ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιόφωνο “Κανάλι Ένα Πειραιά”. Τετάρτη, 26/4/2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας
της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιόφωνο “Κανάλι Ένα Πειραιά”, στους δημοσιογράφους Πέτρο Κασιμάτη και Νίκο Μπαρδούνια

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Για την έλλειψη μεταμέλειας του Πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός είναι καλός στην επικοινωνία και είναι και καλός πολιτικός αλλά, δυστυχώς για εκείνον, η αλήθεια πάει μπροστά. Λέει πάρα πολλά ψέματα και νομίζει ότι ζει στην εποχή του 2010 – 2012. Εκείνη η περίοδος χαρακτηριζόταν από πολύ μεγάλο θυμό και σε αυτό συνέβαλε και ο κ. Τσίπρας. Διότι κατηγορούσε τους αντιπάλους με μίσος. Κατασυκοφάντησε τους πάντες για να έρθει στην εξουσία. Και, όπως αποδεικνύεται, ενώ τους κατηγόρησε δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό. Και δεν έχει ζητήσει ούτε συγγνώμη για όλα αυτά. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές. Και επί των εποχών μας περνούσε δύσκολα, όμως τώρα πια η ελληνική οικονομία έχει “στεγνώσει”. Τώρα είμαστε μια χώρα η οποία έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, την συναίνεση. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι αντιθέσεις των κομμάτων που επισκιάζουν την καθημερινότητα. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τα μεγάλα ψέματα. Υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες αντιστρατεύονται την κυβέρνηση αλλά, πάνω από όλα, υπάρχει και η κοινή γνώμη. Το 86% του ελληνικού λαού λέει ότι αυτή η κυβέρνηση απέτυχε. Γι' αυτό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτό που κάνουν.

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ
Η αλήθεια είναι ότι αυτό που συνέβη μας “τραυμάτισε”. Θα το ξεπεράσουμε όμως. Δεν μπορούμε όλοι σε ένα κόμμα να έχουμε ενιαία σκέψη. Και το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα ικανό να συνθέσει ιδέες και αντιλήψεις. Ο Ανδρέας Παπανδρέου συνέθετε τις απόψεις των άλλων και έβγαζε μια ενιαία σκέψη προς τα έξω. Προσωπικά, είμαι υπέρ των τάσεων, των ιδιαιτεροτήτων. Όμως τώρα, όλοι μας, με τις πράξεις μας, οφείλουμε να αποφορτίσουμε το κλίμα που υπήρχε το Σαββατοκύριακο. Επειδή θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, οφείλουμε να το αναζητήσουμε αυτό το καινούργιο και να αφήσουμε στην άκρη τις δυσαρέσκειες και τις μονομέρειες μας και να υπερβούμε τον κακό μας εαυτό και να κάνουμε πράξη μια πολιτική κουλτούρα την οποία την έχουμε κληρονομήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου και από το παλαιό ΠΑΣΟΚ. Και πρέπει να πάμε σε μια κοινή συμπόρευση και να υπάρχουμε ως ενιαίο πολιτικό κόμμα μέσα στην κοινωνία. Αν είναι να φτιάξουμε ένα κόμμα σαν τα προηγούμενα, δεν το θέλω. Θέλω να υπηρετήσω ένα καινούργιο κόμμα, προσαρμοσμένο στη δεκαετία του 2020 – 2040. Η ενότητα δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε μια ηθικοπλαστική διακήρυξη. Αποτελεί ζωτική ανάγκη για να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε και να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή συρρίκνωση του κόμματος μας με ένα άλλο μάτι. Πρέπει να κάνουμε μια καινούργια αρχή διότι το διακύβευμα είναι η χώρα και τα προβλήματά της. Τα κόμματα είναι απλά τα μέσα που μπορούν να ενσαρκώσουν πολιτικές για να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα.

Για μια εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
Θεωρώ ότι για να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό, πρέπει να φέρουμε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό αλλά, ταυτόχρονα, πραγματικό και εφαρμόσιμο. Το αφήγημα μας πρέπει να είναι αληθινό. Μέσα από την αλήθεια προκύπτει πάντα και η λύση. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος, να δώσουμε στα παιδιά μας το μέλλον που τους στερήσαμε. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φτιάξουμε ένα στρατηγικό σχέδιο που θα έχει μέσα του ανάπτυξη η οποία θα προέρχεται από την ίδια τη χώρα. Η ίδια η χώρα έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό που έχουμε. Η ώρα την επανάκαμψης είναι μπροστά μας. Αν σταματήσουμε να έχουμε ανορθολογικές επιλογές, αν πιστεύομε σε κάτι καινοτόμο και αφήσουμε πίσω μας όλες εκείνες τις καταστάσεις που δημιουργούν δυστοκίες, μπορούμε να επεξεργαστούμε εκείνα σχέδια τα οποία θα δώσουν μια διέξοδο στη χώρα. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, διεκδικούμε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι συνθήκες ούτως ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης μαζί μας, που θα μας επιβάλλει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Για μένα, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να λύσουν τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.