ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου σχετικά με την παράταση κυνηγετικής περιόδου για τον αγριόχοιρο. Παρασκευή, 13/1/2017


Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017


Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε σήμερα ερώτηση με αρ. πρωτ.: 2585/13.1.2017 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, ζητώντας να παραταθεί η κυνηγετική περίοδος για τον αγριόχοιρο έως το τέλος του Φεβρουαρίου.
Στην ερώτησή του, ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνει ότι με την απόφαση για καθολική απαγόρευση της θήρας για μία εβδομάδα, από 11/1 έως 18/1, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυνηγετική περίοδος τελείωσε πριν την ώρα της. Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός δεν έλαβε υπόψη του ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν επηρέασε κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα στη Λακωνία, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα χιονοκάλυψης περιοχών όπου διαβιοί ο αγριόχοιρος. Αντίθετα, ο πληθυσμός του συνεχώς αυξάνεται και οι αγριόχοιροι κατεβαίνουν μέχρι τις κατοικημένες περιοχές και προξενούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και τους λαχανόκηπους των κατοίκων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Λακωνίας ρωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος αν πρόκειται να προχωρήσει σε παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου έως το τέλος Φεβρουαρίου, όπως αιτούνται οι κυνηγοί της Λακωνίας.


Από το πολιτικό γραφείο