ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκπομπή «Εκείνη & Εκείνη» (Alpha 989). Δευτέρα, 24/7/2017

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκπομπή «Εκείνη & Εκείνη» με την Λώρα Ιωάννου  και την Ευαγγελία Τσικρίκα (Alpha 989)


Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Για την Βαρουφακειάδα και τις ευθύνες του Πρωθυπουργού
Η Ελλάδα πεθαίνει και κάθε μέρα βυθίζεται στα αδιέξοδά της, διότι υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν μπόρεσε να καταλάβει, ότι η Ελλάδα ήταν σε έναν πολύ καλό δρόμο, παρά τα λάθη τα οποία είχαμε κάνει εμείς. Είχε όμως τόσο μεγάλη επιθυμία να αποκτήσει την εξουσία που, όλα αυτά που εμείς είχαμε πετύχει, τα έχει κάνει φύλλο και φτερό. Και αυτή η κυβέρνηση δυόμισι χρόνια τώρα δεν κάνει τίποτα άλλο εκτός από τον να κινείται στον αστερισμό του ψέματος, του κυνισμού και της εξαπάτησης. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι το τρίπτυχο αυτής της κυβέρνησης θα ήταν μόνο: ψέμα, κυνισμός, εξαπάτηση. «Γαντζωμένοι» στην εξουσία, ακολουθούν γκεμπελιστικές μεθόδους γιατί «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Το πρόγραμμα που έχουν είναι ένα πρόγραμμα σκληρής εφαρμογής του μνημονίου, δεν έχουν καμία στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση, κάθε μέρα που βάζουν έναν στόχο, αμέσως τον χάνουν. Με ό,τι έχει γίνει από τον Ιούνιο του 2015, η χώρα οδηγείται στα βράχια γιατί παραμένουν στην κυβέρνηση εκείνοι οι οποίοι έφεραν το επαχθέστερο μνημόνιο στη χώρα. Το κόστος για την οικονομία και την κοινωνία είναι πια δυσβάσταχτο, διότι τους αρέσει και είναι γοητευμένοι από την εξουσία. Δεν φταίω εγώ που διόρισε ο κ. Τσίπρας υπουργό Οικονομικών τον Γ. Βαρουφάκη. Αυτό το κινηματικό νόμισμα για το οποίο μιλάνε αυτές τις μέρες και όλα αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης είναι ντροπή για την Ελλάδα, άσχετα αν έχει γίνει η μεταστροφή του Πρωθυπουργού τον Ιούλιο του 2015. Όλη αυτή η ιστορία δεν τον απαλλάσσει από τις πολιτικές ευθύνες που έχει.


Για την «αυτοκριτική» του Αλέξη Τσίπρα
Στου κασίδη το κεφάλι θα μάθουμε πολιτική; Δεν είχε εμπειρία και φόρτωσε τη χώρα κατά άλλους 170 δις; Τι μου λέτε τώρα; Να υποφέρει ο λαός για να μάθει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του πολιτική; Έχουμε πλέον καταλάβει ότι την Ελλάδα την κυβερνάει μια μικρή σκληρή σταλινική ομάδα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην απέξω. Και το κάνουν αυτό δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα, κάθε λίγο και λιγάκι φέρνουν στο προσκήνιο το παρελθόν με διάφορες εξεταστικές επιτροπές, για να καλύψουν ένα δικό τους κενό. Και βέβαια έχουν έναν απίστευτο λαϊκισμό και όποιος τους ασκεί κριτική, τον πάνε απέναντι, συκοφαντώντας τον. Έχουν και το πολιτικό τους έντυπο, την «Αυγή» που κάνει τα ίδια. Δεν μπορεί να έχουν υπογράψει το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο και να μας ζητάνε και τα ρέστα.


Για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων σε υποθέσεις διαφθοράς
Καμία αντίρρηση. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ξέρετε ότι δεν φοβάμαι από αυτά που λέτε. Επίσης, δεν είχα και δεν έχω πρόβλημα να κάνω την σκληρή αυτοκριτική μου. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν αυτά τα φαινόμενα. Αλλά μιλήσαμε για την λίστα Λαγκάρντ, μιλήσαμε για την υπόθεση Siemens και δυόμισι χρόνια τώρα δεν βλέπω τίποτα. Απλώς κατασυκοφάντησαν τους αντιπάλους τους για να πάρουν την εξουσία. Είναι φοβερό αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Κατέβαιναν συνέχεια στους δρόμους, συκοφαντούσαν τους πάντες και τα πάντα, έφεραν μέτρα τα οποία είναι υπό αίρεση, μας έχουν βάλει 100 χρόνια στο μνημόνιο, καταχρέωσαν τη χώρα και ένας δεν βγαίνει να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική. Μεγαλύτερη κατάντια από αυτό που έκανε ο κ. Τσακαλώτος στέλνοντας την περιβόητη επιστολή δεν υπάρχει. Εμείς αυτά δεν τα έχουμε κάνει ποτέ. Έχετε καταλάβει ότι έχουν βάλει τη χώρα σε επιτροπεία για 1000 χρόνια; Την έβαλαν σε μια μέγγενη. Και επαναφέρουν στην δικαιοσύνη την υπόθεση Γεωργίου. Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Και θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι: ήταν 15,65 το έλλειμμα; Αν ήταν έτσι, τότε τα 320 δισεκατομμύρια που έχουμε πάρει σαν δάνειο τα είχαμε ανάγκη. Αν δεν ήταν τόσο, να πάρουν τα λεφτά μας πίσω. Θα πρέπει να αποφασίσουν. Να πούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν ήταν τόσο το έλλειμμα. Όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστοποιεί ότι ήταν τόσο. Η σιωπή έχει να κάνει με την προσπάθεια που γίνεται για να καλύψουν κάποιους που μεταξύ 2004-2009, μεταξύ των οποίων και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έλεγαν άλλα.


Για τον πόλεμο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη
Αυτή η κόντρα πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία. Θα σας αναφέρω μόνο αυτό που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ότι η κυβέρνηση αντιγράφει όλες τις πρακτικές του μαδουρισμού. Μια αντικαπιταλιστική και ριζοσπαστική κινηματική κυβέρνηση της Αριστεράς μετατράπηκε σε κίνημα του Καμμένου, όταν βλέπω ότι τον χορό της χειραγώγησης της δικαιοσύνης τον σέρνουν ο Πολάκης και ο Παπαγγελόπουλος, που εκτοξεύουν απειλές συμμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών στην κοινοβουλευτική βούληση, μέσω διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  Αυτά δεν γίνονται σε μια προηγμένη Πολιτεία. Πρέπει να προστατεύουμε το Σύνταγμά μας. Αυτές οι απροκάλυπτες κυβερνητικές παρεμβάσεις επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά τις πιο ακραίες προβλέψεις που έλεγαν, ότι αυτό το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου θέλει να εγκαθιδρύσει το δικό του καθεστώς. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Αυτή η ακροδεξιά δικαστίνα η οποία διορίστηκε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και αμέσως μετά την συνταξιοδότησή της ανέλαβε το νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, είναι κορυφαία παραβίαση διάκρισης των εξουσιών. Αυτό αποτελεί απλά μια επιβεβαίωση του αδίστακτου και απροκάλυπτου τρόπου που πολιτεύονται ο Τσίπρας και ο Καμμένος, έχοντας ως μοναδικό μέλημά τους την υποταγή όλων στην απόλυτη εξουσία τους. Δεν έχουν καταλάβει όμως, ότι φθάνουν στο τέλος. Αυτά η στάση απαξίωσης, τους καθιστά επικίνδυνους για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Οι δικαστές δεν τους συγκρίνουν τυχαία με συγκεκριμένα καθεστώτα. Αυτή η σύγκριση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση.


Για την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού
Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι μεγάλη πλειοψηφία οι 153 έδρες. Εμείς είχαμε 180 βουλευτές και δεν μπορούσαμε να κυβερνήσουμε. Εκείνοι όμως δεν σέβονται το Σύνταγμα. Και αν εμείς έχουμε κάνει λάθη, πρέπει και αυτοί να κάνουν τα ίδια λάθη; Δεν μπορεί αυτή η αριστερό-δεξιά κυβέρνηση να διεκδικεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και ταυτόχρονα να επιδεικνύει έναν απίστευτο αμοραλισμό, λέγοντας χιλιάδες ψέματα στον ελληνικό λαό. Ούτε μπορώ να δεχτώ την αναμονή για την κρίση του κ. Τσίπρα στο τέλος της θητείας του, όπως εκείνος επιθυμεί. Θα τον κρίνω για την περίοδο Βαρουφάκη που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, γιατί εκείνος ήταν ο εμπνευστής και εμψυχωτής όλων αυτών των καταστάσεων, που βύθισαν τη χώρα στην κρίση.