ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Τοποθέτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, στην εκπομπή «ΑΡΤΗΡΙΑ». Πέμπτη, 26/4/2017

Τοποθέτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, στην εκπομπή «ΑΡΤΗΡΙΑ», στη δημοσιογράφο Φραντζέσκα Σαββοργινάκη


Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017


Σχετικά με την κατάσταση στο χώρο της Υγείας

Θα σας πω κάτι. Πριν έρθω στην εκπομπή σας, ήμουν στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, στην οποία είχαμε καλέσει τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, για να μας μιλήσει για τα πεπραγμένα του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα γεγονότα. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν: “τι καλό ΕΚΑΒ που έχουμε, τι καταπληκτικές υπηρεσίες που διαθέτει η χώρα”. Ότι τα πήραν όλα διαλυμένα και πως τα έφτιαξαν αυτοί. Και όλα αυτά τα είπαν μετά τους νεκρούς στην Χαλκιδική. Μπορείτε να πάρετε τα πρακτικά και να τα δείτε. Ισχυρίζονται, ότι έκαναν προσλήψεις. Ποιες προσλήψεις; 200 προσλήψεις, για διασώστες και οδηγούς στο ΕΚΑΒ, τις οποίες υπέγραψα εγώ, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Δυόμιση χρόνια τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε ένα ασθενοφόρο ούτε ένας διασώστης. Έρχονται στην Βουλή, λοιπόν, σήμερα και τα ωραιοποιούν. Όχι άλλο «σανό» πια. Να σας μιλήσω για την κατάσταση στον Ευαγγελισμό. Ο Ευαγγελισμός, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, η «ναυαρχίδα» του Ε.Σ.Υ. αντιμετωπίζει σοβαρότατα θέματα. Δεν μπορεί σε αυτό το νοσοκομείο ο ψηφιακός αγγειογράφος και ο στεφανιογράφος να έχουν βλάβη. Δε γίνεται αφενός, να μην έχει γίνει συντήρηση, αφού υπάρχει βλάβη και αφετέρου, όταν προέκυψε η βλάβη, να μην εργάζονται νυχθημερόν για την αποκατάσταση. Το νοσοκομείο αυτό δέχεται τον μισό πληθυσμό της χώρας, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι αξιόπιστο νοσοκομείο, το σεβόμαστε, το εκτιμάμε και από την στιγμή που θέλουμε να έχουμε ένα καλό επίπεδο υγείας στην Ελλάδα, πρέπει όλα τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν τέτοιες ελλείψεις, άμεσα να τα διορθώνουμε. Βλέπετε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα. Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς λένε ότι δεν έχουν γίνει καθόλου προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια. Η ΠΟΕΔΗΝ λέει ότι έχουμε 6.500 ελλείψεις σε προσωπικό. Τι μας είπε, λοιπόν, προχθές ο κύριος Πολάκης; Ότι από την στιγμή, που βγήκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν γίνει 18.500 προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. Εμείς, λοιπόν του κάναμε μια ερώτηση και του ζητήσαμε, να μας πει ποιοι είναι αυτοί, που, και πότε προσελήφθησαν.