ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας, ΔΗΣΥ, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Πέμπτη, 9/11/2017

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας, ΔΗΣΥ


Προς
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Βούτση Νικόλαο

                                                                                                Αθήνα,09.11.2017

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 
Η πολύχρονη πολιτική σας διαδρομή έχει δείξει ότι είστε ιδιαίτερα ευαίσθητος στα ζητήματα που συνδέονται με την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Τα ζητήματα αυτά αποκτούν ξεχωριστή σημασία σήμερα, που βιώνουμε τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς και πολύπλευρης κρίσης.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι η κρίση εκπροσώπησης και νομιμοποίησης συνιστούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ανθεκτικότητα του πολιτικού μας συστήματος. Αντιλαμβάνεστε ότι οι πράξεις και οι ενέργειες των μελών του κοινοβουλίου έχουν καταλυτική επίδραση στην αντιμετώπιση της απαξίωσης και της αποδόμησης της πολιτικής. Εξ ου και θεωρώ πολλαπλά χρήσιμη την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που έχουν οι συνάδελφοι βουλευτές στο εξωτερικό.

Το ελληνικό κοινοβούλιο οφείλει να εκπέμψει ένα ισχυρό και καθαρό μήνυμα: όσοι βουλευτές έχουν χρήματα στο εξωτερικό, είτε σε τραπεζικές καταθέσεις είτε σε φορολογικούς παραδείσους, δεν οφείλουν αλλά υποχρεούνται να τα επαναπατρίσουν. Η καθαρή και αυτονόητη αυτή ζωτική ανάγκη για τη χώρα και την ελληνική οικονομία δεν επιδέχεται ούτε υπεκφυγές ούτε αστερίσκους.

Το επιχείρημα περί νομιμότητας είναι σαθρό και προσχηματικό. Η μεταφορά χρημάτων από βουλευτές στο εξωτερικό αντιστρατεύεται την έξοδό μας από την κρίση. Εξ ου και όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη αυτή πράξη, δεν υποτιμούν μόνο τη νοημοσύνη μας, αλλά ταυτόχρονα επιδεικνύουν και αντικοινωνική συμπεριφορά.

 Δεν νοείται σε μια χώρα, που βιώνει οξεία οικονομική κρίση και η πλειονότητα των πολιτών υπερφορολογείται, υπουργοί, βουλευτές, συγγενικά πρόσωπα πολιτικών αρχηγών να έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους -είτε από νόμιμες είτε από παράνομες δραστηριότητες- σε ξένες χώρες.

Την ώρα που η χώρα χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων για να ανασάνει, είναι προκλητικό, είναι άηθες, Έλληνες –και μάλιστα πρόσωπα που ανήκουν στην πολιτική τάξη ή συνδέονται μ’ αυτήν- να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων είναι εκ των ων ουκ άνευ γι’ αυτούς που διατυμπανίζουν την προσήλωσή τους στη χώρα και στους πολίτες.

Η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας θα δείξει ότι οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί δεν είναι απλά ευαίσθητοι δέκτες της λαϊκής βούλησης αλλά και ότι βρίσκονται σε αρμονία με τις ανάγκες και απαιτήσεις της κοινωνίας.


Με εκτίμησηΛεωνίδας Γρηγοράκος


                                       

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 1, ΑΘΗΝΑ , 105 57 τηλ.210-3709522-3, Fax 210-3709520 &
Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 43, ΣΠΑΡΤΗ, 23100   τηλ. 2731083000  &  2731081500, Fax  2731081502

E-mail: grigorakos@parliament.gr

www.grigorakos.gr