ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Συμμετοχή Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο EPSILON TV, στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” με τη Φαίη Μαυραγάννη. Κυριακή, 5/11/2017Συμμετοχή Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV, στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάννη
                                                                                 
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

 Ο Τσίπρας, ο Αμίρ και η σημαία

Θα ήθελα να κάνω μια διαπίστωση. Χθες, υπήρξε μια επικοινωνιακή “καταιγίδα” από τον κύριο Τσίπρα με τον μικρό Αφγανό, τον Αμίρ και την σημαία. Πάντα χρησιμοποιείται το επικοινωνιακό “παιχνίδι”, για να καλυφθούν όλα τα προβλήματα. Όταν οι προσφυγικές ροές είχαν φτάσει στο υψηλότερο σημείο, υπήρχαν τόσα πολλά παιδάκια που πέθαιναν στους καταυλισμούς αλλά για αυτά κανείς δεν είπε ποτέ τίποτα. Χθες ξαφνικά μιλούσαν οι πάντες και υπερηφανευόντουσαν.

Η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και της χώρας

Η αλήθεια είναι μία. Ο Μάρξ έλεγε το εξής: “το φάντασμα του κομμουνισμού πλανάται πάνω από την Ευρώπη”. Τώρα, όμως, πάνω από την Ελλάδα πλανάται το “φάντασμα” της φτωχοποίησης και η στάση της κυβέρνησης είναι υποκριτική. Χθες δημοσιεύτηκε μια πολύ ωραία γελοιογραφία του Ηλία Μακρή, στην Καθημερινή, η οποία έλεγε ότι η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης είναι μια πολιτική επιλογή και ξέρετε γιατί; Γιατί την επόμενη χρονιά θα είναι πελάτες του κυρίου Τσίπρα, μιας και τότε θα πάρουν και εκείνοι το επίδομα.

Η υπερφορολόγηση και οι ψεύτικοι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για πλεόνασμα και κοινωνικό μέρισμα

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι θα έχει πλεόνασμα 1 δις ευρώ, όταν σε όσα έχουν υπογράψει ο κύριος Τσίπρας και οι βουλευτές του υπάρχει η περικοπή επιδομάτων ύψους 1,6 δις ευρώ για το 2018. Πρόκειται για τα επιδόματα των τριτέκνων και άλλων κατηγοριών πολιτών, που έχουν ανάγκες. Δηλαδή λένε, ότι θα δώσουν τώρα 1 δις, για να κόψουν 1,6 δις μετά. Άρα, όσα λένε κάθε μέρα στα κανάλια για την έξοδο από την κρίση είναι ένα “άπιαστο όνειρο”, έτσι όπως πηγαίνει η χώρα με τη διακυβέρνησή τους. Και δεν μιλάω για την έξοδο από τα μνημόνια αλλά για την έξοδο από την πραγματική κρίση. Η κρίση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχουν δεσμεύσει για εκατό χρόνια την Ελλάδα. Είδαμε προχθές τον κύριο Τσακαλώτο να φάσκει και να αντιφάσκει  στις δηλώσεις που έκανε. Ήταν αμφίθυμος. Από την μια παραδέχτηκε, ότι υπερφορολόγησαν την μεσαία τάξη και από την άλλη έλεγε, ότι υπογράψαμε όμως και ένα πλεόνασμα για τα επόμενα χρόνια ύψους 3.5%. Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι. Είναι Ιανός. Από την μια πλευρά έτσι και από την άλλη αλλιώς.

Η αυτοκριτική των πολιτικών κομμάτων

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος με το πολιτικό σύστημα, λάθη έκανε και η ΝΔ. Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να καταλάβει πόσο λάθος τακτική ήταν τα τόσα Ζάππεια; Φορτωθήκαμε μόνοι μας εμείς, ένα κόμμα του 44%, όλο το βάρος του μνημονίου για την σωτηρία της χώρας και φτάσαμε στο 4.6%, γιατί είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Κάποιοι δεν ήθελαν να παραδεχτούν τα δικά τους λάθη. Κάθισαν δύο χρόνια απέξω και μετά είδαν τον ίσιο δρόμο, όπως είπε ο κύριος Σαμαράς. Αυτή την στιγμή είναι μεγάλο θέμα για το πολιτικό σκηνικό, ότι η ΝΔ δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της. Εμείς, ως κόμμα, είχαμε ένα σχέδιο, το οποίο δεν άκουσε κανείς. Οφείλω, βέβαια, να ομολογήσω, ότι κάναμε φοβερά λάθη. Το πρώτο χρονικό διάστημα δεν ήμασταν έτοιμοι. Γι' αυτό και το 2012 ζητήσαμε από τον κύριο Τσίπρα, να έρθει και αυτός μαζί μας και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, όπως έκαναν μαζεμένες όλες οι πολιτικές δυνάμεις των ευρωπαϊκών χωρών, που περνούσαν την μεγάλη κρίση. Παράδειγμα η Κύπρος. Την κρίση στην Κύπρο την έφερε το κόμμα του κυρίου Χριστόφια, το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ, όμως, μπήκε στην κυβέρνηση με τον Αναστασιάδη στην συνέχεια και κατάφεραν όλοι μαζί και έβγαλαν γρήγορα την Κύπρο από την κρίση. Ο κύριος Τσίπρας, όμως, ήθελε πάρα πολύ την εξουσία.

Η απατηλή δήλωση του πρωθυπουργού για μείωση της εγκληματικότητας

Την Παρασκευή είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή ότι μειώθηκε η λεγόμενη καθημερινή εγκληματικότητα. Λέω λοιπόν και εγώ, ο προβοκάτορας, στον κύριο Σταμάτη της ΝΔ, ότι όταν θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ θα ξανανέβουν οι δείκτες της εγκληματικότητας, μιας και κάποιοι έκαναν στο παρελθόν όλα αυτά και ξαφνικά, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μειώθηκαν τα κρούσματα. Κάποιοι πετούσαν λεμόνια και πορτοκάλια στους βουλευτές. Κάποιοι ήταν έξω από την Βουλή αγανακτισμένοι. Αυτοί οι αγανακτισμένοι πολίτες σήμερα είναι μέσα στην Βουλή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Είμαι ξεκάθαρος σε όσα λέω. Είμαι σοσιαλδημοκράτης. Δεν ταυτίζομαι με κανέναν. Έχω τη δική μου αλήθεια. Εμείς συγκυβερνήσαμε με ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με το πιο ακροδεξιό μόρφωμα, τους ΑΝΕΛ, χωρίς καμία ντροπή. Με ένα κόμμα, που ταυτίζεται με τον Φάρατζ, την ακροδεξιά της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “αγκαλιά” με τους ακροδεξιούς. Ψήφισαν για  Αντιπρόεδρο της Βουλής, τον Δημήτρη τον Καμμένο, έναν ομοφοβικό, ρατσιστή και τολμούν και μιλούν. Ντροπή.