ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

υνάντηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας "Ελλάδας-Καζακστάν" με τον Αλεξέι Βολκόβ, Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν. Δευτέρα, 14/11/2016
Στις 14 Νοεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας «Ελλάδας-Καζακστάν», κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Πρέσβη του Καζακστάν στην Ελλάδα, κ. Αλεξέι Βολκόφ, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα διμερούς πολιτικής και για θέματα εμπορικο-οικονομικών, επενδυτικών, δια-κοινοβουλευτικών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ μίλησαν και για την κατάσταση στην Ελληνική Δημοκρατία και γενικά στην περιοχή. Όπως ο κ. Γρηγοράκος επεσήμανε, το Καζακστάν έχει δημιουργήσει μια «νέα εποχή» διεθνικής και διαθρησκευτικής αρμονίας στη διάρκεια των 25 χρόνων της ανεξαρτησίας του.
Οι δύο πλευρές ζήτησαν με έμφαση την ενεργή συνεργασία ανάμεσα στα νομοθετικά συμβούλια των δύο χωρών και σημείωσαν ότι η ανταλλαγή επισκέψεων σε διάφορα επίπεδα, η συμμετοχή σε από κοινού δραστηριότητες, καθώς και ένας ανοιχτός διάλογος πάνω στα πιο επείγοντα ζητήματα, θα ενδυναμώσουν τους δια-κοινοβουλευτικούς δεσμούς.
Ο κ. Γρηγοράκος εξήρε την επιτυχημένη εμπειρία της χώρας στη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου κράτους, σύμφωνα με τις προοδευτικές ιδέες του Προέδρου του Καζακστάν κ. Ναζαρμπαγιεφ. Επίσης, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την διοργάνωση επίσκεψης των ελλήνων βουλευτών-μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας στην Αστάνα μέσα στο 2017 – τη χρονιά εορτασμού της 25ης επετείου από την ίδρυση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Καζακστάν, με προοπτική ενδυνάμωσης και περαιτέρω ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας.
Ένα σημαντικό θέμα που τέθηκε στη συνάντηση, ήταν η συζήτηση της διαδικασίας επικύρωσης από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας Ενισχυμένης Εταιρικής σχέσης και Συνεργασίας ανάμεσα στην Δημοκρατία του Καζακστάν και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πρέσβης του Καζακστάν σημείωσε ότι η έγκριση από την ελληνική πλευρά αυτού του σημαντικού εγγράφου, θα οδηγήσει σε ένα ποιοτικά ανώτερο επίπεδο ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στο Καζακστάν και την Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πρεσβεία, το μέλος της ελληνικής Βουλής συμφώνησε με την ανάγκη επικύρωσης της προαναφερθείσης Συμφωνίας, λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική σημασία της εταιρικής σχέσης ανάμεσα στο Καζακστάν και την Ευρώπη και στο Καζακστάν και την Ελλάδα.