ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Συμμετοχή Λεων. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στον τηλεοπτικό σταθμό Ε TV, στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη. Κυριακή 17/12/2017


Συμμετοχή Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τηλεοπτικό σταθμό Ε TV, στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης με τις εφάπαξ μικροπαροχές και τα «φιλοδωρήματα»  τη στιγμή που κόβεται ΕΚΑΣ, επικουρικές, επίδομα πετρελαίου

Η κυβέρνηση, αυτά τα τρία χρόνια που κυβερνά, θέλει να μας πείσει να ελπίζουμε στα ανέλπιστα. Και κάθε φορά προσπαθεί με επιτυχημένη επικοινωνία να αλλάξει την πραγματικότητα. Τα προεκλογικά «φιλοδωρήματα» προς κάποιες κοινωνικές ομάδες δε συνιστούν αναπτυξιακή πολιτική. Έχουμε παγιδευτεί σε μια μεγάλη αυταπάτη. Τη μεγάλη αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ. Την επικοινωνιακή ατζέντα δεν πρέπει να την χαράσσει ο Καμένος, ο Πολάκης, ο Καρανίκας. Η επικοινωνιακή ατζέντα οφείλει να έχει μια διαφορετική στόχευση στη σημερινή κοινωνία της πραγματικά μεγάλης οικονομικής κρίσης. Και η μεγάλη οικονομική κρίση χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, πιο αποτελεσματική, πιο συνεπή,  πιο συνεκτική. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει κανένα στόχο για να βγει από την κρίση. Είναι η πιο μνημονιακή κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα. Έχει υπογράψει τα πάντα χωρίς διαπραγμάτευση και ισχυρίζεται ότι η χώρα θα βγει τον Αύγουστο από την κρίση, ενώ είναι οφθαλμοφανές ότι η κρίση επιδεινώνεται.

Για την κρίση και τα μνημόνια που ψήφισαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις 

Η αλήθεια είναι ότι μνημόνια ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα που έγιναν κυβέρνηση. Η κρίση έφερε το μνημόνιο. Αυτό, ακόμη και εσείς οι δημοσιογράφοι, δεν το περάσατε στην κοινωνία. Και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Είναι μια μεγάλη αυταπάτη και απάτη του ΣΥΡΙΖΑ που πίστεψε και είπε ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση. Τώρα πρέπει να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μερικές δυνάμεις της δεξιάς, όχι ο Καμένος, αλλά και αυτοί που ήταν κάτω από τη Βουλή, θυμάστε, οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, σήμερα είναι μέσα στη Βουλή.

Για το τι πρέπει να κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ώστε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας το επόμενο χρονικό διάστημα

Πιστεύω ότι το κόμμα μου θα πρέπει να θέσει δέκα σημεία, τα οποία θα  διαπραγματευτεί στις επόμενες εκλογές με όποιο κόμμα είναι πρώτο, δεύτερο ή τρίτο. Αυτά τα δέκα σημεία, θα είναι οδηγός για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη, θα βελτιώσουν την παιδεία μας, την υγεία μας. Το επιθυμητό θα ήταν να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί. Αυτό που έγινε πριν οκτώ χρόνια σε άλλες χώρες, οι οποίες βγήκαν από τα μνημόνια, είναι καιρός να γίνει και στην Ελλάδα.
Δεν θα μας ακούσει κανείς αν πάμε απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ή αν καλέσουμε πίσω αυτούς που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη Νέα Δημοκρατία. Θα πρέπει να έχουμε ένα στιβαρό πολιτικό λόγο και να είμαστε εναντίον του λαϊκισμού. Διαφορετικά, θα είμαστε μια από τα ίδια. Αυτό πρέπει να ακουστεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη και η πρόεδρός μας, η κυρία Φώφη Γεννηματά.

Για το πού πρέπει να δώσει σημασία η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση οπωσδήποτε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δώσει σημασία στο κοινωνικό κράτος  και όχι στα ψίχουλα και στα επιδόματα. Όλοι οι έλληνες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν την υγεία και την παιδεία.