ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9. 84FM». Πέμπτη, 1/12/2016

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας 
στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9. 84FM», στο δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη


Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Για τη συμμετοχή του σε υποτιθέμενες παρασκηνιακές κινήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς
Πραγματικά είναι εντελώς λανθασμένη αυτή η πληροφορία. Δείπνο δεν έγινε ποτέ. Ο συντάκτης της συγκεκριμένης στήλης θέλει να εξάπτει και να ιντριγκάρει την μυθοπλασία στην πολιτική, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έχουμε βέβαια το δικαίωμα να συζητάμε. Αυτό τον καιρό γίνονται μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις. Την Δευτέρα, που κατά τον συντάκτη γινόταν το δείπνο, ο κύριος Βενιζέλος ήταν στον Δικηγορικό Σύλλογο και μιλούσε για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Χθες το βράδυ έγινε μια εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική και γενικότερα, πιστεύω ότι τέτοιου είδους συζητήσεις χρειάζονται στον τόπο. Ό, τι πολιτικές συζητήσεις όμως έχουμε να κάνουμε, πρέπει να γίνονται στο «φως της ημέρας». Αυτή είναι η άποψή μου. Τα παρασκήνια και οι ίντριγκες μας «πλήγωσαν» αρκετά. Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Πρέπει να αφήσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό και όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την συμπαράταξη όλων αυτών των δυνάμεων, που αναζητούν μια άλλη πολιτική έκφραση. Αυτό πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτή είναι η άποψή μου.

Για την επιστροφή πολιτικών στο ΠΑΣΟΚ
Πώς θα επαναπατριστούν; Για να επαναπατριστούν, πρέπει να τους πεις κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο, γιατί αν είναι να παραμείνουν στο παλιό, τότε ας μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας κατέλαβε αυτό το παλιό και το νέο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να προχωράμε «στα τυφλά», χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα. Πρέπει να τα ετοιμάσουμε όλα αυτά και πρέπει να δούμε όσα έγιναν στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ τα έχει αποκηρύξει. Γιατί το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετικό από το παλιό. Πρέπει, όσο μπορεί περισσότερο, να υπερβεί τα αδιέξοδά του το ΠΑΣΟΚ. Είναι ζωτική ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Το έχει ανάγκη το εγχώριο κομματικό σύστημα.
Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει τον «κορμό» της ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς. Πρέπει να είναι παρόν σε αυτή την ανασύνθεση. Όλα αυτά τα στελέχη οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Άκουσα τον κύριο Κωνσταντινόπουλο, πριν κάποιες μέρες, να λέει: “Εμείς τους καλούμε όλους πίσω”. Ποιους καλούμε; Χρειαζόμαστε ταυτότητες και διευθύνσεις. Συγκεκριμένα ονόματα. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό είναι το λάθος του ΠΑΣΟΚ. Δε δείχνει ξεκάθαρο στίγμα. Βγαίνει και λέει γενικότητες. Που πίσω; Σε τι; Πρέπει, λοιπόν να αφήσουμε τις αυταρέσκειες, τους κομματικούς εγωισμούς και, χωρίς φοβικά σύνδρομα του παρελθόντος, να συγχρονίσουν τα βήματά τους όλοι όσοι ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος, που παραμένει στο χώρο αυτό. Δεν έχω διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ. Είμαι ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ θα παραμείνω και δεν πρόκειται να το κουνήσω από εδώ. Απλούστατα πιστεύω ότι κάποιοι εμμένουν σε προσωπικές στρατηγικές και σε ανέξοδους αρχηγισμούς. Με αυτό τον τρόπο, το μόνο που θα πετύχουν είναι μια περαιτέρω συρρίκνωση της κεντροαριστεράς. Η μόνη λύση είναι να πάμε, όπως είχαμε συμφωνήσει από την αρχή, σε κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο από τη βάση. Αυτό το καινούριο «κυοφορείται» αυτές τις μέρες. Υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα στο χώρο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποστεί μεγάλη πολιτική και προσωπική φθορά. Δεν μπορεί πια να προσεταιριστεί τίποτα άλλο. Δεν τον πιστεύει, τώρα πια, κανείς. Άρα φαίνεται, ότι υπάρχει ζωτικός χώρος για τη δημιουργία κάτι νέου και οι πολίτες το ζητούν αυτό.

Για την πολιτική γραμμή των ίσων αποστάσεων απέναντι σε Τσίπρα και Μητσοτάκη
Διαφωνώ κάθετα. Εγώ, ό, τιδήποτε από την κάθε πλευρά είναι κακό θα το κριτικάρω και όποιος κάνει τα χειρότερα θα εισπράττει και την ανάλογη πολιτική αντιμετώπιση. Δεν είναι ίσες αποστάσεις αυτές. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ στα κακώς κείμενα. Και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ σε ό, τι είναι μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό και καινοτόμο. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από αγκυλώσεις. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση, αυτή την στιγμή, να πηγαίνει «στα τυφλά». Δεν μπορεί ο μοναδικός τους σκοπός να είναι η διατήρηση στην εξουσία.

Για την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης του μεσαίου χώρου
Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μέσα σε αυτή την ανασυγκρότηση και να «παίξει» βασικό ρόλο, γιατί είναι ένα κόμμα πολύ πιο οργανωμένο από τα άλλα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει σε ό, τι νέο προκύψει. Αν όμως, το ΠΑΣΟΚ δε θέλει και θέλει να κρατήσει τις μονομέρειές του και να γίνει ένα μικρό κόμμα, το οποίο θα διαχειρίζεται την μιζέρια του, τότε, τι να πω. Χρειάζεται κάτι καινούριο, που να δώσει ένα νέο αφήγημα στο λαό και στον τόπο. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στον κατακερματισμό του χώρου μας.