ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «X2» (ACTION 24). Τρίτη, 30/1/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «X2» (ACTION 24)


Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018


Για την στάση του Κινήματος Αλλαγής για την επίλυση του μακεδονικού
Το Κίνημα Αλλαγής νομίζω ότι έχει την πιο σωστή θέση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Το 2008 είχαμε πει ότι θέλουμε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Στην παγίδα, όμως, που πήγε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε. Βέβαια, θεωρώ ότι σε αυτή την παγίδα ο μόνος που έχει πέσει είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ διότι τώρα θα αναγκαστεί να μας πει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης συνολικά. Και αφού το κάνει αυτό, θα έχει τρεις επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να κάνει ο Τσίπρας την «κωλοτούμπα», παίρνοντας πίσω το θέμα. Η δεύτερη επιλογή είναι η συγκυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση, ψηφίζοντάς την. Και η τρίτη επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν η συγκυβέρνηση δεν ψηφίζει σύσσωμη, δεν υπάρχει περίπτωση να βρει έξι βουλευτές που να στηρίξουν την πρόταση του Τσίπρα.

Για την αλαζονεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Όταν πηγαίναμε εμείς και υπογράφαμε τα μνημόνια, είχαμε λόγο και επιχειρήματα και αντιστεκόμασταν στις απαιτήσεις των δανειστών και των εταίρων μας. Στην περίπτωση της τωρινής κυβέρνησης δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά. Υπάρχει μόνο μια λευκή επιταγή, την οποία υπογράφει. Και κανένας δεν φέρνει καμία αντίρρηση, διότι υπάρχει μια ισχυρή συγκολλητική ουσία, η οποία τους ενώνει: η εξουσία. Εγώ είχα ήδη εκφράσει τους προβληματισμούς μου στην κυρία Γεννηματά και πριν τη διαγραφή μου. Έλεγα από τότε ότι δεν μπορούμε να ψηφίζουμε εκείνες τις διατάξεις στις οποίες διαφωνεί ο Καμμένος και να στηρίζουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει μια αλαζονική συμπεριφορά. Ας μας πει πρώτα η κυβέρνηση ποια είναι η πρόταση της και αν έχει τη δεδηλωμένη. Αν η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη, τότε θα το συζητήσουμε. Είμαστε ξεκάθαροι: δεν δεχόμαστε να φέρει ο Πρωθυπουργός μια πρόταση και να έχει Υπουργό Εθνικής Άμυνας έναν άνθρωπο που παριστάνει τον εθνοπατριώτη. Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ποια είναι η ηθική της Αριστεράς; Να συγκυβερνήσει με έναν ομοϊδεάτη της Λεπέν και του Φάρατζ; Είναι φοβερό ότι «έριξαν» την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, δημιούργησαν μια ολόκληρη ιστορία με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημιούργησαν ένα φοβερό κλίμα αμφισβήτησής μας από την κοινωνία και έρχονται σήμερα αυτοί οι «αριστεροί» και κάθονται «αγκαλιά» με ένα κόμμα που έχει τις αναφορές του στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

Για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Δυστυχώς, πέσαμε όλοι στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη προκειμένου να αποφύγει τον ορυμαγδό των αντιδράσεων από την κοινωνία με τις μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία και οι πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, κατάφερε και άλλαξε την πολιτική ατζέντα του τόπου. Το θέμα αυτό δεν λύνεται από την στιγμή που δεν υπάρχει εθνική πολιτική συναίνεση. Με την προσέλευση στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο λαός έδειξε ότι είναι απέναντι σε τέτοιες λύσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι τα συλλαλητήρια δεν θα πρέπει να διαμορφώνουν πολιτικές. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν θα πω σε κανέναν να μην πάει στο συλλαλητήριο.

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το Κίνημα Αλλαγής να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην συγκυβέρνηση ούτε να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο του. Έχουμε ξεκαθαρίσει την στάση μας. Το νέο πολιτικό σκηνικό θα προέρχεται κατόπιν εκλογών. Η λύσει θα δοθεί από τον λαό και όχι από μια στημένη πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι ενιαία και να φέρνει ενιαία πρόταση, που να δώσει λύση στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Διαφορετικά, εμείς είμαστε απέναντι και ό,τι προκύψει, θα προκύψει μετά τις εκλογές. Μετά τις εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής θα συνομιλήσει με όλα τα κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό.