ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98.7 fm. Τρίτη, 4/7/2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98.7 fm, στην εκπομπή «Σημεία των Καιρών», στη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Για την συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων για το θέμα της οικονομίας
Ήταν μια συζήτηση κατώτερη των περιστάσεων. Έχουμε χάσει την έννοια των φραγμών. Μια συζήτηση “χύμα¨ για την οικονομία, για τα σκάνδαλα, για τις εξεταστικές επιτροπές. Κάποια στιγμή, πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε το Σύνταγμα, γιατί η χώρα χρειάζεται να έχει έναν σηματοδότη. Η ανεξαρτησία των εξουσιών δεν πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμη. Υπάρχουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και αυτή την στιγμή η κυβέρνηση τα καταστρατηγεί. Τα καταστρατηγεί όταν η Δικαιοσύνη παίρνει μια απόφαση και, την επόμενη μέρα, βγαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας και λέει ότι η απόφαση που πήρε η Δικαιοσύνη είναι υπό αμφισβήτηση. Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός προτρέπει τον υπουργό του και τους πολίτες να μην σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, κάτι σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε σε καλό δρόμο.

Για το ενδεχόμενο αλλαγών, όπως διαφοροποιήσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Διαφοροποιήσεις από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν βλέπω γιατί είναι αγκιστρωμένοι στην εξουσία, όσο και αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υπερασπίσει τους βουλευτές του. Εγώ θυμάμαι άλλες εποχές, γιατί είμαι και από τους παλαιούς βουλευτές του Κοινοβουλίου, όταν οι βουλευτές είχαν την άποψή τους και την ξέφραζαν ελεύθερα αλλά είχαν και τις συνέπειες της διαφορετικότητας και του διαφορετικού πλησιάσματος στα πολιτικά γεγονότα. Εδώ βλέπω μια ομάδα η οποία δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να διαχειρίζεται την εξουσία. Και είναι και κάτι άλλο που με ενοχλεί ιδιαίτερα: μια νεοφασιστική αντίληψη η οποία έχει εμφανιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Βουλή και εκφράζεται από τον κ. Καμμένο και τον κ. Πολάκη. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το να επιτίθεσαι στους αντιπάλους με χυδαίες εκφράσεις δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν υπουργοί που εκφράζονται για συναδέλφους βουλευτές, για αρχηγούς κομμάτων, όπως εκφράστηκε ο κ. Πολάκης προχθές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κ. Καμμένος, υπουργός της κυβέρνησης, συνομιλεί με ισοβίτες, με ανθρώπους οι οποίοι έχουν δικαστεί για εμπορία ναρκωτικών. Δε μπορεί ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Δικαιοσύνης να βγαίνουν να καλύπτουν έναν Υπουργό ή οποιοδήποτε όνομα δυνατό, οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν εξυπηρετεί αυτό. Δεν μπορεί να προτρέπεις έναν ισοβίτη να πει ορισμένα πράγματα που δεν τα πιστεύει για να μπορέσεις εσύ να μείνεις δέκα χρόνια στην εξουσία και να καταδικάσεις κάποιους ανθρώπους, για τους οποίους η ίδια η Δικαιοσύνη δεν έχει πάρει τις αποφάσεις της. Είναι πρωτόγνωρα γεγονότα. Δε μπορεί να μιλάει ο κ. Πολάκης για Σοβιετίες. Του της χαρίζουμε. Η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δε μας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να γίνει Σοβιετία. Του τη χαρίζουμε και του την επιστρέφουμε.

Για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Ήταν μια καινούρια αρχή που πιστεύω ότι θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να βελτιωνόμαστε περισσότερο, να κάνουμε καλύτερες επαφές με την νεολαία και την κοινωνία γενικότερα. Και με την εμπειρία που διαθέτουμε και την σεμνότητα που επιβάλλεται θα αντιμετωπίσουμε πια τα μεγάλα προβλήματα που η κρίση, η οποία πλήττει την Ελλάδα, έχει δημιουργήσει στην οικονομία και στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα καλό αφήγημα στην κοινωνία και τους νέους ούτως ώστε, την επόμενη φορά που θα ξαναγίνουν εκλογές, να είμαστε πιο δυνατοί για να μπορέσουμε να επιβάλουμε και εμείς, ως κεντρώο χώρο, τις απόψεις μας, οι οποίες είναι απόψεις που εκπροσωπούν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αλλά και του πολιτικού συστήματος του δυτικού κόσμου. Ανήκουμε στη Δύση και με φωτεινό σηματοδότη τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμείς θα παλέψουμε να έχουμε έναν ισχυρό πόλο εξουσίας στο χώρο της Κεντροαριστεράς για να μπορέσουμε την επόμενη φορά να επιβάλουμε το δικό μας πρόγραμμα στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.