ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στην εκπομπή του Ε Tv, «Τώρα ό, τι συμβαίνει». Σάββατο, 24/09/2016

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας,
στην εκπομπή του Ε Tv, «Τώρα ό, τι συμβαίνει»


Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016


Για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και την απώλεια του αποκαλούμενου ηθικού πλεονεκτήματος  του ΣΥΡΙΖΑ
Μπορεί αυτό που θα πω να ενοχλήσει κάποιους ή να τους στενοχωρήσει. Πριν από τρία χρόνια ήμουν Αναπληρωτής Υπουργός σε δύο Υπουργεία. Ποτέ δεν παρουσιάστηκα μόνος μου σε εκπομπή της τηλεόρασης. Φρόντιζα να έχω πάντα αντίλογο.
Είναι πολύ «βαριά» τα λόγια που θα πω. Η κυβέρνηση αυτή πάσχει από οίηση. Αυθαιρετεί και συνέχεια λέει ψέματα. Αυτές οι πράξεις της κυβέρνησης αποτελούν πράξεις εκτροπής από το δημοκρατικό πολίτευμα.
Θα σας πω, λοιπόν, ως παράδειγμα, ένα ανέκδοτο, που μου είπε κάποιος παράγοντας ενός Υπουργείου, όταν πήγα εκεί ως Υπουργός. Μου λέει: «Ξέρεις τι θα κάνεις στις δύσκολες στιγμές ως Υπουργός; Θα έχεις τέσσερις φακέλους. Όταν συναντήσεις την πρώτη δυσκολία θα βγάλεις τον πρώτο φάκελο». Ο πρώτος φάκελος, λοιπόν τραβήχτηκε και έγραφε «δώστε μου λίγο χρόνο δεν έχω ενημερωθεί ακόμη». Στην επόμενη δυσκολία τραβήχτηκε ο δεύτερος φάκελος, ο οποίος έγραφε, ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Σας θυμίζουν κάτι αυτά; Τρίτη δυσκολία, τρίτος φάκελος, στον οποίο έγραφε, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι. Στον τέταρτο και τελευταίο φάκελο έγραφε: «ήρθε η ώρα να φύγεις». Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Ήρθε η ώρα να φύγουν. Είπαν τόσα ψέματα, κατασυκοφάντησαν ανθρώπους, προσωπικότητες, βουλευτές, κόμματα, για να μπορέσουν να πάρουν την εξουσία. Και τα κατάφεραν. Την πήραν την εξουσία, αλλά δεν τη διαχειρίζουν με δημοκρατικότητα.

Για τις κυβερνητικές παλινωδίες και τη διγλωσσία της κυβέρνησης
Πρόσφατα, στην Ολομέλεια της Βουλής, βγήκε ο κύριος Μπαλτάς και μίλησε για την στρατηγική ήττα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού που ενσαρκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι είναι σοσιαλιστές αλλά κάνουν και λάθη στο δρόμο για την ολοκλήρωση του σοσιαλισμού. Στην συνέχεια, βγήκε ο κύριος Φλαμπουράρης και λέει: «Εμείς δεν τις πιστεύουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουμε όμως την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
Με τέτοιου είδους φτηνά εφευρήματα οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε σανό. Ενώ πηγαίναμε προς το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, έπαιζαν επικοινωνιακά «παιχνίδια». Και συνεχίζουν να «παίζουν». Προηγουμένως, άκουγα τον κύριο Μπαλάφα να λέει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όταν έρθει, λοιπόν, μια δύσκολη στιγμή αρχίζουν τον αριστερό τους λόγο και, με έπαρση διατείνονται, ότι αυτοί δεν κάνουν όσα τους καταλογίζονται. Φέρνουν την Ελλάδα στο «χείλος» του γκρεμού και πηγαίνουν και τα υπογράφουν όλα στο τέλος. Η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρωτόγνωρο πολιτικό παράδειγμα. Δεν έχουν φέρει ούτε μια αντίρρηση επί δύο χρόνια στην Βουλή. Οι φανατικοί πολέμιοι των μνημονίων, όταν έρχονται στην Βουλή ψηφίζουν τα πάντα. Τους αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνουν. Είναι γοητευμένοι από την εξουσία. Το μόνο που επιχειρούν είναι η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και της χώρας για να μπορούν να έχουν λόγο. Δεν έχουν καταλάβει, όμως, ότι έχει έρθει η ώρα του «Βατερλό».

Για τους αντιδιαπλεκόμενους και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την ενημέρωση
Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με τα κανάλια αποτελεί το μεγαλύτερο βαρίδιο για την κυβέρνηση. Τη Δευτέρα το πρωί οι άλλοι δύο από τους συνολικά τέσσερις υπερθεματιστές θα πρέπει να καταβάλουν ένα πολύ μεγάλο ποσό. Ξέρετε εγώ, κατάγομαι από ένα πολύ ορεινό χωριό της Λακωνίας, στον Ταΰγετο, που έχει πάρα πολλές πέτρες. Θα πάω, λοιπόν, το επόμενο Σαββατοκύριακο στο χωριό μου και θα καλέσω όλους τους συγχωριανούς μου, να μου δώσουν τις περιουσίες τους, για να μπορέσω να πάρω ένα δάνειο για να αποκτήσω και εγώ τηλεόραση. Αφού, τώρα με βοσκοτόπια αποκτάς τηλεοπτικό κανάλι.

Για τα τεκταινόμενα στην Υγεία
Φέτος δόθηκαν 300 εκατομμύρια λιγότερα για την Υγεία. Στους προϋπολογισμούς του 2014 και 2015, που είχαμε φτιάξει μαζί με τον κύριο Σταϊκούρα, είχαμε δώσει 4.500 θέσεις εργασίας για την Υγεία. Δυστυχώς όμως, ο κ. Βαρουφάκης έδωσε πίσω τα 11,2 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ, τα οποία χάθηκαν και μετά δεν είχαν να πληρώσουν τις συντάξεις. Ολόκληρο, λοιπόν, τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, ο κύριος Κουρουμπλής τον έδωσε για τις συντάξεις, για τις ανάγκες του Υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ. Χάθηκαν, λοιπόν, τα χρήματα από το προϋπολογισμό, για τις 4.500 θέσεις εργασίας στην Υγεία και τώρα, μετά από δύο χρόνια έρχονται, πάλι με ψέματα, και λένε για προσλήψεις στην Υγεία. Πρέπει να δείτε, τι έλεγε τον Μάιο του 2015 ο κύριος Τσίπρας στο Κερατσίνι και τι έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα στην ΔΕΘ. Λένε συνεχώς ψέματα. Το 85% του ελληνικού λαού, στην προχθεσινή δημοσκόπηση πιστεύει, ότι ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του λένε ψέματα.
Επίσης, το νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν έχει καμία τύχη αν δεν πάει στους ιδιώτες. Αυτό το πιστεύω και το λέω εδώ και πολύ καιρό. Αυτό το νοσοκομείο, που φτιάχτηκε με δωρεές 15 εκατομμυρίων από κάποιους ιδιώτες, δεν μπορεί να το διαχειριστεί το δημόσιο, γιατί είναι ακριβό. Το νοσοκομείο Σαντορίνης, για να λειτουργήσει, θέλει 10 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Για να σας δείξω το μέτρο θα σας πω ένα παράδειγμα. Τα δύο νοσοκομεία της Λακωνίας επιχορηγούνται από την ελληνική πολιτεία με 3 εκατομμύρια. Αν, λοιπόν, για 15.000 πληθυσμό δώσουμε 10 εκατομμύρια, καταλαβαίνετε τι κόστος είναι αυτό. Το νοσοκομείο Σαντορίνης ήταν και παραμένει ασύμφορο για το ελληνικό κράτος.
Η Υγεία, βέβαια, δεν είναι επενδυτικό αγαθό. Θα πρέπει να προσέχουμε. Όμως, έκλεισαν μια δομή, αυτή του Κέντρου Υγείας, που υπήρχε και λειτουργούσε κανονικά, και μετέφεραν τους γιατρούς, το προσωπικό, τα ασθενοφόρα αυτής της δομής, για να λειτουργήσουν αυτό το νοσοκομείο. Τα ψέματα έχουν μικρή διάρκεια. Την επόμενη μέρα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Εμείς είχαμε την επιλογή να ανοίξουμε το νοσοκομείο Σαντορίνης αλλά δεν το κάναμε, γιατί δεν ήταν σωστό και δε θέλαμε να λαϊκίσουμε. Αυτό το νοσοκομείο χτίστηκε από δωρεές και ήταν μια πολιτική απόφαση του κυρίου Αβραμόπουλου, το 2007. Για όλα αυτά τα πράγματα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εμείς, λοιπόν, τότε επιλέξαμε τα 5 εκατομμύρια, που θα δίναμε για να λειτουργήσει αυτό το νοσοκομείο, να τα δώσουμε για να «ανοίξουν» 150 κλίνες ΜΕΘ. Υπήρχε πρόταση και από το Ίδρυμα Νιάρχος αλλά και από άλλους φορείς να πάρουν το νοσοκομείο και να το λειτουργήσουν. Υπήρχαν, λοιπόν, ιδιωτικές προτάσεις, να λειτουργήσουν αυτοί το νοσοκομείο και όλοι οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών, να πηγαίνουν με τον ΕΟΠΥΥ τους να περιθάλπονται και να νοσηλεύονται σε αυτό.