ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό Fly Radio 89,7 Σπάρτης. Τρίτη, 4/7/2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό Fly Radio 89,7 Σπάρτης, στο δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο
Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017
Για τις καταστροφές λόγω πυρκαγιών στην Ανατολική Μάνη
Όλες αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε επαφή τόσο με την Αντιπεριφερεάρχη Λακωνίας, την κα. Τζανετέα όσο και με τον Αντιδήμαρχο Αν. Μάνης, τον κ. Τσιριγώτη. Οι καταστροφές ήταν πολύ μεγάλες. Έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο. Έχουν καεί και οι κυψέλες, και τα ελαιόδεντρα, και οι περιουσίες των ανθρώπων. Η Ανατολική Μάνη είναι μια τουριστική περιοχή η οποία έχει πληγεί. Πρέπει οπωσδήποτε να δούμε με ποιο τρόπο θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές και τι μέτρα θα πάρουμε για να ανακάμψει η αγροτική οικονομία στην περιοχή. Πρέπει να στηρίξουμε τους πληγέντες τόσο με ένα εφάπαξ ποσό όσο και με ζωοτροφές, για όσους γλύτωσαν τα ζώα τους. Αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται να ρίξουμε ανάχωμα. Όταν κάτσει το κουρνιαχτό, θα δούμε τι έγινε και τι δεν έγινε σωστά.

Για την επόμενη μέρα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Νομίζω ότι πήγαμε καλά, πήγαμε καλύτερα απ' όσο προσωπικά πίστευα διότι ήταν ένα συνέδριο διαφορετικό, δεν ήταν ένα συνέδριο εκλεγμένων συνέδρων αλλά στελεχών που ήταν στο χώρο πολλά χρόνια, που είχαν εκλεγεί με τις σημαίες των παρατάξεων που απαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αυτός ο χώρος πια πρέπει να πρωταγωνιστήσει με νέα πρόσωπα και με νέες δυνάμεις. Αυτό είναι για μένα το μεγάλο ζητούμενο που μας αναγκάζει να απεξαρτηθούμε από την μικροπολιτική που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτό θα συμβάλλει και η παρουσία ενός επιστημονικά καταρτισμένου και αναγνωρισμένου σε διεθνές επίπεδο συνταγματολόγου, του Καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος μπαίνει επικεφαλής της Επιτροπής Διαλόγου. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την χρονική στιγμή να είμαστε διαυγείς, ξεκάθαροι και να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω σε αυτά που θα γίνουν στο συνέδριό μας. Πρέπει να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, της οικονομίας και πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους νέους για το μέλλον. Εδώ πια έγκειται στη δική μας ικανότητα να πείσουμε τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, στην πολιτική τους αυθυπαρξία καθώς και στην αυτονομία τους έναντι επιχειρηματικών συμφερόντων ότι είναι η ώρα να βγουν επί σκηνής. Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν χρειάζεται πολιτικές, επιχειρηματικές και μιντιακές πατρωνίες. Τα ανομολόγητα συμφέροντα δεν μας αφορούν, ούτε μας συγκινούν, ούτε μας καθοδηγούν. Μας καθοδηγεί μόνο η αγάπη και το πάθος για κάτι νέο, κάτι καινούργιο που θα δώσει χώρο στις προοδευτικές δυνάμεις να συγκολλήσουν διαφορετικά κόμματα και κινήσεις και να βγάλουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα. Μέσα από μια βαθιά τομή, θα ξεπεράσουμε όλοι τις αδυναμίες και τους μαρμαρωμένους μηχανισμούς που είχε το κόμμα μας τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι υπάρχουν δυνάμεις και ηγετικές προσωπικότητες στο χώρο μας που θα βάλουν την υποψηφιότητά τους στο επερχόμενο συνέδριό μας, για να αναδειχθεί ο νέος αρχηγός από την κοινωνική βάση. Στο χέρι μας είναι αυτό το εγχείρημα, όπως είπε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, να πάμε μπροστά με νέα πρόσωπα και εμείς οι “παλαιοί” -που επιβαρυνόμαστε για διάφορα πράγματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια- να είμαστε σε μια αρμονική συνεργασία με τους νέους και να πάμε σε μια ήρεμη διαδικασία, όπου η κοινωνία θα έχει το δικαίωμα να εκλέξει το καλύτερο πρόσωπο.

Για την παρουσία του Κυριακού Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. και την πιθανή μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων
Εμένα μου άρεσε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχε έρθει και ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριό μας. Οι απόντες ήταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Λεβέντης. Θεωρώ ότι τα κόμματα, όταν γίνεται το συνέδριο ενός άλλου κόμματος που έχει μεγάλη μια ιστορία, θα πρέπει να μπουν σε μια συναινετική διαδικασία. Έτσι, η παρουσία τους επιβάλλεται κατά την άποψή μου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάστηκε εκεί αλλά να ξέρετε ότι, παρόλο που ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του και από τον λόγο του, η διαφαινόμενη επικράτησή του δεν αποτελεί ικανή και αναγκαία λύση, ούτως ώστε να μπορέσει να επιβάλλει την ατζέντα του. Νομίζω ότι θα είναι μια καλή αρχή για τη χώρα να πάμε οι νέες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, απεξαρτημένες από τα παλαιά ιδεολογήματα, να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην στροφή για τον προοδευτικό προσανατολισμό της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διεκδικήσει και την αυτοδυναμία όμως, αυτό δεν λέει τίποτα για μένα γιατί, χωρίς τις δυνάμεις της προόδου, η χώρα θα παλινδρομεί μεταξύ αριστερού και δεξιού λαϊκισμού και κάθε μέρα θα είμαστε θεατές σε καταστάσεις όπως βιώσαμε και χθες στο Κοινοβούλιο. Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν διότι υπάρχει θέμα με την ύπαρξη μιας νεοφασιστικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που στηρίζεται στον Πολάκη και στον Καμμένο η οποία και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη χώρα. Πιστεύω ότι ο Πολάκης, όπως και ο Καμμένος, δεν είναι ο κουζουλός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εκφράζει μια νεοφασιστική νοοτροπία που βρίθει από τραμπουκισμούς. Για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι μέρος του πολιτικού υπόκοσμου και οι πρακτικές τους έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τις διακηρύξεις του κ. Τσίπρα περί νέου και άφθαρτου. Πίσω από το χαμογελαστό και αγγελικό πρόσωπο του πρωθυπουργού κρύβεται ο ακραίος κυνισμός και ο αμοραλισμός που ο ίδιος ενσαρκώνει. Και η επίκληση της Σοβιετίας από τον κ. Πολάκη κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Έχω γράψει ένα άρθρο εδώ και δύο μήνες για το ότι ο Τσίπρας θέλει με κάθε τρόπο να “πετάξει” από το πολιτικό σκηνικό της χώρας τον Κώστα Σημίτη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιάννη Στουρνάρα. Δεν γίνεται όμως να το κάνει αυτό σε αυτούς τους ανθρώπους, που τα προηγούμενα χρόνια, όπως αυτοί νόμιζαν, έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τη χώρα.  
Γ