ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στον Antenna Νότιας Ελλάδας, με τον Ηλία Σταθάκη. Πέμπτη, 16/11/2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στον Antenna Νότιας Ελλάδας, με τον Ηλία Σταθάκη

 

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017
 
Για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα
Αποδεικνύεται ότι σαν κράτος είμαστε ένα πουκάμισο αδειανό. Ζούμε μια τραγωδία δίχως τέλος. Κάθε φορά που υπάρχει έντονη βροχόπτωση, μας πιάνει η καρδιά μας, γιατί ξέρουμε σαν λαός ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Αντί να δεχόμαστε σαν θείο δώρο τη βροχή που έχει ανάγκη ο τόπος, κάθε φορά αγωνιούμε μήπως το νερό αντί να πάει εκεί που πρέπει, πάει εναντίον των ανθρώπων. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Είμαστε απροστάτευτοι εντελώς. Ειδικά αυτά που έγιναν στην Μάνδρα, ήταν απίστευτα! Τι να πούμε γι αυτούς τους 16 ανθρώπους που χάθηκαν… Ας ευχηθούμε να μην είναι περισσότεροι. Δυστυχώς υπάρχουν αγνοούμενοι. Για μια κατεβασιά νερού, να τρέμουμε τι θα συμβεί στον Έλληνα πολίτη. Σήμερα στην Μάνδρα, αύριο σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας. Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε σαν κράτος. Αυτό το θέμα οφείλουμε να πούμε ότι δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θέμα μιας ανοργάνωτης ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί σ’ αυτά που λέμε σήμερα. Δεν πρέπει να κάνουμε πολιτική πάνω στους θανάτους κάποιων αθώων ανθρώπων. Και πρέπει να συλλυπηθούμε για τα θύματα και να βοηθήσουμε έμπρακτα και άμεσα τις οικογένειές τους και τους υπόλοιπους πληγέντες, όχι με κινήσεις αντιπερισπασμού και από διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια που αργούν να εκταμιευτούν. Μην ξεχνάμε και τη Νεάπολη. Πρέπει οπωσδήποτε ένα κομμάτι από το κοινωνικό μέρισμα να πάει στην αποκατάσταση βλαβών.
 
Για την κατάληψη στο  Πολυτεχνείο
Να γιατί θέλω ένα ισχυρό κεντρώο κόμμα. Για να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά που γίνονται στην Αθήνα, στην Ελλάδα, στα Πανεπιστήμια, στο Πολυτεχνείο σήμερα. Υπάρχουν οι φοιτητές και οι πολίτες που δεν μπορούν να πλησιάσουν καν. Έμαθα ότι έχουν έρθει και Ευρωπαίοι αναρχικοί, που έχουν καταλάβει το κτήριο του Πολυτεχνείου. Πρέπει να μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε όλα αυτά τα μέρη που δεν μπορούμε να πλησιάσουμε σήμερα. Δε μπορεί να τα απαξιώνουμε όλα, επειδή κάποιοι άνθρωποι δε δέχονται να λειτουργούν σωστά οι θεσμοί. Δε μπορεί κάποιες απολυταρχικές μειονότητες και κάποιες αναχρονιστικές συντεχνίες να επικρατούν εις βάρος της κανονικότητας και της λογικής. Δε μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν νόμοι που «κλείνουν το μάτι» σε κάποιους και είναι εναντίον του κράτους. Δηλαδή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος δεν υπακούει σε κανέναν νόμο, επικαλείται τον νόμο για να πάρει άδεια να βγει από τη φυλακή. Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει μια δημόσια συγγνώμη για τις δολοφονίες που έκαναν. Πρέπει να έχει αξία η Δημοκρατία. Για ένα τέτοιο κόμμα πάλευα και θα παλέψω την Κυριακή. Ένα κόμμα που θα αγκαλιάζει όλο τον λαό.
 
Για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς και την ηγεσία του
Έχω εκφράσει την άποψή μου. Μιλάμε για το κόμμα που θα δώσει ελπιδοφόρα μηνύματα στο λαό. Έχω εκφράσει την στήριξή μου στον Νίκο Ανδρουλάκη. Έχει κάποια χαρακτηριστικά που με εκφράζουν. Από εκεί και πέρα εγώ θέλω αυτό το κόμμα που θα φτιαχτεί, να δίνει ελπίδα στους νέους, σε μας, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Η δημιουργία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, έχει τρομοκρατήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε και έδωσε συγχαρητήρια, ενώ ο Πρωθυπουργός έκανε διαγγέλματα για να σκεπάσει αυτή τη μεγάλη επιτυχία, την προσέλευση του κόσμου.
 
Για την προσέλευση του κόσμου στις εκλογές για την ηγεσία της κεντροαριστεράς πανελλαδικά και στη Λακωνία
Είχα πει ότι αν πάνε να ψηφίσουν 150.000 άτομα θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Όμως απεδείχθη θρίαμβος! Πήγαν πάνω από 210.000 άνθρωποι να ψηφίσουν! Αυτός ο θρίαμβος της Δημοκρατικής Παράταξης έγινε ο εφιάλτης κάποιων άλλων. Αν στηθεί καλά το όλο εγχείρημα -πάμε σε συνέδριο και φτιάξουμε ένα καινούργιο κόμμα- είναι μεγάλη απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πολλά ψέματα, κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία επί δυόμισι χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά. Εμείς είμαστε το κέντρο, η κεντροαριστερά, το μεταρρυθμιστικό κέντρο, μια αριστερά που έχει αρχές. Αυτό το σύστημα με τους συνοδοιπόρους του, έχει δηλητηριάσει με ένα περίεργο ακραίο φιλολαϊκισμό κάποιες κοινωνικές ομάδες. Θέλουν τον κόσμο πολύ χαμηλά για να τον χειραγωγούν.
 
Για το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας
Διάβασα την ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης. Αυτό που επιθυμεί ο διοικητής είναι να ζητάει ο κόσμος τα ελάχιστα και να είναι ευχαριστημένος. Μιλάει για διαφάνεια ενώ παίρνει τον παθολόγο από το νοσοκομείο Μολάων και τον πάει στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου; Διαλύουμε το νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Λακωνίας για να φτιάξουμε το κέντρο αστικού τύπου στη Σπάρτη. Τι άλλο μπορεί να είναι αυτή η μετακίνηση εκτός από πολιτικό ρουσφέτι; Γιατί δεν παίρνει έναν γιατρό από τη Σπάρτη; Διαλύουμε το Νοσοκομείο Μολάων για να φτιάξουμε τη Σπάρτη. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
 
Για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη
Το Πανεπιστήμιο στη Σπάρτη αυτή τη στιγμή κινδυνεύει από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι δρουν ιδιοτελώς. Με ενημέρωσε για την κατάσταση η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως ενημέρωσε και όσους άλλους έπρεπε, συμπεριλαμβανομένης της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για το Πανεπιστήμιο και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Με την κυρία Γιαννάκου είχαμε μια συνάντηση και πήραμε κάποιες αποφάσεις. Πριν από περίπου 10-15 μέρες είχαμε ενημέρωση για το θέμα και από την κυρία Αντιπεριφερειάρχη, η οποία καλεί σε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα όλους τους βουλευτές και τους τοπικούς παράγοντες του νομού, για να μιλήσουμε επί της ουσίας για το Πανεπιστήμιο της Σπάρτης. Κάποιοι επιθυμούν να κλείσουν οι σχολές και να μεταφερθούν στην Τρίπολη ή να προστεθούν σε τμήματα της Αθήνας. Και πρώτα απ’ όλα, δεν θεωρούν ικανό το Νοσοκομείο Σπάρτης να κάνει τα μαθήματα, να κάνουν εκεί την πρακτική τους οι φοιτητές της Νοσηλευτικής. Εγώ διαφωνώ σε όλα αυτά. Όταν φτιάχναμε το πανεπιστήμιο, είχαμε διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Υγείας, από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και απ’ όλους τους φορείς της Λακωνίας, ότι τα μαθήματα θα γίνονταν στη Σπάρτη και δεν θα μεταφέρονται οι φοιτητές. Απευθυνόμενος στους φίλους μας τους Λάκωνες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, λέω ότι πρέπει όλοι  να «βάλουμε πλάτη» να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιο στην Σπάρτη, γιατί ήταν μια μεγάλη κατάκτηση της Λακωνίας και όλων των Λακώνων.
 
Για το δεύτερο γύρο τον εκλογών στην κεντροαριστερά
Θέλω να πω στους φίλους που προσήλθαν την προηγούμενη Κυριακή στις κάλπες ότι η επιστροφή της πολιτικής παράταξης στηρίζεται όχι μόνο στην αγάπη γι’ αυτό το χώρο, αλλά και στη λογική. Όχι μόνο στην ιστορία της στο χώρο του κέντρου αλλά και στην προοπτική της. Αυτό θέλω να σκεφτούν οι φίλοι της Λακωνίας. Η μάχη του δεύτερου γύρου πιστεύω ότι πρέπει να αναβληθεί γιατί η Ελλάδα περνάει δύσκολα αυτές τις μέρες. Μπορεί να γίνει όπως έγινε και στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τρεις βδομάδες μετά. Δυστυχώς η κυρία Γεννηματά δεν θέλει. Αυτό είναι ένα θέμα των υποψηφίων. Πιστεύω λοιπόν ότι η μάχη του δεύτερου γύρου θα έπρεπε να γίνει μετά από 15-20 μέρες, γιατί είναι πολύ απαιτητική και θέλει δυνάμεις. Θέλει δυνάμεις που αντιστρατεύονται το παλιό αλλά και τα απομεινάρια ενός καθεστώτος. Θα δούμε ποιον θα διαλέξει ο ελληνικός λαός ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Εγώ εξέφρασα την άποψή μου και καλώ όλους τους συμπολίτες μου να πάνε να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο, κάτι που θα μπορεί να δώσει ελπίδα στο μέλλον. Γιατί έτσι θα πάει η Ελλάδα μπροστά. Πρέπει να πάμε με ανθρώπους που φέρουν το καινούργιο, το καινοτόμο και το εκσυγχρονιστικό. Καλή επιτυχία και στους δύο υποψηφίους την Κυριακή. Μπορεί εγώ να υποστηρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη, όμως θέλω τη Δευτέρα το πρωί να είμαστε όλοι μαζί, δυνατοί για τον σκοπό που έχουμε χαράξει.