ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Ιορδανίδου. Τετάρτη, 23/8/2017

 Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Ιορδανίδου

 
                                                                               Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Δημοσιογράφος: Σχετικά με το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών για μια υποβόσκουσα κόντρα στο εσωτερικό του κόμματός σας, αναφορικά με το θέμα σύγκρισης που έχει προκύψει μεταξύ των εγκλημάτων του κομμουνισμού και του ναζισμού;

Λ. Γρηγοράκος: Καμία κόντρα δεν υπάρχει. Βέβαια, οφείλει και ο κύριος Χρηστίδης να είναι πιο σαφής στις ανακοινώσεις του, για να μη δίνει δικαίωμα σε κανέναν. Πιστεύω, πως η ιστορία αυτή μεταξύ ναζισμού και σταλινισμού είναι ξεπερασμένη. Οι απαντήσεις έχουν δοθεί. Το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο σε αυτά. Τα έχει καταδικάσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης τα έχει καταδικάσει. Το να παίξουμε το παιχνίδι του κυρίου Κοντονή και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή βλέπουν ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, δε νομίζω ότι είναι σωστό. Είναι επικοινωνιακό όλο αυτό. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ το θέμα αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει και δεν ασχολούμαστε καθόλου. Ο κύριος Κοντονής έχει κάθε λόγο να ασχολείται, γιατί θέλει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, μιας και η πραγματικότητα είναι καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η άποψή μου. 'Ο, τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την στήριξη της κοινωνίας. Το κόμμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλαδή, γιατί τελευταία έχουν γίνει ένα. Η κοινή τους πορεία στην εξουσία εδώ και δυόμισι χρόνια είναι καταστροφική.

Δημοσιογράφος: Σχετικά με την αναβάθμιση από τον Οίκο Fitch, που δημιούργησε την εικόνα ότι τα πηγαίνουμε λίγο καλύτερα, ως οικονομία;

Λ. Γρηγοράκος: Σε τι πηγαίνει η κυβέρνηση καλύτερα; Μετά από δυόμιση χρόνια προσπαθεί να φτάσει εκεί που ήμασταν το 2014. Εμείς είχαμε πει στο λαό, ότι το 2015 θα είμαστε εκτός μνημονίων. Όλα αυτά είναι τόσο μεταχρονολογημένα!  Έχουν πει τόσα ψέματα που δεν μπορούν να βγουν στην κοινωνία. Δεν υπάρχουν πλέον ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτάς στα καφενεία “Ποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ;” και δεν απαντάει κανείς.

Δημοσιογράφος: Σχετικά με τον “αναβρασμό” στο δικό σας κόμμα;

Λ. Γρηγοράκος: Αυτός ο “αναβρασμός” ήταν καλός, γιατί “σκέπασε” τα πάντα. Με αυτό τον αναβρασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματικά θορυβηθεί. Βλέπει, ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες πολιτικές δυνάμεις σε έναν χώρο, οι οποίες θέλουν να ενωθούν ξανά.  Άνθρωποι, οι οποίοι ήταν εκτός των “τειχών”, τώρα θέλουν να ξαναμπούν στο πολιτικό παιχνίδι. Η πολιτική ασκούσε πάντα γοητεία σε όλους. Αυτή η κατ' επίφαση αριστερή κυβέρνηση εξαπάτησε τους πάντες. Ο Έλληνας πολίτης στο τέλος θα κάνει απολογισμό και θα αποφασίσει. Τέλος του 2018 θα έχουμε εκλογές. Ούτε εμείς τα κάναμε όλα καλά. Αλίμονο. Και το ότι κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ λάθος ήταν. Από τα δικά μας λάθη τις κέρδισε. Η “τραγωδία” με τον Φώτη Κουβέλη ήταν κάτι που εμείς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε. Κλείσαμε την ΕΡΤ εν μια νυκτί. Τραγικό λάθος. Βέβαια, επειδή ήμουν στο Υπουργικό Συμβούλιο σας λέω, ότι από την πλευρά μας, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπήρχαν αντιδράσεις. Τα τραγικά αυτά λάθη δεν συνέτισαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε με έπαρση να πάρει την εξουσία.

Δημοσιογράφος: Βλέπετε εκλογές σήμερα;

Λ. Γρηγοράκος: Όχι. Αυτό το συνονθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το ενώνει μόνο η εξουσία. Όταν βλέπετε έναν Αντιπρόεδρο της Βουλής ακροδεξιό, ομοφοβικό, ο οποίος συνέχεια τους τα “ρίχνει”, τον οποίο ψήφισαν κιόλας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τί άλλο να τους ενώνει; Η εξουσία. Όλα αυτά είναι ντροπή. Και εμείς έχουμε κάνει λάθη αλλά όχι τόσο τραγικά.

Δημοσιογράφος: Και εσείς όμως συνεργαστήκαμε με την ΝΔ.

Λ. Γρηγοράκος: Αν θυμόσαστε, ήμασταν 35 βουλευτές και μείναμε 15 γιατί διαφωνούσαμε. Κορυφαία στελέχη, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Κουτσούκος είχαν διαχωρίσει τη θέση τους. Είχαμε το σθένος και την υπευθυνότητα να διαφωνήσουμε ή και να αποχωρήσουμε ακόμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ είδατε κανέναν να φεύγει; Να λέει “διαφωνώ” σε κάποιο λόγο του; Πού είναι αυτοί οι γραφικοί τύποι που ξάπλωναν στο Σύνταγμα; Πού είναι οι «Αγανακτισμένοι»; Ευχαριστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ που πήρε μαζί του το μεγάλο κομμάτι του γραφικού ΠΑΣΟΚ, που μας δημιουργούσε πρόβλημα. Όλος ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ έχει πάει εκεί.

Δημοσιογράφος: Το ΠΟΤΑΜΙ έχει έρθει σε εσάς.

Λ. Γρηγοράκος: Το ΠΟΤΑΜΙ έχει αξιόλογα στελέχη, μεταρρυθμιστικά. Νέους ανθρώπους, άφθαρτους, με πολιτικό λόγο. Αυτούς τους συναδέλφους τους τιμώ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η “πλέμπα” του ΠΑΣΟΚ, που την πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Και σε αυτό φταίμε και εμείς οι πολιτικοί με τις συμπεριφορές μας.

Δημοσιογράφος: Τι πιστεύετε για την επόμενη μέρα της Kεντροαριστεράς;

Λ. Γρηγοράκος: Είναι χαράς ευαγγέλιο η παρουσία του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, στη θέση του επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών, η οποία έχει στην ευθύνη της την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα. Θεωρώ, ότι είναι ένας αξιόπιστος άνθρωπος, ένας συνεπής δημοκράτης, που έχει δώσει εξετάσεις. Η ύπαρξή του και μόνο, μου διασφαλίζει τη διαδικασία. Επίσης, θεωρώ καινοτόμο, ότι θα έχουμε μια ηλεκτρονική διαδικασία. Πολλά πρόσωπα θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν ξέρω ποιος θα βγει αλλά ξέρω ότι θα υπάρξει διαφάνεια. Η ΔΗ.ΣΥ. έχει αλλάξει, γιατί έχει μάθει από τα λάθη της. Έχουμε δρόμο, βέβαια, μπροστά μας. Ώσπου να γίνουν όλα αυτά, ελπίζω να έχουμε ξεπεράσει τον κακό μας εαυτό, για να μπορέσουμε να πείσουμε ξανά τους Έλληνες πολίτες, ότι αποτελούμε την εναλλακτική τους λύση. Από την άλλη, η ΝΔ απουσιάζει από την Βουλή ενώ κάνει και λάθη, όταν βάζει θέματα συνταγματικότητας παρουσία 4-5 βουλευτών μέσα στην αίθουσα. Η πολιτική του ώριμου φρούτου δε φέρνει πάντα σωστά αποτελέσματα.