ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκπομπή «Με Υπογραφή» με την Γιάννα Παπαδάκου (Alpha 989). Παρασκευή, 28/7/2017


Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκπομπή «Με Υπογραφή» με την Γιάννα Παπαδάκου (Alpha 989)


Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

 
Για την υπόθεση του Τάσου Μαντέλη και τη Siemens
Η εμπειρία αυτή της υπόθεσης Siemens μας έχει σημαδέψει. Ο κ. Μαντέλης πιστεύω ότι ομολόγησε διότι αφενός θεωρούσε ότι η Δικαιοσύνη θα είναι επιεικής απέναντί του. Αφετέρου, είχε αντιληφθεί ότι αυτή η υπόθεση δεν γινόταν να μην αποκαλυφθεί πια. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που βάζουν το χέρι τους στο μέλι και τότε, όντας και εκτός κομματικού παιχνιδιού, είχα πάθει την πλάκα μου. Ήταν μια απίθανη, πολύ καλά στημένη ιστορία για να κρύψουν τις μίζες. Όλοι είχαμε μείνει έκπληκτοι.
Η υπόθεση Siemens ήταν μια μεγάλη σκιά στον πολιτικό κόσμο η οποία ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκε πλήρως, γιατί πρόκειται για μια πανίσχυρη εταιρία, είναι πίσω της η ίδια η Γερμανία, όπως μας είχε πει τότε η Εισαγγελέας του Μονάχου. Φανταστείτε ότι εμείς, οι βουλευτές, που ήμασταν μέλη της εξεταστικής επιτροπής, δεν μπορούσαμε να ρωτήσουμε απευθείας τους Γερμανούς υπηκόους. Θυμάμαι στο γεύμα εργασίας της πρώτης βραδιάς μας, κάλεσαν για να μας γνωστοποιήσουν τους όρους του παιχνιδιού. Μου είχε κάνει εντύπωση, και θέλω να το ακούσουν αυτό οι Έλληνες, ότι μας έλεγε η εισαγγελέας: «Τι λέτε τώρα; Ήρθατε στη Γερμανία να μας πείτε κάτι το καινούργιο; Η Siemens, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, έτσι λειτουργούσε». Και είχε πει ότι η Γερμανία με τη Siemens, η μοναδική περίοδος που δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει ήταν την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου.


Για το «φορτίο» παλαιών στελεχών στην παράταξη και την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τον ιστορικό του κύκλο και πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας καινούργιας παράταξης με άλλες θέσεις. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στον κεντρώο χώρο να εκφράζει ξανά το εκλογικό σώμα του παλαιού ΠΑΣΟΚ, της σοσιαλδημοκρατίας. Σε αυτό το εγχείρημα δεν χωράνε τα στελέχη μας που είχαν φύγει στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χωράνε εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και εκείνοι οι οποίοι έχουν κάνει τον πολιτικό τους κύκλο. Οι τελευταίοι εξ αυτών βέβαια, μπορούν να συμβάλουν με την εμπειρία τους.


Για τις ευθύνες του Κ. Σημίτη ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης που μέλη της κατηγορούνται για διαφθορά
Ξέρετε ότι είμαι ένας από τους ανθρώπους που στηρίζει και υποστηρίζει τον Κώστα Σημίτη, γιατί ήταν από τους καλύτερους πρωθυπουργούς της χώρας, που έχει επιβεβαιωθεί στα οικονομικά ζητήματα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι χάθηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και όταν το έχει πάρει είδηση, σε μια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, σηκώθηκε και έφυγε λέγοντας ότι δεν μπορεί άλλο με αυτά που γίνονται. Και αν είναι αλήθεια αυτά που λέγονται, του έκλεισαν τις πόρτες για να μην φύγει.


Για την σημερινή κατάσταση στην πολιτική ζωή του τόπου
Αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες στο Κοινοβούλιο δεν έχει προηγούμενο. Ήμουν προχθές εισηγητής στο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είχα μια μεγάλη σύγκρουση με τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Νίκο Βούτση για τις παραβιάσεις του κανονισμού της Βουλής. Είναι απαράδεκτο να έρχονται στη Βουλή τόσα νομοσχέδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και να έχουμε την απαίτηση να συζητηθούν επί της ουσίας. Είμαι παλαιός στη Βουλή και είχα συνηθίσει διαφορετικά. Είχα συνηθίσει να μας δίνεται χρόνο να διαβάσουμε τα νομοσχέδια. Επίσης, με όλες αυτές τις τροπολογίες, είναι πρώτη φορά που έρχονται στη Βουλή ακοστολόγητα νομοσχέδια. Είναι πρωτόγνωρο αυτό. Λυπάμαι που το λέω αλλά, πιθανόν, ελάχιστοι εισηγητές αυτή την στιγμή να έχουν διαβάσει τα νομοσχέδια. Είναι ντροπή. Μπορεί να έχει γίνει και στο παρελθόν μια φορά. Μόνο μια φορά όμως. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι μας κατηγορούσαν, μας καθύβριζαν, μας λοιδορούσαν έρχονται τώρα και κάνουν αυτά τα πράγματα.