ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ., στην εκπομπή «Χώρα εν καμίνω» (ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL). Πέμπτη, 8/2/2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Χώρα εν καμίνω» (ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL)


Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Για τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή
Θεωρώ ότι η δημοκρατία μας έχει πρόβλημα. Η εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επειδή δεν τα κατάφερε καλά με την Τουρκία και τον Ερντογάν, δεν της πάει καλά ούτε το θέμα με το μακεδονικό, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει για άλλη μια φορά την κοινωνία, προκειμένου να βγει από τα αδιέξοδά της. Δυστυχώς αποφάσισε να αποκαλύψει το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο της Ελλάδας, ακριβώς την στιγμή που η χώρα μας χρειάζεται συναίνεση όσο ποτέ άλλοτε. Χρειάζεται ένα εθνικό λαϊκό μέτωπο και μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, που να τα «βρει» με την κυβέρνηση, ακόμα και αν αυτή η κυβέρνηση κάνει λάθη. Χρειάζεται να φτιάξουμε ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό του τόπου, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προ πολλών χρόνων άλυτα προβλήματα της χώρας. Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης γιατί αναρωτιέμαι πώς θα πάμε να διαπραγματευτούμε με τα Σκόπια όταν έχουμε ένα τέτοιο κλίμα στο εσωτερικό της χώρας. Ποιος μπορεί να πάει στη Βουλή να συζητήσει όταν έχουν κατηγορηθεί πρώην πρωθυπουργοί για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση Novartis;

Για την υπόθεση Novartis
Την υπόθεση Novartis εγώ την παρομοιάζω με το σκάνδαλο Siemens. Η υπόθεση ξεκίνησε από την Αμερική όταν η  General Electric ζήτησε να γίνουν οικονομικοί έλεγχοι στη Siemens. Τότε βρέθηκε το μεγάλο κενό στα οικονομικά της συγκεκριμένης εταιρίας και αποκαλύφθηκαν οι μίζες που πήγαιναν προς διάφορες χώρες του κόσμου. Τα ίδια φαινόμενα συναντάμε και στην υπόθεση Novartis. Εγώ δεν πιστεύω τίποτα αναφορικά με τις δωροδοκίες και είναι τραγικό που αυτό συμβαίνει στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία για τη χώρα μας. Δυστυχώς αυτό το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει ένα ατού στις επικείμενες εκλογές. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να κάνει μια Εξεταστική Επιτροπή για να δώσει μια εικόνα στον κόσμο ότι εκείνοι που τόλμησαν να «καθαρίσουν» το πολιτικό σύστημα της χώρας από εκείνους που έφαγαν τα λεφτά του λαού. Όταν η οικονομική κατάσταση του κόσμου είναι τραγική και πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς, εννοείται ότι οφείλουμε να διερευνήσουμε την κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Όμως, θεωρώ ότι ο χειρισμός της υπόθεσης αυτής από την κυβέρνηση είναι ό,τι πιο φασιστικό μπορεί κανείς να δει σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορείς να κατασυκοφαντείς ανθρώπους, πολιτικές συνειδήσεις, αξίες. Μάλιστα σε μια ομιλία του το 1949, ο Γεώργιος Παπανδρέου μιλάει για το πολιτικό ήθος και τις πολιτικές ευθύνες. Η δημοκρατία μας χρειάζεται να επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Αλλά δυστυχώς η δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά όταν, παραδείγματος χάρη ο κ. Πολάκης ξέρει στοιχεία της δικογραφίας ή όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πηγαίνει στον Άρειο Πάγο και η ίδια η Εισαγγελέας του επιτρέπει να πάει. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες που παρατηρώ ότι είναι απόντες σε αυτή τη διαδικασία και δεν προστατεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα όπως θα έπρεπε.

Για την φαρμακευτική δαπάνη ως αιτία της χρεοκοπίας της χώρας
Το φάρμακο είναι μια από τις κύριες αιτίες χρεοκοπίας της χώρας και είναι μια «μαύρη» στιγμή της κυβέρνησης Καραμανλή. Εμείς, από το 2000 είχαμε δει ότι το φάρμακο δεν πάει καλά και είχαμε δημιουργήσει μια επιτροπή -μάλιστα είχαμε βάλει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου τον κ. Κοσμίδη- για να ελέγξει την ανοδική πορεία των εξόδων που παρουσίαζαν τα κρατικά νοσοκομεία λόγω της φαρμακευτικής δαπάνης. Το 2004 είχαμε μειώσει τη δαπάνη στα 2,4 δισ. Το 2009, όταν παρέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου την εξουσία από τον κ. Καραμανλή, η δαπάνη είχε φτάσει στα 5,2 δισ. ευρώ. Συνεπώς, αν αθροίσει κανείς την αύξηση του φαρμάκου από το 2004 μέχρι το 2009, είναι ένα μνημόνιο. Και εδώ τίθεται ένα θέμα. Το έχω πει αυτό πάρα πολλές φορές στη Βουλή αλλά κανείς δεν έχει πάρει θέση. Δηλαδή περιμέναμε αυτά που γίνονται σήμερα για να πάρουμε θέση για το φάρμακο; Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ήταν τα πάρει μέτρα για τη μείωση δαπάνης για το φάρμακο. Και τη μειώσαμε από το 5,2 στα 2,8 και στη συνέχεια στα 2 δισ. ευρώ το 2014. Συνεπώς το γνωρίζαμε ότι το φάρμακο αποτελούσε πρόβλημα αλλά κανείς δεν ήθελε να το διερευνήσει. Εμείς ζητάμε επιπλέον να διερευνήσουμε -όπως γίνεται τώρα με την επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία- τι έχει γίνει από το 2000 και οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία της χώρας. Δεν το δέχεται κανείς διότι ξέρουν ότι το φάρμακο ήταν η κύρια αιτία που ο Καραμανλής έχασε τον έλεγχο, φουσκώνοντας με επιπλέον 36 δις το δημόσιο χρέος και στη συνέχεια βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού.