ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Δήλωση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο "Καρφί". Σάββατο, 2/12/2017


 
«Χαράζουμε νέους δρόμους»
 
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017
 
 
Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς από προσδοκία των προοδευτικών πολιτών αποκτά πλέον υπόσταση. Η μεγάλη προσέλευση για την εκλογή της ηγεσίας δείχνει ότι η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει.
 
Τώρα που έπεσαν οι μάσκες του ακραίου λαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι κατακερματισμένες κεντροαριστερές δυνάμεις συγχρονίζουν τα βήματά τους. Η συμπόρευση στο πλαίσιο κοινών αξιών και αρχών είναι η απαρχή για τη θεμελίωση μιας νέας, σύγχρονης, ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς. Όλοι μαζί χαράζουμε και περπατούμε νέους δρόμους, αφήνοντας πίσω μας τις παθογένειες του παρελθόντος, τις αναχρονιστικές απόψεις και κυρίως ό,τι μας πλήγωσε. Και ταυτόχρονα υπερβαίνουμε τα κομματικά τείχη, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις.
 
Το ιδρυτικό μας συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες θα επισφραγίσει την αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας να κάνουμε μια βαθιά τομή στη συνέχεια της προοδευτικής παράταξης. Η αποσαφήνιση των πολιτικών μας θέσεων και των προγραμματικών προτάσεων είναι ζήτημα καίριας προτεραιότητας. Στην πραγματικότητα θα αποτελέσει τον συνεκτικό ιστό για τη συμπόρευση των δυνάμεων της αλλαγής, του εκσυγχρονισμού, των μεταρρυθμίσεων.
 
Ο νέος φορέας θα αναδιατάξει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, οριοθετώντας με σαφήνεια και καθαρότητα τις σχέσεις του με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση.