ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Παρασκευή, 2/12/2016

 
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


Προς τον Πρόεδρο της Βουλής,
κ. Νικόλαο Βούτση

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2016
 
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σε ένα καίριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα νομοσχέδιο, εκ παραδρομής, φέρομαι να το καταψήφισα. Συγκεκριμένα, έγινε το εξής λάθος: Εξαιτίας απουσίας μου από την αίθουσα της Ολομέλειας κατά την πρώτη ανάγνωση των ονομάτων των βουλευτών, απάντησα αρνητικά στο ερώτημα της Έδρας, θεωρώντας ότι ο Προεδρεύων με ερωτά εάν ψήφισα ή όχι. Ωστόσο, η απάντησή μου αυτή ελήφθη ως καταψήφιση των τριών συγκεκριμένων άρθρων, που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Το γεγονός αυτό δεν ανταποκρίνεται στην προσωπική μου βούληση. Ακλόνητη πεποίθησή μου είναι ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην ίση μεταχείριση, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Αναγκάζομαι να προβώ σε αυτή την εύλογη επανόρθωση, γιατί τα ομοφοβικά σύνδρομα δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία και πολιτεία.
 
 
Με εκτίμηση,

                                                                                         Λεωνίδας Γρηγοράκος