ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας, ΔΗΣΥ, στο Κανάλι Ένα 90,4 Fm, με τον Πέτρο Κασιμάτη.15/11/2017


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας, ΔΗΣΥ, στο Κανάλι Ένα 90,4 Fm, με το δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Το μήνυμα των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της δημοκρατικής παράταξης

Η συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της δημοκρατικής παράταξης εξέφρασε ένα μήνυμα ισχυρό και ελπιδοφόρο. Αποδεικνύει την αφύπνιση του προοδευτικού χώρου και συγχρόνως δίνει το μήνυμα ότι έρχεται η αποδόμηση και η απαξίωση κάποιων δυνάμεων, οι οποίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπάθησαν να κατασυκοφαντήσουν το έργο μιας μεγάλης παράταξης. Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε ξανά. Η κοινωνία των πολιτών, την Κυριακή που μας πέρασε, έδειξε αποφασιστικότητα και έδειξε ότι θέλει να γυρίσει μια νέα σελίδα στην Ελλάδα, με νέο ήθος και αισθητική. Το όλο εγχείρημα των εκλογών ήταν συγκινητικό. Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά στις ουρές, γιατί ήθελε να στείλει το μήνυμά του.

Για την ενδεχόμενη σύγκλιση του νέου φορέα με το ΣΥΡΙΖΑ

Βγήκε χθες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στα κανάλια και μιλούσε για σύγκλιση. Έλεγε «να τα βρούμε» μεταξύ μας. Θέλω να πω, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι συγγενές με την αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ έχει την κεντροαριστερά μέσα του. Πώς να τα βρούμε με το ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεντροαριστερά ούτε αριστερά. Είναι μια περίεργη ιστορία. Δε μπορεί να μας κάνει  κήρυγμα για την αριστερά ο Παπαδημούλης. Δε μπορούν να μιλάνε αυτοί που συνεργάστηκαν με τους ακροδεξιούς Καμένους, τους ομοφοβικούς, τους συνεργάτες του Φάρατζ και της Λεπέν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στίγμα. Προσπαθεί να αγκαλιάσει όλες τις ιδεολογίες, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Δεν έχει λογική. Αυτό ζητάει ο κόσμος που είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Την επιστροφή στην κανονικότητα, την επιστροφή στη λογική.

Για την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές στην κεντροαριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε άμεσα. Γι αυτό είχαμε και το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Βρίσκονται σε πανικό. Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης ανατρέπει τους πολιτικούς συσχετισμούς και πλήττει τον νέο μικρό και εύθραυστο δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Τους ενόχλησε η ηχηρή παρουσία του κόσμου στις εκλογές και το ότι περίμεναν υπομονετικά επί ώρες στις ουρές για να ψηφίσουν, ώστε να φύγει αυτό το συνονθύλευμα.

Για τους δύο νικητές των εκλογών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι ένα άτομο πολύ έξυπνο, είναι πραγματιστής, ρεαλιστής, είναι σοσιαλδημοκράτης, είναι φιλοευρωπαίος. Αυτά τα χαρακτηριστικά δε τα έχουν όλοι. Στη Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την πρωτοβουλία για το άνοιγμα αυτής της διαδικασίας, για τη σύμπραξη όλων αυτών των ανθρώπων, των σπουδαίων προσωπικοτήτων και χώρων. Δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ. Πιστεύω ότι η Γεννηματά και ο Ανδρουλάκης ενσαρκώνουν διαφορετικές προσεγγίσεις, έχουν διαφορετικές επιδιώξεις, γιατί είναι διαφορετικές οι γενιές. Την Κυριακή, λοιπόν, όταν οι πολίτες προσέλθουν στην κάλπη θα πρέπει να κρίνουν ποιος είναι εκείνος που μπορεί να δώσεις ισχυρές ανάσες και ώθηση στη δημοκρατική παράταξη. Θα πρέπει οι δύο υποψήφιοι για την αρχηγία, μέχρι την Κυριακή, να  μας δώσουν την ευκαιρία να τους κρίνουμε, να τους συγκρίνουμε, να δούμε με τι πολιτικά κριτήρια πάει ο καθένας και τι πολιτική προοπτική υπάρχει. Για μένα, το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι το πρόσωπο του επικεφαλής, αλλά η μεγάλη συμμετοχή και η συσπείρωση του κόσμου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους, σε όλους τους συναγωνιστές που λάβανε μέρος σ’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Πιστεύω ότι μ’ αυτή τη συσπείρωση μπορούμε να ανακτήσουμε το χαμένο μας έδαφος. Ο δεύτερος των εκλογών οφείλει να έχει σημαντική θέση στα δρώμενα. Μιλάμε για ένα συλλεκτικό κόμμα. Δεν περισσεύει κανείς.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Λακωνία

Το αποτέλεσμα ήταν καταλυτικά υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη. Προσωπικά, επέλεξα συνειδητά να απέχω από τη διαδικασία της κάλπης. Είχαν γίνει κάποιες επιλογές για το ποιοι θα έκαναν τις εκλογές στη Λακωνία, με τις οποίες επιλογές εγώ ήμουν απέναντι. Έτσι, λοιπόν, κανένας από τους ανθρώπους που είμαστε μαζί και φίλοι πολλά χρόνια δεν συμμετείχε σε κάλπες, ώστε να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα. Προσωπικά, ως βουλευτής Λακωνίας, πιστεύω ότι οι εντολείς μου όφειλαν να ξέρουν την επιθυμία μου αλλά να ψηφίσουν κατά το δοκούν. Είχα εκφράσει την προτίμησή μου στον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι εντολείς μου, που με έχουν πολλά χρόνια βουλευτή στο Κοινοβούλιο, ακολούθησαν το βουλευτή τους. Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι ακολούθησαν την επιλογή τη δική μου.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών

Την επόμενη μέρα θέλω να πάμε όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς προσκόμματα, να μη χαλάσει αυτή η δυναμική που έχουμε στην κοινωνία. Θέλω να ανανεωθεί και να ισχυροποιηθεί η παράταξη, στην οποία είμαι ταγμένος εδώ και σαράντα τρία χρόνια. Αυτή η παράταξη θα πρέπει να δημιουργήσει τέτοιους πολιτικούς συσχετισμούς, ώστε να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση. Θα πρέπει να απελευθερωθούν δυνάμεις της κοινωνίας, που δε συμμετείχαν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας τα τελευταία χρόνια, ήταν στο περιθώριο και «εκτός των τειχών». Θα πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να εκφραστούν. Να πάμε σε κάτι καινούριο, καινοτόμο, ενιαίο, που να μπορέσει να διεκδικήσει ό,τι το προηγούμενο διάστημα φάνταζε ουτοπικό.

Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα

Ήταν πολύ επιτυχημένο το παράδειγμα του κ. Λοβέρδου που είπε «σου πήρα το σπίτι και σου δίνω μια σκηνή». Δίνουμε 1,4 δις πίσω, συμπεριλαμβανομένης της επιχορήγησης προς τη ΔΕΗ και της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων για την υγεία και λέμε ότι είναι μέρισμα αυτό; Δίνουμε 700 εκατομμύρια στον κόσμο και πολύ καλά κάνουμε. Από την άλλη, όμως, κόβουμε 1,6 δις από την επιδοματική πολιτική του επόμενου χρόνου, του 2018, όπως έχουμε υπογράψει στο πλαίσιο του μνημονίου.

Για το αν διανύουμε προεκλογική περίοδο και αν θα γίνουν εθνικές εκλογές


Δε διανύουμε προεκλογική περίοδο. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι εθισμένοι στην εξουσία. Δε θέλουν με τίποτα να τη χάσουν. Ξέρουν ότι όποτε και να γίνουν εκλογές, θα τις χάσουν, γι αυτό και θα τις πάνε όσο πιο πίσω μπορούν. Ό,τι κάνει ο κ. Τσίπρας, το κάνει επικοινωνιακά. Τα διαγγέλματα και τα μερίσματα και η επιστροφή του Τσοχατζόπουλου στη φυλακή, όλα έγιναν για να σκεπάσουν το γεγονός των εκλογών της περασμένης Κυριακής.  Την Κυριακή, το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτοσέλιδο τον Σημίτη. Δε μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε να εμπνεύσουν νέες δυνάμεις. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.