ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Συμμετοχή Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” (ΣΚΑΪ). Τρίτη, 18/7/2017


Συμμετοχή Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” (ΣΚΑΪ)

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017


Για τις πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
Πρέπει να γίνονται όλα με μέτρο. Πυλώνες της δημοκρατίας μας, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι το συνδικαλιστικό κίνημα, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Βουλή των Ελλήνων και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όχι ότι είναι αλάνθαστη, όλοι κάνουμε λάθη, γιατί άνθρωποι είναι και αυτοί οι οποίοι βγάζουν τις αποφάσεις στη Δικαιοσύνη. Οφείλουμε όμως να δούμε πώς στήνεται το παζλ, πώς γίνεται να κάνει κανείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, οι οποίες είναι προκλητικές. Παραδείγματος χάρη, ο Πρωθυπουργός είχε βγάλει την απόφαση ότι δεν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτή είναι μια παρέμβαση. Επίσης, παρατηρούμε πολλαπλές παρεμβάσεις των υπουργών στο πλαίσιο της καθημερινότητας. Προσωπικά πιστεύω ότι τη Δικαιοσύνη πρέπει να την αφήσουμε να ενεργεί μόνη της, να λαμβάνει αποφάσεις και να αναλαμβάνει και τις ευθύνες της. Όταν η Δικαιοσύνη πιέζεται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, σίγουρα θα κάνει λάθος γιατί και αυτοί είναι άνθρωποι. Σήμερα όμως, αν δείτε το παζλ, θα παρατηρήσετε ότι ενώ ο Πρωθυπουργός κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη, την ίδια στιγμή, έχουμε έναν υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος κατάγεται από μια ακροδεξιά παρυφή της Νέας Δημοκρατίας και είναι πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Ακόμα, η κυρία Θάνου, την οποία ο Πρωθυπουργός την έβαλε στη θέση του νομικού συμβούλου του, είναι το άτομο το οποίο προσπάθησε να παραβιάσει ξεδιάντροπα το Σύνταγμα, ανεβάζοντας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστών από 67 στα 70, για να παραμείνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Και αυτή την κυρία, η οποία έχει πάρει την απόλυτη απόρριψη από το ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο, έρχεται ο Πρωθυπουργός και την επιβεβαιώνει, τοποθετώντας την νομικό του σύμβουλο. Όλα αυτά, η κοινή γνώμη τα αντιλαμβάνεται πλέον ως ανήθικα. Αν κάποτε μου έλεγε κανείς ότι υπήρχε περίπτωση αυτός ο καθαρός, νέος, μη διαπλεκόμενος Τσίπρας και οι άνθρωποι δίπλα του να λειτουργούν έτσι όπως λειτουργούν σήμερα, θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα κακό όνειρο ή για θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του Πρωθυπουργού της χώρας. Δυστυχώς όμως, οι θέσεις και οι πράξεις τους αποδεικνύουν την ανηθικότητα που τους διακατέχει.
Βλέπουμε επίσης τον κ. Κοντονή αυτές τις ημέρες να κάνει διάφορες παρεμβάσεις. Δεν ξέρω αν η Ηριάννα είναι ένοχη ή όχι. Δεν γνωρίζω τις πτυχές της κατάστασης. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ελπίζω ότι, αν οι Έλληνες δικαστές έχουν κάνει λάθος, θα το διορθώσουν. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρά την αργοπορία με την οποία παίρνει τις αποφάσεις της.

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ

Κατηγόρησα τον υπουργό Εσωτερικών για “μαυρογιαλουρισμό” διότι με το νομοσχέδιο αυτό -που βέβαια έχει και θετικές πλευρές, τις οποίες θα τις υπερψηφίσουμε- ο Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του αποδεικνύονται οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της παρακμής. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος διορίστηκε στο δημόσιο μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ -που το ΑΣΕΠ είναι ένας θεσμός τον οποίον όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να το επαναξιολογήσουμε- και παραμένει στη θέση του ενώ στη συνέχεια απεδείχθη ότι τα χαρτιά του ήταν πλαστά. Δυστυχώς όμως, το υπουργείο Εσωτερικών, με αυτό το νομοσχέδιο, έρχεται και λέει ότι θα κρατήσει στη θέση του αυτόν τον άνθρωπο και ας έχει πάει με πλαστά για να προσληφθεί. Τότε για ποιο κράτος μιλάμε; Τα προηγούμενα χρόνια εμείς τα κάναμε αυτά τα λάθη και γι' αυτό είμαστε εκεί που είμαστε. Πληρώσαμε τη σύνδεση του κράτους με το ζοφερό περιβάλλον της ψηφοθηρίας και των πελατειακών σχέσεων για την εξουσία. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη. Οι λαϊκίστικες κινήσεις δεν τιμούν μια κυβέρνηση της Αριστεράς.