ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 fm. Πέμπτη, 1/6/2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 fm και τους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και Ευαγγελία Τσικρίκα


Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017


Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ επί σειρά δεκαετιών
Προσωπικά θα θυμάμαι μόνο τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδωσαν τα χέρια στη Βουλή σε μια μεγάλη συμβολική κίνηση και ενώθηκαν εναντίον των τρομοκρατών, εναντίον εκείνων που ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία. Αυτό θα ήθελα να το δω και σήμερα όμως, δυστυχώς, δεν γίνεται και με λυπεί πάρα πολύ. Με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έτυχε να συνυπάρχω στη Βουλή των Ελλήνων για τέσσερα χρόνια. Όταν μιλούσε, ήταν σχολείο. Τον ακούγαμε όλοι. Όταν παρενέβαινε σαν κοινοβουλευτικός, είχε πάντα κάτι να πει. Σηματοδότησε το χώρο του κέντρου, ήταν κεντρώος πολιτικός, ήταν φιλελεύθερος, είχε μια πολύ μεγάλη ιστορία και ήταν και προνοητικός. Ας μου επιτρέψει η οικογένεια να πω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης, είχαν μιλήσει για το μέλλον της χώρας αν δεν πάρουμε μέτρα για το χρέος. Γι' αυτό, δεν μπορώ να ακούω κάποιους ότι οι πολιτικοί δεν είχαν δει ότι η Ελλάδα πάει στα βράχια. Οι πολιτικοί στον τόπο μας έκαναν το χρέος τους, άσχετα αν θέλουν κάποιοι “να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα” και να λένε ότι μόνο οι άλλοι φταίνε. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίει ένα σύστημα που δεν μπόρεσε να πάρει θέση για τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας, λόγω του λαϊκισμού που επικρατούσε στην ελληνική πολιτική αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

Για την συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα
Ξέρετε την άποψη μου για τον Γιώργο Παπανδρέου όμως θεωρώ ότι έχει δίκαιο όταν λέει ότι όταν ζήτησε την πολιτική συναίνεση δεν του την έδωσαν και ότι αν του την είχαν δώσει, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Σήμερα είναι δύσκολο να ζητήσει συναίνεση ο Τσίπρας. Όταν έχεις συκοφαντήσει, όταν έχεις φέρει την πολιτική στα άκρα, είναι δύσκολο να ζητήσεις συναίνεση. Δεν μπορεί ο κ. Παπαδημούλης να βγαίνει και να δώσει μαθήματα δημοκρατίας, δεν μπορεί να απαιτήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει παρεμβάσεις στην Μέρκελ. Βγήκε σε όλα τα μέσα τώρα να κάνει υποδείξεις. Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια; Τώρα θυμήθηκε ο κ. Παπαδημούλης ότι θέλει συναίνεση από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις; Τα προηγούμενα χρόνια που μας πέταγαν πορτοκάλια και ντομάτες στο δρόμο, που ήταν ο κ. Παπαδημούλης; Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι μας κατασυκοφάντησαν για να έρθουν στην εξουσία, έχουν φέρει την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή στα πρόθυρα του Ιουνίου του 2015.


Για μια πιθανή λύση στις 15 Ιουνίου στο πλαίσιο του Eurogroup

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ηττημένη πια. Οικονομικά και κοινωνικά βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω ανερμάτιστων κυβερνητικών χειρισμών. Αυτό που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να παραμείνουν στην εξουσία. Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν έχουν αντιληφθεί τους κανόνες που διέπουν ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε τη διεθνή πολιτική σκηνή. Δεν καταλαβαίνουν ότι το χρέος μόνο του δεν είναι το πρόβλημα της χώρας. Τα χρέη της Γαλλίας, της Αμερικής είναι δυσθεώρητα. Ο Βενιζέλος έχει κάνει πολλές τοποθετήσεις για το θέμα του χρέος. Δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας το χρέος αλλά η ανεπαρκής ανάπτυξη, η έλλειψη επενδύσεων, η ανεργία, οι ανεπάρκειες που διέπουν τον πρωτογενή τομέα, η μεγάλη φορολογία. Ποιον εκβιάζει ο κ. Τσίπρας; Τι επιπόλαιες είναι αυτές οι θέσεις του; Οι δηλώσεις του ότι θα αρνηθεί τη δόση αν δεν υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος φτάνουν στα επίπεδα της ιλαροτραγωδίας. Απειλεί την Ευρώπη; Και σε αυτό θέλουν πρόθυμους συνενόχους με την καραμέλα της συνεννόησης; Μου θυμίζει τον άνδρα που βρήκε τη γυναίκα του να τον απατά και αντί να κάνει κάτι στον εραστή, αυτοχειριάζεται.