ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στο ραδιοφωνικό σταθμό Action24 104.6 fm. Παρασκευή, 13/1/2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στο ραδιοφωνικό σταθμό Action24 104.6 fm και τη δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού


Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017


Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι θα αλλάξουν τα σχέδιά τους οι πρώην σύντροφοι σας -Φλωρίδης, Ραγκούσης και Διαμαντοπούλου- που πήγαιναν για δημιουργία νέου κόμματος;
Λ. Γρηγοράκος: Τους εκτιμώ αφάνταστα και τους τρεις. Το έχω πει εξάλλου και δημόσια. Είναι καλοί πολιτικοί. Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι μια προσωπικότητα η οποία έχει προσφέρει και πρέπει να συνεχίζει να προφέρει στον τόπο. Και οι τρεις τους έχουν να επιδείξουν γενναίες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, είναι άνθρωποι που έχουν κάτι το ιδιαίτερο και θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά και τον χώρο στο οποίο έχουν συνταχτεί τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δουν με ένα άλλο μάτι την κίνηση που θέλουν να κάνουν. Γιατί νομίζω ότι αυτή η κίνηση “χωράει” στο ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να δημιουργήσει η Φώφη Γεννηματά.


Δημοσιογράφος: Ακούγεται ότι, μετά από εσάς, θα ενταχτούν και άλλοι βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ξέρετε κάτι εσείς, που μιλάτε με πολλούς βουλευτές;
Λ. Γρηγοράκος: Υπάρχει ένα θετικό κλίμα και νομίζω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα βγουν από την κρίση, γιατί έχει δημιουργηθεί μια καλή αύρα. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να είναι χρήσιμοι στον τόπο και θα έρθουν μαζί μας.


Δημοσιογράφος: Ο κ. Βενιζέλος είχε θέσει ένα βέτο για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Λέτε να ισχύει ακόμα αυτό το βέτο;
Λ. Γρηγοράκος: Νομίζω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει θέσει κανένα βέτο. Και προσφάτως μάλιστα, αν θυμάμαι καλά κα Σπανού, στο ΣΚΑΪ είχε πει ότι έχει τις απόψεις του για ορισμένα θέματα, δεν τον ενοχλεί καμία διεύρυνση που θα κάνει η κα Γεννηματά, αλλά διατηρεί την αξιοπρέπειά του. Κοιτάξτε, εγώ δεν θέλω να μιλάω εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα σας πω όμως το εξής: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτός ο οποίος διατήρησε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ όταν άλλοι δυστυχώς το διέσπασαν. Ας μην μπούμε όμως τώρα σε αυτά και να σταθούμε σε αυτά που πρέπει, γιατί η παράγκα του Τσίπρα πρέπει να “φύγει”. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί είναι πια μονόδρομος οι εκλογές. Πρέπει να υπάρχει μια νέα πρόταση διακυβέρνησης.


Δημοσιογράφος: Τι εννοείται ακριβώς; Η κα Φώφη Γεννηματά είχε πει σαφώς ότι οι εκλογές δεν είναι λύση για τη χώρα.
Λ. Γρηγοράκος: Όπως έχουν έρθει τα πράγματα σήμερα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γίνει κάτι. Πρέπει να καταλάβομυε ότι αυτή η κίνηση που κάνει η κα Γεννηματά -μια κίνηση η οποία δεν υπαγορεύεται από κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες- είναι καίρια ανάγκη, γιατί οι δυνάμεις του τόπου που είναι εκτός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει συνδράμουν στην νέα Ελλάδα, στη νέα εποχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι ήταν να δώσει, το έδωσε. Ακολουθεί ένα σκληρό πρόγραμμα, έχασε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, δεν μπορεί να συνεχίσει. Αυτό, ας το καταλάβουν όλοι. Και δεν μπορεί αυτή η Βουλή να δώσει μια άλλη κυβέρνηση.


Δημοσιογράφος: Επομένως, αν καταλαβαίνω σωστά, θέλετε εκλογές.
Λ. Γρηγοράκος: Όχι, εγώ πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές, δεν είναι ότι τις θέλω. Γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο για τον τόπο και με μια συνταγή τέτοια από τον ελληνικό λαό, ούτως ώστε να αφήσουμε πίσω το “εγώ” μας, και να πάμε όλοι μαζί για τη χώρα. Η χώρα το έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Πιστεύω ότι υπάρχουν αξιόλογες προσωπικότητες οι οποίες είναι εκτός πολιτικού σκηνικού. Και με αυτή την κυβέρνηση που υπάρχει σήμερα και με αυτό το πολιτικό προσωπικό που υπάρχει στη Βουλή, αυτές οι προσωπικότητες είναι απ' έξω. Πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό, να γίνουν εκλογές και να εισχωρήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέσα στο πολιτικό σύστημα, για να μπορέσουμε, με αποφασισμένους μεταρρυθμιστές, να στηρίξουμε αυτές νέες προτάσεις για την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέες προτάσεις, έχει βαλτώσει γιατί υπάρχει πολλή ιδεοληψία και δεν κουνιέται τίποτα. Φανταστείτε ότι και υπουργοί που δεν ήταν από την κομματική σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ -όπως ο Μουζάλας- είναι από τους αρνητικούς υπουργούς για την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Έχουν τεράστιο πρόβλημα με την απορρόφηση κονδυλίων για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτή την στιγμή.


Δημοσιογράφος: Επομένως, λέτε -για να συνοψίσω λίγο τα συμπεράσματα που έχω βγάλει από όσα είπαμε- ότι είναι λύση για τη χώρα οι εκλογές και προφανώς προτιμάτε μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, σωστά;
Λ. Γρηγοράκος: Όχι, ένα λεπτό. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δείχνει μια δυναμική η οποία -αν αφήσουμε τις αυταρέσκειες όλων αυτών των ανθρώπων που θα είναι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη- εγώ πιστεύω ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι με μεγάλα ποσοστά παρούσα στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας. Στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας όμως δεν πρέπει να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ, όποια θέσει και να έχει. Διαφορετικά, θα έχουμε μια από τα ίδια. Άρα λοιπόν, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκαστεί να είναι στην επόμενη διακυβέρνηση. Γιατί τότε, η χώρα θα μπορέσει να απαγκιστρωθεί από όλες τις δυνάμεις οι οποίες την κρατάνε δεμένη σε ένα παλαιό πολιτικό σύστημα. Ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που έχουν ένα βαθύ πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα με τη Νέα Δημοκρατία, όπως έχουν μια μεγάλη διαφορά πια και με τον ΣΥΡΙΖΑ που τους κορόιδεψε. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι παρόντες στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει λοιπόν να συγκροτήσουμε κάτι διαφορετικό και αυτό το καινούργιο πρέπει να είναι η αυτονόητη έκφραση όλων εκείνων των ανθρώπων οι οποίοι αγωνιούν για την χώρα, για να βγει από τα αδιέξοδά της.