιότερης διαδικασίας επιλογής Διευθυντών στο ΕΣΥ. Δευτέρα, 19/9/2016


 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή τις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Α. Ξανθό.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος, αναφέροντας πως η κυβέρνηση γυρίζει το ρολόι της στο 2007 για να επιλέξει από τις υποψηφιότητες που είχαν υποβληθεί εννιά χρόνια πριν τους συντονιστές διευθυντές στα νοσοκομεία της χώρας, εισάγει στην πολιτική ζωή μια νέα καινοτομία».

Μάλιστα, ο Λάκωνας βουλευτής τονίζοντας πως «αν η παραδοξολογία αυτή, δεν αφορούσε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως η υγεία των πολιτών, μόνο ως ανέκδοτο θα εκλαμβανόταν», σημειώνει πως «το χειρότερο είναι ότι αποκλείει νέες υποψηφιότητες, ενώ πιθανόν κάποιοι από τους προηγούμενους να έφυγαν από τη ζωή ή να μην ενδιαφέρονται».

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος «εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η ανοησία, διότι κανένα σοβαρό επιχείρημα δεν θεμελιώνει την εσκεμμένη ενέργεια του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Η πολιτική του ηγεσία είναι υπόλογη και για τις πρωτάκουστες διαδικασίες που επιλέγει, καθώς και για την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή που επιβάλει, προκειμένου να υπηρετήσει συγκεκριμένες πελατειακές σκοπιμότητες και την κομματοκρατία».

Τέλος, ο βουλευτής Λακωνίας, υπογραμμίζοντας πως «οι απροκάλυπτα παράνομες μεθοδεύσεις δεν είναι πλέον αποκύημα της φαντασίας, αλλά υποκρύπτουν ανομολόγητες επιδιώξεις για την εξυπηρέτηση ημετέρων», θέτει τις παρακάτω ερωτήσεις προς τον Υπουργό:
  1. Ποιες οι προθέσεις του Υπουργείου ως προς το θέμα, που απασχολεί την ιατρική κοινότητα;
  2. Προτίθεστε να διορθώσετε το κενό που παρατηρείται στην σύνθεση των πενταμελών συμβουλίων κρίσεων, ούτως ώστε να μην λαμβάνεται σαν διπλή ψήφος αυτή του διορισμένου Διοικητού του νοσοκομείου;
  3. Προτίθεται ο Υπουργός, να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, για την απεμπλοκή από τις παλαιές προκηρύξεις, ούτως ώστε να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη όλων των θέσεων του Ε.Σ.Υ.;