ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Αναφορά βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου σχετικά με την αξιολόγηση υπαλλήλων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τρίτη, 17/10/2017

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  

 

                                                                                          Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

                                                                  ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:  α) τον Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό Ανδρέα

            β) την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γεροβασίλη Όλγα

           

 

ΘΕΜΑ: «Αξιολόγηση υπαλλήλων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

 

Με το υπ’ αριθμ. 102/4-10-2017 έγγραφό της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ) ζητά να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι της Π.Φ.Υ. από την αξιολόγηση, την οποία χαρακτηρίζουν ως παράνομη και καταχρηστική. Οι λόγοι που παρατίθενται είναι: 1) η έλλειψη οργανογράμματος και η απουσία στόχων για τις υπηρεσίες των Μονάδων Υγείας, 2) η απουσία ή ανεπαρκής χρονικά παρουσία Επιστημονικά Υπευθύνων στις Μονάδες Υγείας το 2016, οι οποίοι ούτως ή άλλως δε θα μπορούσαν να κάνουν αξιολόγηση λόγω του ότι δεν κατέχουν θέση Διευθυντή Προϊσταμένου και 3) ως αξιολογητής Α΄ τυπικά θα μπορούσε να οριστεί ο προϊστάμενος της Δ/νσης Προσωπικού της Υ.ΠΕ. και ως  αξιολογητής Β΄ ο Διοικητής ή Αν. Διοικητής της Υ.ΠΕ, οι οποίοι όμως ουδεμία επαφή έχουν με τους υπαλλήλους των Μονάδων Υγείας, καθιστώντας μια ενδεχόμενη αξιολόγηση από πλευράς τους αναξιοκρατική και παράνομη.
Παρακαλείσθε να μας γνωστοποιήσετε την τοποθέτησή σας επί του θέματος.

 

Ο Βουλευτής

 
Λεωνίδας  Γρηγοράκος