ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στο ρ/σ Αντέννα Ν. Ελλάδας 97.1. Δευτέρα, 12/9/2016

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας
στο ρ/σ Αντέννα Ν. Ελλάδας 97.1, στο δημοσιογράφο Ηλία Σταθάκη

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Για τις καταστροφές στο νομό Λακωνίας λόγω νεροποντής
Ήταν μια κακή στιγμή για την Ελλάδα, ήταν μια κακοκαιρία που έπληξε όλη την Ελλάδα και το δυστύχημα ήταν ότι είχαμε νεκρούς. Ας συλλυπηθούμε τους συγγενείς των νεκρών και να ευχηθούμε η Ελλάδα να είναι πιο προετοιμασμένη τις επόμενες φορές. Αν και τα φαινόμενα, κάθε φορά, είναι και πιο άγρια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο και αυτό διότι έχουμε παρέμβει πάρα πολύ στο περιβάλλον. Στην Λακωνία και στη Δυτική Ελλάδα υπήρξαν πράγματι πάρα πολύ μεγάλες ζημιές. Ας ευχηθούμε ότι η κυβέρνηση θα ενσκήψει πάνω στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και θα δώσει την ανάλογη βοήθεια και στους πολίτες αλλά και στους αγρότες που έχουν πληγεί οι καλλιέργειές τους.

Για την αποζημίωση των πληγέντων του νομού Λακωνίας
Πολλά λέγονται αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πια τους κυβερνώντες γιατί θυμάμαι τι έχουμε τραβήξει με την πυρκαγιά στη Νεάπολη και ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι άνθρωποι. Καταλαβαίνετε πως ό,τι και να πουν, δεν τους πιστεύω. Είναι μια περίεργη κυβέρνηση αυτή, με τα δικά της “πιστέυω”, τις δικές της ιδεοληψίες και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί κανείς να τους πιστέψει γιατί υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Ο κρατικός μηχανισμός έχει “στεγνώσει”, δεν υπάρχουν χρήματα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η αγορά έχει νεκρώσει, έχουν φτωχοποιηθεί μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι μια κατάσταση πολύ δύσκολη για την Ελλάδα την οποία την ωραιοποίησε ο κ Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Είπε πάλι τα ψέματα της Θεσσαλονίκης. Δεν τον πιστεύει πια κανείς. Ο ελληνικός λαός πέρσι τον πίστεψε αλλά νομίζω ότι τώρα πια ήρθε η ώρα η αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου να μην μπορεί να σταθεί άλλο. Ας αφήσει τους Έλληνες να διαλέξουν μια άλλη κυβέρνηση η οποία θα τους βγάλει από την κρίση.

Για το ενδεχόμενο εκλογών το επόμενο διάστημα
Η Ευρώπη δεν θέλει αυτή την στιγμή να έχουμε εκλογές στην Ελλάδα για διάφορους δικούς της λόγους. Η Ελλάδα θα περάσει δύσκολες στιγμές γιατί οι κυβερνήτες αυτοί είναι ανίκανοι, ερασιτέχνες και πάνω από όλα, δεν έχουν μάθει να δουλεύουν. Είναι βαριές κουβέντες αλλά τις πιστεύω. Τους αρέσει η εξουσία. Είναι μια κυβέρνηση η οποία υπέγραψε το επαχθέστερο μνημόνιο και βγαίνει και λέει ότι δεν ευθύνεται για τίποτα, συνεχίζουν να λένε ψέματα. Παραδείγματος χάρη, ότι θα μοιράσουν στις ευπαθείς ομάδες τα 240 εκατομμύρια που πήραν από τις άδειες. Αφού 80 εκατομμύρια θα πάρουν ως πρώτη δόση και αν τα πάρουν και αυτά. Τι θα μοιράσουν; Πιστεύουν ότι με κωλυσιεργείες και αναβλητικότητες θα ξεγελάσουν πάλι τους Ευρωπαίους όπως σε αυτή τη μεγάλη διαδικασία διαπραγμάτευσης του 2015 που στο τέλος μας έφερε το επαχθέστερο μνημόνιο. Δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα. Ξέρετε γιατί; Διότι οι άνθρωποι είναι τεμπέληδες, δεν έχουν μάθει να δουλεύουν. Η φιλοσοφία τους είναι: “Ας το να δούμε αύριο”. Ενώ δεν έχει αύριο, έχει μόνο χθες. Ο ελληνικός λαός βέβαια έχει κάνει μια επιλογή και την σεβόμαστε. Και βέβαια, οφείλει να υποστεί και τα αποτελέσματα της επιλογής του. Θέλω να πω ότι από τα 15 προαπαιτούμενα που έχει αυτή τη στιγμή για να πάρει τη δόση, η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει μόνο τα δύο. Αυτή την στιγμή έχουμε 7 δις. ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεν πληρώνουν κανέναν, ούτε ο ΕΟΠΥΥ, ούτε κανείς άλλος οργανισμός. Κατά τα άλλα λένε ότι έχει και πλεόνασμα. Αφού η αγορά έχει στερέψει, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν έχουν φράγκο, οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν να πληρωθούν 6-7 μήνες. Η εκταμίευση της δόσης καθυστερεί. Και καθυστερεί εξαιτίας των ιδεοληψιών και των παλινωδιών που έχει η κυβέρνηση. Θέλουν να δείξουν ότι δουλεύουν, ότι διαπραγματεύονται, ότι κάνουν τα πάντα και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε άχρηστοι.

Για τις διακηρύξεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχετικά με την τοποθέτηση 10.000 ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία
Δεν έχετε δει και πέρσι που πήγε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργείο Υγείας και εξήγγειλε 5.000 προσλήψεις. Είδατε τίποτα; Στην Ελλάδα η Υγεία είναι στη χειρότερη στιγμή της ιστορικά. Καθημερινά θα δείτε ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας και των νοσοκομείων είναι “στα κάγκελα”. Κάποτε, είχαμε και εμείς προβλήματα αλλά τουλάχιστον πληρώναμε τους προμηθευτές, πληρώναμε τα νοσοκομεία. Με δυσκολία, δεν είπα ότι ήταν όλα ρόδινα, αλλά υπήρχε ένας προγραμματισμός. Με τον κ. Σταϊκούρα είχαμε βάλει στον προϋπολογισμό 4.500 προσλήψεις. Θα μου πείτε: “Γιατί δεν έγιναν;” Γιατί ο κ. Βαρούφακης έχασε τα 11 δις από το ΤΧΣ και εξαναγκάστηκε ο κ. Κουρουμπλής, σαν υπουργός Υγείας, να πάρει όλα τα αποθεματικά των νοσοκομείων και τα αποθεματικά του Υπ. Υγείας και να τα δώσει να πληρωθούν οι συντάξεις. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει τα λεφτά που είχαμε προβλέψει τότε για τις προσλήψεις στο Υπ. Υγείας και έτσι δεν υπήρχαν πλέον πιστώσεις για να προκηρυχθούν οι 4.500 θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η αλήθεια όμως κανείς δεν την λέει. Δεν πειράζει.

Για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας στον νομό Λακωνίας
Οι συνθήκες είναι δύσκολη σε όλη την Ελλάδα. Μας ενδιαφέρουν όμως οι συνθήκες του λαού πρώτα, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι και μερικές φορές κάνουν το παραπάνω και το αναγνωρίζουμε αυτό το παραπάνω. Όχι όμως να εκθειάζουμε και πράγματα τα οποία δεν ισχύουν στην πραγματικότητα. Η νοσηλευτική μονάδα των Μολάων λειτουργεί. Καμία αντίρρηση. Όμως ο αναισθησιολόγος των Μολάων πήγε στο Αττικό; Έφυγαν οι δύο αναισθησιολόγοι; Ο ορθοπαιδικός που ήταν στους Μολάους έχει έρθει στην Σπάρτη; Με το ρυθμό που πάει η κυβέρνηση, ξέρετε πότε θα έρθει στα νοσοκομεία το προσωπικό για το οποίο έχουν προκηρυχθεί θέσεις; Σε δύο-τρία χρόνια. Και μέχρι τότε τι γίνεται; Το σωματείο του νοσοκομείου Μολάων, που πέντε χρόνια είχε ένα μαύρο πανό απ' έξω, τι κάνει; Εμείς φέραμε 6 ιατρούς και 20 νοσηλευτές. Και τώρα έχουν φύγει όλοι. Το πανό που είναι;
Δεν είχα καμία προσωπική συμπάθεια ή κάποιο προσωπικό συμφέρον όταν έβαζα την υπογραφή για να μετακινηθεί ο χειρουργός από το νοσοκομείο Μολάων στην Σπάρτη. Είχε το δικαίωμά του σαν εργαζόμενος, μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας στο νοσοκομείο Μολάων, να ζητήσει να μετακινηθεί στο νοσοκομείο Σπάρτης. Σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, για να μην βρω κανέναν μπελά ότι τον μετακίνησα στο νοσοκομείο Σπάρτης με ρουσφέτι ή οτιδήποτε άλλο, είπα να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Και κοίταξαν το θέμα δύο φορές. Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Υπάρχουν όλες οι υπογραφές χωρίς καμία αντίρρηση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Υγείας και το Δ.Σ. του νοσοκομείου. Χωρίς καμία αντίρρηση. Δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην συγκεκριμένη υπουργική απόφαση. Αν θέλουν να φέρουν πίσω τον ιατρό από την Σπάρτη στους Μολάους, είναι καθαρά μια προσωπική πολιτική τους απόφαση. Δεν θα ρίξουν ευθύνη στη δική μου θητεία στο υπουργείο Υγείας για την μετακίνηση του ιατρού. Τώρα αν είναι σωστή η όχι, θα το δείξει η ιστορία και η ζωή.