ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιόφωνο Κανάλι Ένα Πειραιά. Παρασκευή, 23/6/2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας
της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιόφωνο Κανάλι Ένα Πειραιά, στους δημοσιογράφους Πέτρο Κασιμάτη και Νίκο Μπαρδούνια


Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017


Για το θέμα των συμβασιούχων εργαζόμενων στους δήμους
Οι εργαζόμενοι έχουν τα δικαιώματά τους τα οποία πρέπει να τα διεκδικούν και καλά κάνουν που απεργούν από την στιγμή που δεν λύνονται τα προβλήματά τους. Όμως, θα πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον της κοινωνίας και της υγείας του ελληνικού λαού. Σε τέτοιες περιστάσεις, θα πρέπει να δείξουμε συγκαταβατικότητα όλοι μας, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ο κ. Τσίπρας, ο άνθρωπος που μέσα σε μια νύχτα θα τα καταργούσε όλα, δεν μπορεί να βρει λύση, γιατί έχει πει ψέματα στους Έλληνες πολίτες και μας έχει δεσμεύσει για τα επόμενα 100 χρόνια. Έτσι, από την στιγμή που συνταγματικά δεν μπορεί να γίνει καμία παραχώρηση για πρόσληψη στο δημόσιο τομέα, δεν μπορεί να βρει λύση. Η μοναδική λύση είναι αυτούς τους ανθρώπους να τους απασχολεί το δημόσιο μέσω ενός παράπλευρου δρόμου που θα τους διασφαλίζει δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων και έτσι θα τελειώσει μια για πάντα αυτή η ιστορία. Αυτή είναι η πρόταση ενός σοσιαλδημοκράτη βουλευτή. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο. Ακόμα και ορισμένες κατηγορίες αυτών των συμβασιούχων για τους οποίους το ελεγκτικό συνέδριο έχει γνωμοδοτήσει ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν, δεν τις πετάς στα σκουπίδια. Βρίσκεις έναν τρόπο να συνεχίζουν και αυτοί τη δουλειά τους, χωρίς να παρακάμπτεις το Σύνταγμα και προχωράς. Λύσεις υπάρχουν απλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις δέχεται.

Για την στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Ο κ. Μητσοτάκης φροντίζει να δει τον Τσίπρα να πέφτει σαν ώριμο φρούτο. Στην συζήτηση του τελευταίου μνημονίου οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν συμμετείχαν. Και αυτό γιατί περιμένουν να πέσει ως μάνα εξ ουρανού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντιπολίτευση κάνει μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά είναι πολύ αδύναμη αυτόν τον καιρό. Όμως, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κάνει τις επόμενες μέρες ένα συνέδριο και θα πρέπει να δώσει μια ημερομηνία για εκλογή αρχηγού από τη βάση. Φτιάχνουμε ένα ενιαίο κόμμα με εκλογή αρχηγού από τη βάση, κάτι που έλεγα εδώ και πολύ καιρό ότι πρέπει να γίνει. Για μας είναι πολύ σημαντικό αυτό, για να μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Όποιο πρόσωπο αναδειχθεί αρχηγός από τη βάση, όλοι μας πρέπει να είμαστε μαζί του, να το στηρίξουμε. Χωρίς αγώνα δεν κατακτάται τίποτα. Γι΄ αυτό και ο Μητσοτάκης, αν θέλει να είναι πρωθυπουργός, θα πρέπει να πείσει ότι αυτά που θέλει να κάνει συμπίπτουν με αυτά που θα πει στον ελληνικό λαό. Και πρέπει να είναι αλήθεια. Πιστεύω όμως ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αναγεννηθεί πολύ γρήγορα και τότε θα δούμε ποιος κάνει σωστή αντιπολίτευση.

Για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την παρουσία πρώην προέδρων στις εργασίες αυτού
Ο Βενιζέλος θα πάει στο συνέδριο όπως θα πάει και ο πρόεδρος Σημίτης. Γιατί αυτή την στιγμή δεν είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μόνο η παρουσία του Βενιζέλου και του Σημίτης. Το θέμα που μας απασχολεί είναι το θέμα της Ελλάδας. Σαν κόμμα έχουμε πληρώσει το τίμημα και σε αυτό το συνέδριο είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετάσχουμε για τη χώρα. Μας ενδιαφέρει η χώρα και πώς θα τη βγάλουμε από τα αδιέξοδά της. Όλα αυτά που λένε τώρα περί μείωσης του χρέους, ο Βενιζέλος τα είχε κάνει από το 2012. Θυμηθείτε μόνο το PSI. Και μας συκοφαντούσαν μόνο και μόνο για να έρθουν στην εξουσία.

Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Πάνο Καμμένο
Δεν ντρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του που έχουν αγκαλιάσει έναν εμμονικό άνθρωπο που καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα; Έχουν συμμέτοχο στην λεγόμενη “αριστερή κυβέρνηση” έναν άνθρωπο ο οποίος προέρχεται από τα σπάργανα της ακροδεξιάς και δέχονται να συνομιλεί ένας υπουργός της κυβέρνησή του με ισοβίτες. Ο κ. Καμμένος είναι μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα, όπως μείζον θέμα είναι και ο Κοτζιάς αλλά ήταν και η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία, με τις πράξεις της, συνεχίζεται να αναδεικνύεται σε καρκινογόνο μόρφωμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας.