ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου σχετικά με την ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με την καταστροφή σοδειάς των ελαιοπαραγωγών Λακωνίας. Δευτέρα, 2/1/2017

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2017


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε ερώτηση με αρ. πρωτ.: 2349/30-12-2016 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου, σχετικά με την καταστροφή της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών Λακωνίας από δάκο και μυκητολογικές ασθένειες. Στην ερώτησή του, ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί, διευκρινίζοντας ότι αυτό οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή αλλά και στην αδυναμία τεχνικής αντιμετώπισης του θέματος από την πολιτεία με τα προγράμματα δολωματικού ψεκασμού δακοκτονίας. Τονίζει ότι η απώλεια εισοδήματος των αγροτών θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς τις οικογένειές τους και την πολιτεία. Τέλος, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες, αν πρόκειται να ληφθεί μέριμνα για βελτίωση των προγραμμάτων δακοκτονίας και αν θα εκπονηθούν προγράμματα για τη μελέτη και αντιμετώπιση των μυκητολογικών ασθενειών που πλήττουν τον ελαιόκαρπο.