ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Alpha 98,9 fm. Τρίτη, 23/1/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Alpha 98,9 fm και το δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό


Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Για το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ομιλία Φραγκούλη
Νομίζω ότι ο στρατηγός, ο κ. Φραγκούλης είναι υπερεκτιμημένος και όλα αυτά που είπε δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα η ΠΓΔΜ είναι μια χώρα των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων η οποία μας έχει ανάγκη για να ζήσει. Και γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε να τους κάνουμε συμμάχους και να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες γειτονίας. Και είναι πολύ υποκριτικό να είναι αποδεκτός ο όρος «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλά να μην δεχόμαστε έναν άλλο όρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν και κάποιοι άλλοι δικαίωμα σε αυτόν τον γεωγραφικό προσδιορισμό. Η Μακεδονία είναι κατά 50% ελληνική, υπάρχει όμως και ένα κομμάτι στα Σκόπια και ένα ακόμη στη Βουλγαρία. Τι να κάνουμε τώρα; Να τα αλλάξουμε αυτά; Συνεπώς, αυτόν τον λαό πρέπει οπωσδήποτε να τον αποδεχτούμε και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να τους στηρίξει. Βεβαίως, θα πρέπει και εκείνοι να αλλάξουν ορισμένα πράγματα, να αλλάξουν τις αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμά τους, να δούμε τι θα γίνει με τα αγάλματά τους.  

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών λόγω του Μακεδονικού
Θα πρέπει να προχωρήσουμε στην επίλυση του ζητήματος γιατί διαφορετικά, αν κάποιοι θελήσουν να «χτυπήσουν τη γροθιά στο μαχαίρι», πηγαίνοντας πολιτικά απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ -όπως πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι σε μας- μπορεί η χώρα να οδηγηθεί ακόμα και σε εκλογές από αυτή την ιστορία. Ο κ. Καμμένος, που είναι γνωστός πια για τις κωλοτούμπες του, θα δημιουργήσει ένα άγχος στην κυβέρνηση με την θέση που θα τηρήσει αρχικά, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο εκλογικό του ακροατήριο. Όμως, εν τέλει δεν θα φέρει αντιρρήσεις γιατί του αρέσει πολύ η θέση που έχει και, αν το κόμμα του δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή, θα έχει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη.

Για τους πλειστηριασμούς
Την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί πια να την πιστέψει κανείς γιατί έχει πει άπειρα ψέματα στον ελληνικό λαό. Η ουσία είναι μια: δυστυχώς, αυτή την στιγμή, υπάρχουν πλειστηριασμοί ενώ έλεγαν «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία γιατί κάποιοι συμπολίτες βλάπτονται από αυτή τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς ξεκαθαρισμένα γιατί διάβαζα προχτές ότι ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στον Πειραιά είχε πάρα πολλά χρήματα και είχαν πάει εκεί η κυρία Κωνσταντοπούλου με τον κύριο Λαφαζάνη και ακύρωσαν τον πλειστηριασμό. Ελπίζω λοιπόν ότι θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα και ότι οι τράπεζες θα πλειστηριάζουν σπίτια τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν μια συγκεκριμένη περιουσία. Κατά τα άλλα, δεν πρέπει ποτέ η πρώτη κατοικία να είναι αντικείμενο πλειστηριασμού. Γιατί για τον Έλληνα είναι πολύ σημαντικό το «κεραμίδι». Άρα λοιπόν θα πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, θα πρέπει αυτή τη φορά να έρθει στη Βουλή μια διάταξη που να ξεκαθαρίζει ότι το πρώτο σπίτι, ό,τι και να είναι, δεν μπορεί να δοθεί σε πλειστηριασμό. Αυτό δεν το έχουμε καταφέρει και ενώ φωνάζουμε και έχουμε καταθέσει πρόταση σαν Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν το λαμβάνει υπόψη ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι πιστεύω ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, έχει δεσμευτεί στους εταίρους ότι θα προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία των πλειστηριασμών των κατοικιών των Ελλήνων πολιτών, όπως επιβάλλουν τα διεθνή συμφέροντα. Ο θεσμός της ιδιοκτησίας δεν είναι στην κουλτούρα των Γερμανών και των άλλων βορείων λαών. Γι’ αυτό κιόλας δεν τους ενδιαφέρει. Η νοοτροπία μας είναι διαφορετική. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να προστατέψουμε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Για τις εξαγγελίες του Πάνου Καμμένου περί εξαγοράς κόκκινων δανείων των στελεχών ενόπλων δυνάμεων
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει κανέναν ειρμό, καμία λογική. Το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλλει και να βλέπει συνέχεια μπροστά του εχθρούς. Δεν υπάρχει πολιτικό σκεπτικό στα λεγόμενά του. Ό, τι έχει πει, είναι ψέματα. Και τώρα προσπαθεί, για άλλη μια φορά, να εξαπατήσει τους αξιωματικούς στις ένοπλες δυνάμεις. Πολύ γρήγορα αυτή η φούσκα θα σπάσει. Το θέμα όμως  είναι τι κάνει ο κ. Τσίπρας, που τον κρατάει στην «αγκαλιά» του. Κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για τη σύμπραξη, ενώ ο ίδιος έχει δίπλα του ένα ακροδεξιό κόμμα, που έχει σημείο αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Λεπέν και τον Φάρατζ. Ο κ. Τσίπρας έχει συμμαχήσει με αυτόν τον άνθρωπο μόνο και μόνο για να είναι στην εξουσία και οι δυο τους. Πιστεύω όμως ότι μαζί θα τους «πάρει και το ποτάμι».