ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιόφωνο Κανάλι Ένα Πειραιά. Παρασκευή, 4/8/2017

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας
της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιόφωνο Κανάλι Ένα Πειραιά, στην εκπομπή “Δύο Ρεπόρτερ”


Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017


Για τα τεκταινόμενα στην ελληνική κοινωνία
Ο κόσμος έκανε μια κακή επιλογή πριν δυόμισι χρόνια. Εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια μικρή ομάδα ανθρώπων συγκεκριμένων πολιτικών προθέσεων. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο, αν θυμάστε τον Φάουστ. Πρόκειται για μια ομάδα που στόχο έχει τον διχασμό της κοινωνίας. Παραδείγματος χάρη, δίνουν κάτι ψίχουλα, κάποια επιδόματα “πείνας” σε κάποιες μικρές κοινωνικές ομάδες, για να έρθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες. Προσπαθούν, δηλαδή, να εξαπατήσουν και άλλες κοινωνικές ομάδες, για να αποκτήσουν συμμάχους σε μια πιθανή προεκλογική περίοδο. Αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί μια τέτοια στρατηγική είναι διχαστική για τον ελληνικό λαό, όπως είναι και ο λόγος του Πρωθυπουργού αυτόν τον καιρό. Και ο διχασμός, η σύγκρουση δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία.

Για τις δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με την κινητικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Διάβασα τη συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου την οποία εκτιμώ πολύ. Την θεωρώ ένα από τα καλά στελέχη της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Νομίζω ότι υπάρχει ενδεχόμενο πολιτικών ανακατατάξεων από τον Σεπτέμβριο διότι και εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα πάμε σε ένα ανοιχτό συνέδριο με εκλογές από τη βάση. Αυτό δίνει μια δυναμική στο χώρο. Για μένα όμως, το κέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν η επιλογή του Νίκου Αλιβιζάτου ως επικεφαλής της ανεξάρτητης οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου μας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο άμεμπτου χαρακτήρα αλλά και μεγάλης επιστημονικής εμβέλειας που θα διασφαλίσει την αξιοπιστία της διαδικασίας εκλογής του αρχηγού μας από τη βάση. Έτσι λοιπόν, αξιόλογες προσωπικότητες που βρίσκονται στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, θα έχουν μια ελκυστική πρόταση από τον Νίκο Αλιβιζάτο, για να συμμετάσχουν στην διαδικασία ανασυγκρότησης ενός μεγάλου κεντρώου χώρου. Νομίζω ότι οι διαδικασίες θα είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να μείνει εκτός.

Για την πιθανή αλλαγή της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Αυτό θα το αποφασίσει η εκλογική βάση, ο λαός αποφασίζει. Πιστεύω ότι, εφόσον πάμε σε μια ανοιχτή εκλογική διαδικασία από τη βάση, θα έχουμε έναν καινούργιο και αναζωογονημένο χώρο μέσα από μια καθαρά κοινωνική διαδικασία. 'Οποιος θέλει, ας αυτοπροταθεί. Ο χώρος μας έχει πολλά αξιόλογα στελέχη, αρκεί αυτός που θα αναδειχθεί αρχηγός να έχει την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Και εμείς, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτό το πρόσωπο, εφόσον η κοινωνία το επιλέξει, θα το στηρίξουμε. Δεν έχουμε πια άλλες πολυτέλειες. Ο χώρος αυτός πρέπει να ανακτήσει τις δυνάμεις του το επόμενο χρονικό διάστημα. Η Ελλάδα περνάει δύσκολα με τους κυβερνώντες και γι' αυτό ένας υπαρκτός δυνατός μεταρρυθμιστικός χώρος του κέντρου είναι επιτακτική ανάγκη.