ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, ΔΗΣΥ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7, στην εκπομπή «Σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, ΔΗΣΥ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7, στην εκπομπή «Σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Για τον προϋπολογισμό του 2018

Ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος σε όλα τα επίπεδα. Θα έχουμε μια υπερφορολόγηση πάνω από 1 δις ξανά, προκειμένου να μπορέσουμε να φτάσουμε το πλεόνασμα που έχει μπει ως στόχος. Είναι σωστό να δοθεί το πλεόνασμα σε κάποιες ειδικές ομάδες, οι οποίες έχουν ανάγκη. Η όλη υπόθεση, όμως, είναι μια λάθος συνταγή, για μένα.  Κύριοι χαμένοι είναι η ανάπτυξη της χώρας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουμε  υπερφορολόγηση όλων των κοινωνικών στρωμάτων και περισσότερο της μεσαίας τάξης, για να δοθούν «φιλοδωρήματα» σε κάποιους, ενώ στη συνέχεια θα κοπούν 1,6 δις από τα επιδόματα. Είναι μια κατάσταση η οποία δεν έχει ούτε τέλος ούτε αρχή. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση κυβερνάει τον τόπο, εμείς είμαστε αντιπολίτευση και θα κάνουμε την κριτική μας. Πιστεύω, ότι αυτός ο προϋπολογισμός  θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που εισαγάγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί είναι μια κυβέρνηση που βλάπτει τον τόπο και πρέπει να φύγει.

Γα τα διαχειριστικά λάθη της κυβέρνησης απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους

Το λάθος αυτής της κυβέρνησης είναι ότι όταν βρίσκει λευκό χαρτί μπροστά της, το υπογράφει. Ό,τι ζητήσει η «παρέα» των ευρωπαίων που κυβερνούν, το σκληρό μνημονιακό κέντρο των Βρυξελλών, είτε δίκαιο είναι είτε άδικο, το υπογράφει. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, υπογράφει τα πάντα. Υποδουλώνει τον λαό για εκατό χρόνια. Χρεώνει τον λαό. Είναι η κυβέρνηση της «κωλοτούμπας». Είναι μια κυβέρνηση κυνική, τη στιγμή που εγκαλεί εμάς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ έχει ψηφίσει ως αντιπρόεδρο της Βουλής έναν ομοφοβικό, τον Καμένο. Έχει ψηφίσει τόσα νομοσχέδια, τα οποία δεν ψήφισε ο Καμένος αλλά ζητούσε από μας συναίνεση για να τα περάσει στη Βουλή. Σέρνει το παλιό σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και αυτοί δυστυχώς θα φέρουν το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά». Και αυτό θα είναι πολύ άσχημο να συμβεί και για το χώρο της  αριστεράς και για την πολιτεία.

Για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς

Το εγχείρημα προχωράει και πιστεύω ότι θα έχουμε και καλά αποτελέσματα. Συμφωνήσαμε να ρίξουμε τους τόνους και όλοι μαζί να δώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της χώρας. Αυτός ο χώρος είναι πολύπαθος, έδωσε πολλά, ταλαιπωρήθηκε πολύ, τιμωρήθηκε πολύ και δυσανάλογα με αυτά που έκανε. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε μια νέα πνοή, μια ελπίδα στους νέους, μια ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, ότι υπάρχει και μια άλλη λύση, διαφορετική από αυτές που δίνονται σήμερα.

Για την προσέλευση του κόσμου στις κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα


Η προσέλευση του κόσμου με ικανοποίησε και τις δύο Κυριακές. Και την πρώτη με τους 212.000 ψηφοφόρους και τη δεύτερη με τους 156.000. Ήταν ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Η Φώφη Γεννηματά και όλοι οι καλοί φίλοι που συμμετείχαν σ’ αυτό το εγχείρημα, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις, δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό τον αέρα της δημιουργίας να ξεθυμάνει. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες. Να καταφέρουμε να φτιάξουμε αυτό το αφήγημα με μεγαλύτερη δύναμη και να το προχωρήσουμε μπροστά.