ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98.7 fm. Δευτέρα, 15/5/2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98.7 fm, στην εκπομπή «Σημεία των Καιρών», στη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017


Δημοσιογράφος: Καλημέρα κύριε Γρηγοράκο. Που σας βρίσκουμε;
Λ. Γρηγοράκος: Καλημέρα σε όλους. Είμαι στην Βουλή. Έχουμε μια συνεδρίαση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ένα τελευταίο «ξεσκόνισμα» του νομοσχεδίου των προαπαιτούμενων με τον κ. Κουτσούκο, τον εισηγητή μας και θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις.

Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει τελικά; Τα μέτρα ήρθαν στη Βουλή.
Λ. Γρηγοράκος: Εμείς είμαστε αρνητικοί. Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και θέλει να εξαπατήσει και την Βουλή των Ελλήνων. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά το ιδεολογικό κατασκεύασμα που έφτιαξε με τους ΑΝΕΛ. Φαίνεται ότι κάποιοι, οι οποίοι πίστευαν ότι είναι στο χώρο της Αριστεράς, δυστυχώς, σήμερα είναι δέσμιοι ενός μορφώματος της Δεξιάς -του κ. Καμμένου- ο οποίος έχει μια αυτόβουλη θέση στην Βουλή και δέκα Υπουργεία στην κυβέρνηση. Συνεπώς, μόνο ιδιοτέλεια βλέπω σε όλα όσα γίνονται στην Βουλή από την πλευρά του κυρίου Καμμένου αλλά και από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν δηλαδή να παραμείνουν στην εξουσία για να παίρνουν τους μισθούς τους. Εγώ το λέω ευθέως. Όποτε και αν γίνουν εκλογές, κανένας από αυτούς δε θα ξαναμπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι ντροπή για ανθρώπους που πίστευαν σε μια ιδεολογία, -που είχε, τουλάχιστον, την ηθική μέσα της- να φέρονται τόσο ωφελιμιστικά, να έρχονται στην Βουλή και, χωρίς να μιλάνε, να ψηφίζουν αυτά τα αίσχη που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια εναντίον του ελληνικού λαού.

Δημοσιογράφος: Μήπως τα αντίμετρα είναι μια λύση;
Λ. Γρηγοράκος: Ποια αντίμετρα; 12,5 δισεκατομμύρια σε παροχές είχαν τάξει στο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και, αντί για αυτά, πήραν 12,5 δισεκατομμύρια μέτρα. Μας είχαν πει για το «Παράλληλο Πρόγραμμα» και το πέταξαν και αυτό στα σκουπίδια. Προχθές βγήκε στην τηλεόραση ο κ. Βαρουφάκης και μας είπε ότι όσα υποσχόταν ο κ. Τσίπρας, του έλεγε από τότε ότι δε θα τα κάνει. Τι να πιστέψουμε; Πρόκειται για πολιτική απάτη. Οι άνθρωποι, δυστυχώς, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Τα ξεπούλησαν όλα προς όφελός τους. Και έρχονται στη Βουλή να ξεπουλήσουν ολόκληρη την Ελλάδα. Τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσαν εμάς. Εμείς δεν πρόκειται, να μπούμε στο ίδιο μοντέλο και να κατηγορούμε αυτούς. Οι πράξεις τους, όμως, δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία «κόκκινη γραμμή», δε διαπραγματεύονται για τίποτα και είναι τόσο υποτακτικοί, που τα έχουν δώσει όλα. Γι’ αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κ. Σόιμπλε, ο φίλος τους, λέει, ότι η Ελλάδα πάει καλά, γιατί μας κάνει όλα τα χατίρια. Η κυβέρνηση «Σαμαρά-Βενιζέλου» -που τώρα πια βλέπουμε και στις δημοσκοπήσεις ότι ο ελληνικός λαός τη θεωρεί ως την καλύτερη κυβέρνηση- ήταν η κυβέρνηση που θα έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια. Έτσι, η χώρα θα είχε μια αξιοπρέπεια στις αγορές, ενώ ο ίδιος ο πολίτης θα ένιωθε αξιοπρεπής. Με αυτούς τους ανθρώπους, δυστυχώς, ο Έλληνας χάνει την αξιοπρέπειά του. Προσπαθούν να φτωχοποιήσουν την ελληνική κοινωνία, για να έχουν ακροατήριο. Να σας ρωτήσω κάτι, κυρία Μιχέλη. Με ποια ομάδα πολιτών θα μπορέσει να συνομιλήσει πια κάποιος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας; Σε ποιο σημείο και με ποια αναφορά; Με τι αφήγημα; Ότι τα έδωσε όλα για να παραμείνει στην εξουσία; Αυτό θα είναι το αφήγημα; Ότι φτωχοποιούν όλες τις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας για να βγάλουν πλεόνασμα, κάτι το οποίο είναι ακατόρθωτο; Αν δείτε τι γράφει μέσα το μνημόνιο, θα δείτε ότι ουσιαστικά αυτά δεν μπορούν να γίνουν, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να πιάσει 3,5% ή 4% πλεόνασμα. Δεν είναι δυνατά όλα αυτά, όταν σήμερα η Ελλάδα έχει χάσει ήδη από το Α.Ε.Π. της 25 δισεκατομμύρια τα τελευταία δύο χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα μνημόνιο με 980 σελίδες. Μάλλον το διάβασαν όλο τα «διαβαστερά» παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι είναι έρμαια μιας ομάδας ακροδεξιών. Η ίδια η κυρία Λεπέν είπε: «η αναφορά μας στην Ελλάδα είναι οι ΑΝΕΛ». Και δυστυχώς δεν ντρέπονται για αυτό. Δεν ντρέπονται να βγουν στην κοινωνία με έναν σύμμαχο που λέγεται Καμμένος. Με αυτόν κυβερνούν τη χώρα και αυτός τους οδηγεί σε ακροδεξιά «μονοπάτια». Λυπάμαι πάρα πολύ για τους ανθρώπους της Αριστεράς οι οποίοι τους πίστεψαν.

Δημοσιογράφος: Να πάμε λίγο και στα εσωκομματικά σας.
Λ. Γρηγοράκος: Κοιτάξτε να δείτε. Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση, να πάμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δεν είναι εύκολος ο «δρόμος». Πάμε, να φτιάξουμε το Πρόγραμμα «Ελλάδα». Αρχίζει η κοινωνία και μας «ακούει». Και στις δημοσκοπήσεις πάμε καλύτερα. Έχουμε πολύ δρόμο όμως μπροστά μας. Αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε, πάση θυσία, αυτή την στιγμή είναι η ενότητα. Αν έχουμε ενότητα, πιστεύω θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Ξεκινάμε με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και στην συνέχεια προχωράμε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο, για να αποφασίσουμε όλα τα κόμματα τι θα κάνουμε ώστε, όλοι μαζί, να προχωρήσουμε με μια ομογενοποιημένη πολιτική, που θα έχουμε συμφωνήσει. Έτσι θα διεκδικήσουμε και την ψήφο του ελληνικού λαού στις επόμενες εκλογές. Πιστεύω ότι προχωράμε θετικά. Αρχίζει, όπως είπα, να μας «ακούει» η κοινωνία. Ακόμη δεν μας «ακούει» σε μεγάλο βαθμό, γιατί την έχουμε «πικράνει» πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή την στιγμή όμως, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να «ακούσει» και κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν και εμπειρία και ηθική. Εξακολουθώ να πιστεύω στην ηθική του μεσαίου χώρου, του προοδευτικού κέντρου, της κεντροαριστεράς, γιατί πιστεύω ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ο χώρος που δίνει τις λύσεις στα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι λαοί.