ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στα Parapolitika 90.1 fm. Πέμπτη, 5/1/2017


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας 
στα Parapolitika fm 90.1, στο δημοσιογράφο Αντρέα Παπαδόπουλο

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Δημοσιογράφος: Καλημέρα και χρόνια πολλά κύριε Γρηγοράκο. Παρατηρείται μια κινητικότητα στο χώρο του κέντρου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στις 15 Ιανουαρίου θα γίνει μια εκδήλωση για νέο φορέα, όπου θα συμμετέχουν η κυρία Διαμαντοπούλου, ο κύριος Φλωρίδης, ο κύριος Ραγκούσης και άλλα παλιά στελέχη. Μια μέρα νωρίτερα, στις 14 του μήνα η κυρία Γεννηματά, ίσως και σαν μια ρελάνς, έχει καλέσει όλους τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν «κατέβει» ως υποψήφιοι με άλλο κόμμα, για να συζητήσουν. Έχει προσκληθεί και ο κύριος Παπανδρέου. Θα έχουν ενδιαφέρον οι παρουσίες στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Λύστε μου μια απορία. Εσείς έχετε πάρει πρόσκληση, από την κυρία Γεννηματά;
Λ. Γρηγοράκος: Βεβαίως έχω πάρει πρόσκληση και θα είμαι παρών.

Δημοσιογράφος: Αντιλαμβάνομαι, ότι αυτό «ανοίγει» ουσιαστικά το δρόμο της επιστροφής σας στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Έτσι δεν είναι;
Λ. Γρηγοράκος: Το θεωρώ νομοτελειακή εξέλιξη. Εξάλλου, σε καμία περίπτωση η απομάκρυνσή μου από την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν σήμαινε και τη διάρρηξη των σχέσεών μου με το ΠΑΣΟΚ. Ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιογράφος: Άρα και το ζήτημα, που είχε δημιουργηθεί θεωρείται λήξαν, προφανώς;
Λ. Γρηγοράκος: Θα κάνουμε μια συζήτηση, οπωσδήποτε, αλλά θεωρώ ότι επειδή η είσοδος του καθενός μας στην πολιτική είναι μια εθελοντική πράξη και έχουμε αποδείξει, μέσα από την πορεία μας, ότι δεν κρύβουμε, από πίσω, καιροσκοπικές επιδιώξεις, γι’ αυτό και τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Πιστεύω, ότι ο δρόμος είναι «ανοιχτός» τώρα πια για κάτι διαφορετικό στο χώρο του κέντρου. Όλες αυτές οι δυνάμεις και τα στελέχη στα οποία αναφερθήκατε προηγουμένως, νομίζω καταλαβαίνουν ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε και να μαζευτούμε όλοι μαζί, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Πρέπει, να «λυθούν» κάποιες παρεξηγήσεις μεταξύ όλων αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι έφτιαξαν διάφορα μικρά κόμματα στο χώρο του κέντρου. Πρέπει, να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες μεταξύ μας, γιατί ήρθε η ώρα να «κλείσει» οριστικά αυτός ο «κύκλος» της εσωστρέφειας του δημοκρατικού χώρου και να πάμε σε κάτι καινούριο, που θα μπορέσει να «ακουμπήσει» τις ανάγκες της κοινωνίας, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες.

Δημοσιογράφος: Ακούγεται πολύ λογικό αυτό που λέτε κύριε Γρηγοράκο. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο; Με την έννοια ότι έχουν γίνει τόσες πολλές προσπάθειες, τα τελευταία χρόνια, για ενοποίηση του χώρου και δεν ξέρω, αν «κολλάνε» στις προσωπικές φιλοδοξίες και στις στρατηγικές.
Λ. Γρηγοράκος: Ξέρετε, έχουμε μαζί μας κάτι πολύ σημαντικό, που είναι ο χρόνος. Τόσο ο πολιτικός χρόνος όσο και ο υπαρκτός χρόνος στην πραγματική του διάσταση λειαίνουν τις αντιθέσεις, κατευνάζουν τις αντιδράσεις και δίνουν τη δυνατότητα της αποκατάστασης των όποιων διαταραγμένων πολιτικών ή προσωπικών σχέσεων. Όλη αυτή η κινητικότητα, που παρατηρείται στο χώρο της κεντροαριστεράς, πιστεύω πως θα λειτουργήσει θετικά. Το έχουμε όλοι ανάγκη, να ανασυνταχθεί η κεντροαριστερά. Και περισσότερο από όλους, το έχει ανάγκη η ίδια η Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε, ότι είναι μια λύση, ένα πρώτο βήμα η ενοποίηση των Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και βουλευτών, οι οποίοι τώρα είναι ανεξάρτητοι;
Λ. Γρηγοράκος: Ναι. Πιστεύω, ότι είναι δυνατό να γίνει αυτό. Ήδη γίνεται μια προσπάθεια από όλους μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτός ο χώρος πρέπει να ενοποιηθεί πριν πάμε σε ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, που βλέπω να συντελούνται πολύ γρήγορα.

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε, ότι μπορεί να γίνουν εκλογές;
Λ. Γρηγοράκος: Ναι, βλέπω ότι θα γίνουν εκλογές. Άσχετα με την εξέλιξη των εκκρεμοτήτων με τους εταίρους μας, που πιστεύω πως θα είναι θετική. Θα κλείσει δηλαδή η αξιολόγηση και θα υπογραφούν οι ενδιάμεσες συμφωνίες, γιατί ούτε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι θέλουν να υπάρχει κάποια εκκρεμότητα. Δε θα «χαλάσουν το χατίρι» σε έναν τόσο «υποτακτικό», τόσο «υποτελή» ΣΥΡΙΖΑ, που υπογραφεί τα πάντα, αρκεί να μείνει στην εξουσία. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο χώρος αυτός του κέντρου -που θα δημιουργηθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ και όλες τις υπόλοιπες δυνάμει που αναφέραμε- θα λειτουργήσει λυτρωτικά για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.