ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράτξαης στην ιστοσελίδα thecaller.gr. και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή. Σάββατο, 22/7/2017Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράτξαης στην ιστοσελίδα thecaller.gr. και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 

Κύριε Γρηγοράκο, είστε βουλευτής της ΔΗΣΥ και βλέπουμε τελευταία το κόμμα σας να γίνεται αντικείμενο διαλόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ με προσκλήσεις για συνεργασία. Τι σημαίνει πρώτον αυτό, και δεύτερο η δική σας γνώμη ποια είναι στην περίπτωση αδυναμίας του όποιου κόμματος την επόμενη των εκλογών να σχηματίσει κυβέρνηση, εσείς ως ΔΗΣΥ που θα απλώνουν χέρι βοηθείας σε ΣΥΡΙΖΑ η προς ΝΔ;
Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς δεν έχασε την πολιτική και κοινωνική του αξία. Εξ ου και είναι χρήσιμος στη χώρα και στην κοινωνία. Ευελπιστώ ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανασύνθεσή του θα έχουν θετική κατάληξη. Πεποίθησή μου είναι ότι χρειάζεται ένας νέος φορέας με νέα πρόσωπα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην εύλογη επιθυμία και απαίτηση όλων εκείνων που αναζητούν νέα πολιτική έκφραση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι φυσικό να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον πολιτικό μας χώρο. Και οι δύο αντιλαμβάνονται τη δύναμη των προοδευτικών ιδεών μας. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να ενοχοποιούμε ούτε το ενδιαφέρον τους, αλλά ούτε και τη βούλησή τους να έχουν μια σχέση συνεργασίας μαζί μας.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η αδυναμία του ενός ή του άλλου κόμματος να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από μια εκλογική αναμέτρηση. Αλλά η δυνατότητά της να αντεπεξέλθει στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκάλεσε ζημιά στη χώρα και στην οικονομία. Οι περιπέτειες στις οποίες μας οδήγησαν και μας οδηγούν είναι ανάγκη να λάβουν τέλος το συντομότερο δυνατόν. Η μόνη λύση είναι εκλογές και ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός των φιλοευρωπαϊκών, εκσυγχρονιστικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.

Γιατί υπάρχει τόση έντονη αντιπαράθεση, κόντρα και σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ; Η πόλωση που δημιουργείται ανάμεσα σε αυτούς τους δυο είναι γιατί θέλουν να μειώσουν την όποια προοπτική της ΔΗΣΥ στους πολίτες ή κρύβεται και τίποτε άλλο πίσω από όλα αυτά;
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυριάρχησαν καλλιεργώντας τον διχασμό. Την ίδια πολιτική ακολουθούν και σήμερα που βρίσκονται στο πηδάλιο της εξουσίας. Κατασκευάζουν εσωτερικούς εχθρούς. Κατασυκοφαντούν τους πολιτικούς αντιπάλους. Σπέρνουν τον φθόνο και τη μισαλλοδοξία. Η παρουσία τους στη διακυβέρνηση δεν είχε μόνο τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Δηλητηρίασε και την πολιτική ζωή του τόπου. Με τους Πολάκηδες και τους Καμμένους καλλιέργησε ένα ζοφερό και νοσηρό πολιτικό κλίμα.
Η ανάκαμψη των προοδευτικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς θα έρθει τώρα, μετά το ναυάγιο της κυβερνητικής ομάδας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην κρίση και στην απαξίωση.

Η ΔΗΣΥ οδεύει προς το συνέδριο και την εκλογή νέου επικεφαλής από την βάση την κοινωνία. Πόσο θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια η συμμετοχή του Σταύρου Θεοδωράκη και γιατί κατά τη γνώμη σας δεν είναι κοντά σας η Ώρα αποφάσεων; Ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου αρχηγού της ΔΗΣΥ;
Η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου ή θα είναι υπόθεση όλων ή θα μείνει μια απλή προσδοκία χωρίς πρακτικό αντίκρισμα. Το εγχείρημα αυτό προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων, χωρίς προαπαιτούμενα και αστερίσκους. Η συμπόρευση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, της Ώρας Αποφάσεων, αλλά και όλων των ανένταχτων δυνάμεων είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση ενός νέου φορέα. Επιβεβλημένη είναι επίσης και η εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Μιας ηγεσίας που θα είναι σε θέση να ενσαρκώσει μια νέα πολιτική παρουσία και πρόταση για την εγχώρια Κεντροαριστερά.

Και ένα ακόμη ερώτημα, επειδή ακριβώς είστε γιατρός εν ενέργεια, τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την ώρα στο χώρο της υγείας. Έχουν βάσει αυτά που υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ ή είναι υπερβολές και ο κ. Πολάκης με τον κ. Ξανθό το παλεύουν ας το πού, έτσι και προσπαθούν κάτι να κάνουν;
Ο τομέας της Υγείας αποδομήθηκε πλήρως εξαιτίας των ανερμάτιστων πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι άνθρωποι που σήμερα έχουν την ευθύνη της δημόσιας υγείας είναι ανίκανοι και ανεπαρκείς. Είναι ανεκδιήγητοι. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η πρωτοβάθμια υγεία καταβαραθρώθηκε. Για το μόνο που παλεύουν οι κύριοι Ξανθός και Πολάκης είναι η τακτοποίηση των ημετέρων, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία, ακόμη και αναλγησία για τη χειμαζόμενη υγεία. Τίποτε άλλο δεν έχουν να επιδείξουν πέρα από την επέλαση της κομματοκρατίας.