ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89fm. Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017


Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λακωνίας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89fm, στο δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό
                                                                                     

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017


 Σχετικά με τις εκλογές στην κεντροαριστερά
Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά. Νομίζω, ότι από την στιγμή που οι δύο εταιρείες που ανέλαβαν το εγχείρημα είπαν, ότι θα το φέρουν εις πέρας, τότε προχωράμε κανονικά. Εγώ θα ήθελα να υπάρχει λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για να μπορέσουν να μιλήσουν οι υποψήφιοι με την κοινωνία, αλλά, όπως και να έχει, στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Το ζητούμενο ήταν η ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή. Αφού, όμως, καμία εταιρεία δεν μπορούσε να μας διαβεβαιώσει για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, θα προχωρήσουμε κανονικά και χωρίς την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αυτή την στιγμή είμαι στο Μαρκόπουλο, στην εκδήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη. “Τόπο στα νιάτα”. Στηρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο γνωρίζω από παλιά, γιατί πιστεύω μπορεί να εκπροσωπήσει κάτι καινούριο και διαφορετικό στην ελληνική κοινωνία. Είναι ένα παιδί με μια άλλη οπτική για το μέλλον. Εμείς οι παλιοί θα πρέπει να δώσουμε λίγο χώρο στους νέους και να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας στο καινούριο εγχείρημα. Αυτή την στιγμή η ελληνική πολιτική σκηνή χρειάζεται κυρίως ανανέωση πολιτικού προσωπικού από όλα τα κόμματα. Έτσι έγινε στην Ευρώπη και έτσι πρέπει να γίνει και εδώ. Ο χώρος μας έκανε μεγάλες τομές και καινοτομίες αλλά ήρθε η ώρα να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Τα νέα παιδιά μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τη νέα πραγματικότητα, την τεχνολογία, τη διεθνή συγκυρία και τον κυβερνοχώρο. Οφείλουμε να δεχτούμε, ότι το πάθος και η δύναμη των νέων  ανθρώπων είναι μεγαλύτερα από κάποιων άλλων μεγαλύτερων. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ελπίδα στους νέους, για να επιστρέψουν κι εκείνοι που έφυγαν στο εξωτερικό και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι, για ένα κράτος αλληλεγγύης, πρόνοιας. Ένα κράτος που δε θα είναι φέουδο, ένα κράτος αξιοπιστίας και αξιοκρατίας.