ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου σχετικά με το θέμα της καταστροφής της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών. Τετάρτη, 25/1/2017

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής  Λακωνίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2017

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε απάντηση (αρ. πρωτ. 4/20-1-2017) στην ερώτηση (αρ. πρωτ. 2349/30-12-2016) του Βουλευτή Λακωνίας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, με θέμα την καταστροφή της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών Λακωνίας από δάκο και μυκητολογικές ασθένειες. Με αυτήν την αφορμή, ο Βουλευτής Λακωνίας δηλώνει τα εξής:

 

Απάντησε, χωρίς να πει τίποτα επί της ουσίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτησή μου, που αφορούσε στις καταστροφικές ζημιές στην παραγωγή ελιάς στην Λακωνία από την επιδημία δάκου και ασθενειών, λόγω ειδικών δυσμενών κλιματικών συνθηκών το φθινόπωρο. Αποτελεί άλλωστε προσφιλή τακτική των Υπουργών αυτής της Κυβέρνησης είτε να μην απαντούν καθόλου στις ερωτήσεις Βουλευτών, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είτε να απαντούν με «δημιουργική ασάφεια».

 

Από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκύπτει η έλλειψη διάθεσης να ασχοληθεί το Υπουργείο με την ουσία και την σοβαρότητα του θέματος, γιατί ενώ είναι αποδεδειγμένη πλέον η εκτεταμένη καταστροφή της ελαιοπαραγωγής στη Λακωνία με στοιχεία, το ΥΠΑΑΤ προσπερνά το θέμα και ισχυρίζεται ότι:

-      Όλα έγιναν τέλεια και δεν υπήρξαν προβλήματα ούτε στην διαδικασία ούτε στις πιστώσεις

-      Τα  προβλήματα αφορούν τις τοπικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους αγρότες 

Καλείται ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ασχοληθεί ουσιαστικά και όχι τυπικά με το θέμα και να δώσει μια απάντηση που θα βοηθάει τους ελαιοπαραγωγούς της Λακωνίας να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του νομού. 

 

 

Από το πολιτικό γραφείο