ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ερώτηση βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δευτέρα, 17/10/2016


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Α.Π. 436/17/10/2016
                                                                             ΕΡΩΤΗΣΗ
                     

17 Οκτωβρίου 2016


Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου

Θέμα: «Προβλήματα στην πληρωμή ενιαίας και συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους αγρότες του νομού Λακωνίας, λόγω σφαλμάτων στην τηλεπισκόπηση».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αγροτικός κόσμος της Λακωνίας έχει έρθει αντιμέτωπος με το οξύ πρόβλημα της λανθασμένης αποτύπωσης αγροτεμαχίων, μέσω του συστήματος τηλεπισκόπησης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων σφαλμάτων τηλεπισκόπησης είναι οι αγρότες του νομού, να αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με τις πληρωμές της ενιαίας αλλά και της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Αρχικός στόχος χρήσης της εφαρμογής της τηλεπισκόπησης ήταν η γρήγορη και διαφανής διασταύρωση των δηλωθέντων αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων από τους παραγωγούς, ώστε να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος ελέγχου. Δυστυχώς, όμως, τα αποτελέσματα του όλου εγχειρήματος μόνο θετικά δεν μπορούν να αποτιμηθούν για το εισόδημα του αγροτικού κόσμου.
Σε συνέχεια των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε επικάλυψης των αγροτεμαχίων τους είτε λανθασμένης εμφάνισής τους, από το σύστημα, ως «ασκεπή» ενώ στην πραγματικότητα είναι καλλιεργημένα δεν μπορούν να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις, γιατί πλέον το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εμφανίζεται ως κλειστό. Την ίδια στιγμή οι περισσότερες ενστάσεις, που κατατέθηκαν από τους αγρότες απορρίφθηκαν.
Ερωτάται ο Υπουργός:
1.    Πόσα λάθη λόγω σφαλμάτων στην τηλεπισκόπηση ή στο γενικότερο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντοπίστηκαν στο νομό Λακωνίας;
2.    Πόσες συνολικά ενστάσεις έγιναν αποδεκτές, από το σύνολο όσων κατατέθηκαν και για ποιο λόγο;
3.    Η απόρριψη των υπόλοιπων ενστάσεων έγινε για λόγους ουσιαστικού περιεχομένου ή για τυπικούς και διαδικαστικούς;
4.    Τι προτίθεται να κάνει η ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να αρθούν τα προβλήματα της τηλεπισκόπησης και να δικαιωθούν οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και έχουν υποστεί την συγκεκριμένη ταλαιπωρία;


Ο  Βουλευτής,

Λεωνίδας  Γρηγοράκος