ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Παρασκευή, 13/1/2017

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Α.Π. 2585/13-1-2017

13 Ιανουαρίου 2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σταθάκη Γεώργιο

ΘΕΜΑ: «Παράταση κυνηγετικής περιόδου αγριόχοιρου στο νομό Λακωνίας»
Σε λίγες μέρες, η κυνηγετική περίοδος αγριόχοιρου φθάνει στο τέλος της. Στις 20 Ιανουαρίου είναι η επίσημη καταληκτική ημερομηνία. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε προχθές 11/01 ανακοίνωση, με την οποία επιβάλλει καθολική απαγόρευση της θήρας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια από 11/1 έως 18/1, με σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας. Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι η κυνηγετική περίοδος αγριόχοιρου ουσιαστικά τελείωσε. Με την απόφασή του αυτή, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του ότι δεν επικράτησαν σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια οι ίδιες ακραίες καιρικές συνθήκες. Στο νομό Λακωνίας, δεν υπάρχει χιονοκάλυψη στις περιοχές που διαβιοί ο αγριόχοιρος, ενώ αντιθέτως παρατηρείται μεγάλη άνοδος των πληθυσμών του. Μεγάλες ομάδες ζώων κατεβαίνουν και φθάνουν ακόμα και μέχρι τα σπίτια των χωριών, όπου προξενούν τεράστιες ζημιές στους λαχανόκηπους και στις καλλιέργειες των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, το αίτημα των κυνηγών της Λακωνίας για παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου έως το τέλος Φεβρουαρίου, καθίσταται απολύτως λογικό. Με αυτόν τον τρόπο, θα διευκολυνθεί ο έλεγχος του πληθυσμού του αγριόχοιρου, θα αποφευχθούν οι ζημιές που προκαλεί, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η οικονομία των απομακρυσμένων χωριών που το χειμώνα στηρίζεται στους κυνηγούς.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε λήψη απόφασης για παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου; Αν ναι, μέχρι ποια ημερομηνία;


Ο Ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος