ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου σχετικά με τα προβλήματα στην πληρωμή ενιαίας και συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους αγρότες του νομού Λακωνίας, λόγω σφαλμάτων στην τηλεπισκόπηση. Πέμπτη, 16/2/2017


Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2017

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε απάντηση (Α.Π. 1151/8-2-2017) στην ερώτηση (Α.Π. 436/17-10-2016) του Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, με θέμα «Προβλήματα στην πληρωμή ενιαίας και συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους αγρότες του νομού Λακωνίας, λόγω σφαλμάτων στην τηλεπισκόπηση». Με αυτήν την αφορμή, ο Βουλευτής Λακωνίας δηλώνει τα εξής:
«Όπως συνηθίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρνείται να απαντήσει επί της ουσίας στις ερωτήσεις αρμοδιότητάς του και μάλιστα σχετικά με ένα θέμα που έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον οικονομικό προϋπολογισμό χιλιάδων οικογενειών στο νομό Λακωνίας.
Από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει, είναι ότι το ίδιο το Υπουργείο μεταθέτει τις ευθύνες των όποιων αστοχιών αποκλειστικά και μόνο στους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων, χωρίς να παραθέτει το παραμικρό σχόλιο για το γεγονός ότι το ίδιο το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ απέκλεισε από τους ιδιοκτήτες, την όποια δυνατότητα διόρθωσης.
Επίσης, με βάση τα στοιχεία της απάντησης του Υπουργείου, διαφαίνεται ότι, στη Λακωνία, τα λάθη και οι αποκλίσεις που προέκυψαν κατά τη διαδικασία ελέγχου, μέσω τηλεπισκόπησης, αγγίζουν το πολύ μικρό ποσοστό του 3,5% επί του συνόλου των ελεγχθέντων αγροτεμαχίων. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι είτε το Υπουργείο ουσιαστικά αδιαφορεί και δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν στη ζωή των αγροτών της Λακωνίας, εξαιτίας της λανθασμένης χρήσης της τηλεπισκόπησης, είτε ότι τα στοιχεία που παραθέτει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί έρχονται σε διάσταση με όσα ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων.
Καλείται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον και να δώσει μια απάντηση, που στόχο θα έχει την επίλυση των προβλημάτων τόσων ανθρώπων στην Λακωνία και να μην εμμένει στην αντιμετώπιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως μια δευτερεύουσας σημασίας διαδικασία».


Από το πολιτικό γραφείο