ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Σημεία συνεντεύξεων Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Κανάλι 1 Πειραιά, 90.4 fm και στα Παραπολιτικά 90.1 fm. Τρίτη, 29/8/2017Σημεία συνεντεύξεων Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Κανάλι 1 Πειραιά, 90.4 fm, στην εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ» και στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 fmΤρίτη, 29 Αυγούστου 2017


Σχετικά με τις διακηρύξεις για την επερχόμενη ΔΕΘ
Πρόκειται για μια ξεπερασμένη ιστορία. Κρατάνε κάποια πράγματα από το παρελθόν, για να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην Βόρεια Ελλάδα. Το ότι θα πάνε στην Θεσσαλονίκη για να πουν πράγματα, τα οποία στο τέλος δε θα τα εφαρμόσουν, το έχουμε ξαναδεί. Τι θα πάει, να πει φέτος ο κύριος Τσίπρας; Θα πει ψέματα, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τι θα πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Θα αναλύσει το πρόγραμμά του; Επειδή εγώ έχω υπάρξει φοιτητής στην Θεσσαλονίκη παλιότερα η ΔΕΘ ήταν ένα μεγάλο εμπορικό και πολιτικό πανηγύρι. Γίνονταν διάφορα πράγματα μαζί. Νομίζω, ότι όλο αυτό έχει ξεπεραστεί από την στιγμή, που υπάρχει μόνο το κράτος πια και όχι επιχειρήσεις, που έχουν παρουσία.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αναμένεται, να κατατεθεί σε λίγες μέρες και θα περιέχει βελτιωτικές ρυθμίσεις για εργασιακά και ασφαλιστικά
Εν πρώτοις, εφόσον, ισχύουν όσα ακούγονται το βλέπω θετικά. Επειδή θα είμαι παρών στην αρμόδια Επιτροπή, όταν έρθει το νομοσχέδιο θα δούμε τι θα γίνει. Φυσικά χρειάζεται, να γίνει κάτι γιατί έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό το θέμα. Σχετικά με όσα ακούγονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς, δικηγόρους, να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, όταν είναι άνεργοι το θεωρώ θετικό.

Σχετικά με τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, τις πολλές υποψηφιότητες και τις στηρίξεις που υπάρχουν προς τους υποψηφίους
Το ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι μπορεί, να δώσει πνοή στο εγχείρημα. Περιμένουμε, να ακούσουμε έναν σύγχρονο πολιτικό λόγο από ανθρώπους που έχουν φιλοδοξίες, να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας. Πρακτικά θέλουμε, να δούμε τι κόσμος θα έρθει, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Πιστεύω, ότι έχουν ξεπεραστεί η φρασεολογία και τα λάθη του παρελθόντος. Με το Συνέδριο του Ιουλίου πιστεύω έχουμε «κλείσει» οριστικά τους «λογαριασμούς» μας με το παρελθόν. Θέλω αυτή τη φορά να συζητηθούν οι προτάσεις και το στίγμα του νέου φορέα και η στρατηγική εθνικής συνεννόησης μέσα από μεταρρυθμίσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα αγγίξει την κοινωνία. Σε αυτή τη διαδικασία ο καθένας έχει το δικαίωμα να στηρίξει όποιον θέλει αρκεί στο τέλος όλοι μας, όποιον και αν στηρίξαμε, να δεχτούμε και να συνομολογήσουμε όλοι από τώρα, ότι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Ο ιδεολογικός αυτός χώρος θα πρέπει, να καθοριστεί και πιστεύω, πως πρέπει, να καθοριστεί στα πλαίσια της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός νέου ενιαίου φορέα. Δεν μπορούμε, να κάνουμε άλλα πειράματα. Παλιότερα επί Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή υπήρχαν ηγέτες που διαμόρφωναν την εθνική επαγγελία, το στίγμα. Τώρα ελλείψει τέτοιων προσωπικοτήτων οι άνθρωποι, που θα μπουν σε αυτή την προσπάθεια θα κάνουν μια συνέργεια. Θα πρέπει, να γίνει μια συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων και μέσα από μια συζήτηση, να ενοποιήσουμε τις προτάσεις που έχουμε. Πιστεύω, ότι ο προοδευτικός πόλος είναι αναγκαίος όσο ποτέ σήμερα στην Ελλάδα.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την κεντροαριστερά. Φαίνεται, ότι έχουμε καταφέρει να βάλουμε στην άκρη μονομέρειες και αυταρέσκειες. Πιστεύω, ότι η αναζωογόνηση του χώρου αυτού είναι υπόθεση όλων μας. Και ο καθένας θα κριθεί από την συμβολή του. Πιστεύω σε νέα άφθαρτα πρόσωπα και ιδέες. Είμαι υπέρ της «επαναστατικής» αυτής διαδικασίας, η ψηφοφορία, δηλαδή, να γίνει με όλα τα μέσα. Θέλω μια διαδραστική εκλογή. Θέλω, να φτιάξουμε κάτι καινούριο, που θα προσελκύσει και τους νέους. Πάνω από όλα θέλω νέες ιδέες. Όταν βγει ο νέος αρχηγός τότε μπορούμε να δούμε τι θα γίνει με τις συνεργασίες μας, με όλα αυτά που ο κόσμος ρωτά. Για μένα οι υποψήφιοι πρέπει, να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα αλλά και στις μετεκλογικές συνεργασίες. Εκεί πρέπει, να είμαστε πολύ σαφείς. Εμείς έχουμε αυτόνομο πολιτικό λόγο, αλλά αν τεθεί θέμα συνεργασιών η Ελλάδα δεν πρέπει, να μείνει ακυβέρνητη.

Σχετικά με το αν σας καλύπτει κάποιος από τους υποψηφίους περισσότερο
Από αυτές τις υποψηφιότητες, που υπάρχουν σήμερα νομίζω, ότι όλοι είναι άνθρωποι που εκφράζουν το χώρο. Εγώ θα πάω με αυτόν που είναι «λιγότερο λαϊκιστής». Δεν πρόκειται, να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ θα παρευρεθώ σε όλους. Ο Γιώργος Καμίνης ήταν αυτός που ξεκίνησε τη διαδικασία και ο Νίκος Αλιβιζάτος ήταν αυτός που της προσέδωσε το απαραίτητο κύρος. Είναι η ασφαλιστική δικλείδα της αξιοπιστίας και της διαφάνειας της διαδικασίας. Εγώ δεν πρόκειται, να πω ποιον θα στηρίξω. Είναι όλοι αξιολογότατοι. Αυτή η προσπάθεια έχει δημιουργήσει μια δυναμική, που την φοβούνται και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Σχετικά με την προσπάθεια του κυρίου Τσίπρα, να εισέλθει και αυτός στο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας
Πρόκειται για γραφική προσπάθεια. Με ποιους προσπαθεί; Με όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ σκεπτόμενοι ιδιοτελώς και τώρα ψήφισαν τα χειρότερα μνημόνια; Έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί δε θα έβγαιναν βουλευτές και τώρα ψηφίζουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα της αριστεράς. Δεν έχει καμία σχέση με την σοσιαλδημοκρατία. Μετά από τις ιστορίες του κυρίου Κοντονή τι να πω. Θα ήθελα, όμως, να τονίσω κάτι. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ αντικομμουνιστικό. Δεν πρόκειται, να μπω στη διαδικασία, να σχολιάσω την απάντηση του γραφικού αυτού τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο της Εύας Καϊλή ο οποίος απαντά μέσω tweets. Εγώ πιστεύω, ότι οι λογικοί πολίτες ειδικά τώρα μετά από τόσα χρόνια καταδικάζουν τα εγκλήματα της ιστορίας παντού και πάντα, χωρίς να κάνουν διακρίσεις, εξισώσεις και συμψηφισμούς. Επειδή κατάγομαι από την Λακωνία πολλοί από εμάς έχουμε και ιστορικές εμπειρίες. Όλοι θυμούνται τι έκαναν οι χύτες- Βρεττάκος και Παυλάκος. Θα πρέπει, να δεχτούμε, ότι κάθε χώρα, κάθε τόπος έχει τις δικές του εμπειρίες, οι οποίες είναι σεβαστές. Όλα αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Κοντονής, λοιπόν είναι ανοησίες. Μπαίνουν σε μια διαδικασία μικροκομματικών παιχνιδιών και διαιρέσεων. Έχω υπάρξει γιατρός του Μάρκου Βαφειάδη και έχω συζητήσει πολλές ώρες μαζί του. Τα εγκλήματα είναι εγκλήματα. Δεν υπάρχει χρώμα στο έγκλημα, ανεξάρτητα ιδεολογίας ή συμφερόντων. Εμείς, λοιπόν πρέπει, να τα καταδικάζουμε. Πρέπει, να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και την ελευθερία της κοινωνίας. Η Ε.Ε. έχει σαφές πλαίσιο για όλα αυτά.

Σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης
Δεν μπορούμε, να ακούμε άλλο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που από εκεί που θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, τον αύξησαν. Λένε, ότι η ανεργία μειώθηκε, όταν οι μισθοί έχουν διαμορφωθεί στα 300 ευρώ τον μήνα. Δεν μπορείς να μετατρέπεσαι τόσο εύκολα από σκληρός αντιμνημονιακός σε αυτό που ξεπουλά την Ελλάδα. Αυτό είναι ο αμοραλισμός. Όταν αυτή η κυβέρνηση ψηφίζει για Αντιπρόεδρο της Βουλής τον Δημήτρη Καμμένο, έναν δηλωμένο αντισημίτη και ομοφοβικό, τι να πω; Δεν υπάρχουν φραγμοί. Υπάρχει μια μικροπολιτική που τους καταντά χυδαίους. Όλο το καλοκαίρι «έπαιζαν» με τους σημαιοφόρους, τους «ταλιμπάν» της Εκκλησίας και τους νεοναζί Εσθονούς. Τα προβλήματα του λαού είναι οι οικονομικές δυσκολίες και η ανεργία. Όλα τα άλλα είναι μια προσπάθεια, να καλύψουν τα μεγάλα ελλείμματά τους. Προσπάθησαν όλο το καλοκαίρι, να «χαϊδέψουν τα αυτιά» ενός αριστερού ακροατηρίου και να κρατήσουν το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων, που κινούνται στις παρυφές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον Ρουβίκωνα. Επίσης χρησιμοποιεί τις πανελλαδικές εξετάσεις για προεκλογικούς λόγους, εκμεταλλευόμενος τα παιδιά και τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι θα τις καταργήσει ενώ στην πραγματικότητα βάζει διπλές εξετάσεις. Όλα αυτά γιατί είναι ιδιοτελείς, εμμονικοί και πιστεύουν, ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Πολιτεύονται εκτός πραγματικότητας και αυτό είναι τραγικό για τον τόπο.