ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98.7 fm. Πέμπτη, 1/6/2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98.7 fm και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017


Για την πολιτική τάξη στην Ελλάδα
Οι πολιτικοί θα πρέπει να διδάσκονται από το παρελθόν, να φροντίζουν για το παρόν και να προβλέπουν το μέλλον. Αυτό το τρίπτυχο το αναγνώριζαν πολλοί στον Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικοί του διαμετρήματος του Ελευθερίου Βενιζέλου, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν πολλές πολιτικές μάχες, πολλές φορές ο λαός τους πίκρανε αλλά ποτέ δεν έπαψαν να πιστέψουν ότι αυτή η χώρα μπορεί να πάει μπροστά.

Για την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Παπανδρέου έχουν πει ότι αν δεν τιθασεύσουμε το χρέος, θα μας πνίξει. Και ο Κώστας Σημίτης το 2008, όταν διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ, είχε πει ότι αν δεν προσέξουμε την οικονομία της χώρας, θα εξαναγκαστούμε να πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Υπήρχαν βέβαια πολλοί παράγοντες οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτά τα μονοπάτια. Ένας από αυτούς ήταν πράγματι και η πολιτική, αλλά όχι μόνο. Και η ίδια η κοινωνία, οι θεσμοί, το τραπεζικό σύστημα, ο συνδικαλισμός και πάρα πολύ άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο ούτως ώστε αυτή η χώρα να φτάσει σε αδιέξοδο και να πάει να γίνει “ικέτης” για άλλη μια φορά στις μεγάλες δυνάμεις.

Για την πρόταση των κυβερνώντων για συναίνεση
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει συναίνεση, ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν ζητήσει συναίνεση. Θυμάστε ποτέ τον κ. Τσίπρα να έχει συναίνεσει; Αυτή την στιγμή το πικρό τους ποτήρι πρέπει να το πιουν. Διότι όταν το 2015 εμείς τους δώσαμε την συναίνεση και τους βοηθήσαμε να βγει η χώρα από τα βράχια, δηλαδή από εκεί που την είχαν οδηγήσει εκείνοι με την πολιτική του Βαρουφάκη και τις επιλογές που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας προσωπικά γι' αυτά τα πρόσωπα, αντί να κρατήσουν τον λόγο τους, μας πήγαν σε εκλογές. Τώρα, λοιπόν, ούτε ο Βασίλης Λεβέντης δεν τους στηρίζει. Κατάφεραν όχι μόνο να απομονώσουν τους πολιτικούς από τη χώρα, αλλά και να καταντήσουν την Ελλάδα λοιδορούμενη στο εξωτερικό. Ο πρωθυπουργός άλλα μιλάει το πρωί με την Μέρκελ και άλλα λέει στο εσωτερικό το χώρας το βράδυ. Το 2014 η χώρα είχε προοπτική αλλά ο κ. Τσίπρας μας συκοφαντούσε για να βρεθεί στην εξουσία. Και τώρα ψάχνει πρόθυμους συνενόχους;

Αναφορικά με τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βάσει δημοσκοπήσεων
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη χρειάζεται βαθιές τομές. Θέλει μια μίξη παλαιών και νέων υλικών για να πάμε σε ένα καινούργιο δρόμο, να πάρουμε τους νέους μαζί μας, να λειτουργήσουμε ένα καλό πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις, για να προσεγγίσουμε τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες μας γύρισαν τις πλάτες. Το κλίμα δεν είναι καλό για μας αυτή την στιγμή γιατί δεν είμαστε σαφείς σε αυτά που λέμε. Και αυτή την στιγμή οφείλω να ομολογήσω και να εκφράσω την ανησυχία μου ότι αν συνεχίσουμε να κρατάμε απλά ίσες αποστάσεις από το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και δεν πάρουμε ξεκάθαρη πολιτική γραμμή, μια δική μας θέση στο κεντρώο χώρο, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου καλά για μας. Συνεπώς χρειαζόμαστε ένα καινούργιο αφήγημα το οποίο θα ακουμπήσει στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας του 2030, του 2050. Προσωπικά, θέλω ένα ΠΑΣΟΚ πολυτασικό όπου και ο τελευταίος πρέπει να έχει την γνώμη του. Πρέπει να ακούει την κοινωνία για να μπορεί να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις -όπως έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου- και να φέρει την καλύτερη πρόταση για τους πολίτες. Δεν θέλω ένα μικρό ΠΑΣΟΚ των ομάδων το οποίο θα παίξει το ρόλο της “τσόντας”. Θέλω ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Σε ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ ευελπιστώ. Με τις προσπάθειες που γίνονται, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μπούμε σε μια εκλογική αναμέτρηση από την βάση, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόμμα, εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο ήταν το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, με αρχηγό το πρόσωπο εκείνο που θα αποφασίσει η κοινωνία και οι πολίτες.