ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 fm. Παρασκευή, 28/4/2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 fm, στην εκπομπή «Με Υπογραφή», στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου


Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Δημοσιογράφος: Κύριε Γρηγοράκο θα ήθελα να μου εξηγήσετε τη δήλωσή σας, ότι η κυβέρνηση ευνοεί ολιγάρχες. Όντως η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά τον κύριο Σαββίδη;
Λ. Γρηγοράκος: Βέβαια. Το είπε ο κύριος Καμμένος και «βγήκε» ευθέως στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός και στήριξε έναν ολιγάρχη. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Το να «βγαίνει» να στηρίζει ο Πρωθυπουργός μια τέτοια επιλογή είναι πράγματι πρωτόγνωρο.

Δημοσιογράφος: Υπερψηφίστηκε αυτή η τροπολογία.
Λ. Γρηγοράκος: Ναι υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Δε θέλω, βέβαια, να κάνω κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ αλλά θα δείτε σε λίγο και ποιοι βουλευτές από άλλους χώρους της αντιπολίτευσης απουσίασαν.

Δημοσιογράφος: Λέτε ότι είχαμε και απουσίες από την αντιπολίτευση; Υπάρχουν κάποιες σχέσεις;
Λ. Γρηγοράκος: Ναι, βέβαια. Όπως καταλαβαίνετε ορισμένοι δε θέλησαν να ψηφίσουν, να στεναχωρήσουν κάποιους. Όλο αυτό όμως δεν είναι καλό για τη χώρα. Θα σας πω κάτι. Σημειώστε την σημερινή μέρα. 28 Απριλίου είναι η μέρα καταστροφής ενός συγκεκριμένου πολιτικού μορφώματος που λέγεται ΑΝΕΛ, μετά από όσα έγιναν σήμερα. Και φυσικά είναι η μέρα καταστροφής όλου του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ βγήκε ευθέως και μίλησε και εξαναγκάστηκε ο Πρωθυπουργός μετά και τον στήριξε.

Δημοσιογράφος: Ας πάμε σε μια άλλη εξέλιξη. Φαίνεται, ότι «κλείνει» η συμφωνία. Πώς το βλέπετε;
Λ. Γρηγοράκος: Η συμφωνία θα «κλείσει», αλλά θα είναι μια επώδυνη και επαίσχυντη συμφωνία για την Ελλάδα. Γιατί νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει γίνει μια συμφωνία πριν ένα χρόνο, όταν τα μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση, θα ήταν λιγότερα. Είναι όλα όσα λέγαμε εμείς με το mail Χαρδούβελη και δεν μας άκουγε κανείς αλλά τότε, το 2015, μας «κουνούσαν το δάχτυλο». Κάθε μέρα που περνούσαμε την καθορισμένη ημέρα αξιολόγησης, κόστιζε στη χώρα πάρα πολύ.

Δημοσιογράφος: Και εσείς, όχι προσωπικά, ως αντιπολίτευση συνεχώς φωνάζατε, γιατί δεν «κλείνει» η αξιολόγηση.
Λ. Γρηγοράκος: Φωνάζαμε, γιατί ξέραμε ότι αυτή η συμφωνία, όσο αργεί να «κλείσει», τόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα για την Ελλάδα. Φωνάζαμε να «κλείσει» η συμφωνία, γιατί τότε ακόμη, το 2015, δεν ήταν στο «τραπέζι» το «κόψιμο» μισθών και συντάξεων και το αφορολόγητο. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Τότε δεν ήταν στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων όσα είναι τώρα. Δεν υπήρξε ποτέ, τότε, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων συζήτηση για μείωση μισθών και συντάξεων. Θα ήταν άδικο αυτό να ειπωθεί για εμάς. Τώρα έχουμε και μείωση του αφορολόγητου κάτω από 9.000 ευρώ. Αν θυμάστε ο κύριος Τσακαλώτος είχε πει ότι θα παραιτηθεί από Υπουργός Οικονομικών, αν έπεφτε το αφορολόγητο κάτω από 9.000.

Δημοσιογράφος: Όχι ότι δεν έχουμε ξαναδεί να «κόβονται» μισθοί και συντάξεις.
Λ. Γρηγοράκος: Ναι, τα έχουμε ξαναδεί. Αλλά προσέξτε. Για αυτό το θέμα εμείς είχαμε «πάει» και σε εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, «βγαίνει» και λέει ότι εμείς δεν είπαμε ψέματα. Βάζουν συνεχώς «κόκκινες» γραμμές και στο τέλος δεν υπάρχει καμία «κόκκινη» γραμμή. Καταπατήθηκαν όλες. Είναι γεγονός ότι έρχεται ένα 4ο επαίσχυντο μνημόνιο, ένα μνημόνιο κατά το οποίο δεν θα πάρουμε καθόλου χρήματα αλλά θα δώσουμε μόνο. Και όλα αυτά είναι επιτυχία της «αριστερής» κυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα.

Δημοσιογράφος: Υπό το «φως» αυτών των γεγονότων εσείς βλέπετε πολιτικές εξελίξεις;
Λ. Γρηγοράκος: Ναι βλέπω πολιτικές εξελίξεις. Εγώ πιστεύω κυρία Παπαδάκου ότι θα έχουμε εκλογές, γιατί πλέον δε θα έχει πολιτικό «ακροατήριο» ο κύριος Τσίπρας με τον κύριο Καμμένο, μετά την ψήφιση της συμφωνίας στην Βουλή, που το πιθανότερο είναι να «έρθει» το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Δημοσιογράφος: Μου προαναγγέλλετε, ότι θα καταψηφίσετε τα μέτρα;
Λ. Γρηγοράκος: Εννοείται. Όχι γιατί είμαι εναντίον σε κάποια από αυτά τα μέτρα, αλλά γιατί δε ρωτήθηκα ποτέ. Εμείς θέλαμε κάτι διαφορετικό. Εγώ ξέρετε, είμαι αντίθετος στην τακτική «φύγε εσύ, να έρθω εγώ». Περίμενα, λοιπόν από τον κύριο Τσίπρα, που «κόπτεται» για την συναίνεση, να ενημερώσει τουλάχιστον τον ελληνικό λαό ή κάποιους από εμάς ότι πάει να «πάρει» αυτά τα μέτρα. Χωρίς λοιπόν να έχουμε καν συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία, μας καλεί τώρα να ψηφίσουμε τα μέτρα. Εμείς δεν λάβαμε καθόλου μέρος στις συζητήσεις. Εμείς επιμέναμε και επιμένουμε για μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, την οποία ο κύριος Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει, έστω τη δεύτερη φορά, που κέρδισε τις εκλογές.

Δημοσιογράφος: Είδαμε την συνάντηση Γεννηματά-Σημίτη και την συνέντευξη του κυρίου Σημίτη. Την ίδια στιγμή βλέπουμε από προκαταρκτικές ότι την περίοδο διακυβέρνησής του γινόντουσαν κάποια «πάρτι». Εννοώ την Υγεία και τα Εξοπλιστικά. Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;

Λ. Γρηγοράκος: Ο κύριος Τσίπρας έχει επιλέξει να «πάει» σε εκλογές με ένα σύνθημα στο οποίο οι μεν θα λένε «κάτω οι ψεύτες» και οι δε «κάτω οι κλέφτες». Έτσι, λοιπόν, αυτό το πολιτικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη χώρα όσο προχωράει ο καιρός, θα οξύνεται. Ο κύριος Τσίπρας δε θα έχει να πει τίποτα στον ελληνικό λαό, οπότε θα «πουλάει» σκάνδαλα, με εξεταστικές επιτροπές. Όπως βλέπετε, το θέμα του Γιάννου Παπαντωνίου δεν είναι καν θέμα της Βουλής να αποφασίσει. Είναι θέμα της δικαιοσύνης. Άρα είναι ένα «παιχνίδι» για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Δε θα απολογηθώ εγώ για κάτι τέτοιο. Ξέρω ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Οι πολιτικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και αποδόθηκαν και το κόμμα μου έχει υποστεί όλη αυτή τη φθορά, γιατί έχει αναλάβει όλες τις ευθύνες. Εμείς είμαστε αυτοί που οδηγήσαμε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην φυλακή και όχι κανείς άλλος. Αλλά τώρα να «πηγαίνουμε» 20 χρόνια πίσω, δε νομίζω ότι ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει τι γίνεται με τη χώρα, τώρα. Ναι, να αποδοθούν όλες οι ποινικές ευθύνες, να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα, από όλους. Αλλά να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Να «καθαρίσει» όλο αυτόν τον «κόπρο του Αυγείου». Το θέμα είναι ότι από τον κύριο Τσίπρα δεν υπάρχει καμία στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση. Να δημιουργούμε γεγονότα, για να «δηλητηριάζουμε» την πολιτική ζωή του τόπου και τους πολίτες, να δημιουργούμε σκηνικά μίσους και να διχάζουμε την Ελλάδα είναι κακό για τη χώρα. Εμένα με ενδιαφέρει η χώρα. Θέλω να ασχοληθώ με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Το πολιτικό σκηνικό θα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή με όλη αυτή την «μαυρίλα», που υπάρχει.