ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο Star Κεντρικής Ελλάδας. Τετάρτη, 7/2/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στα «Μεσημβρινά Γεγονότα» και τη δημοσιογράφο Θώμη Παληού (Star Κεντρικής Ελλάδας)


Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018


Για την υπόθεση «Novartis» και την πιθανή εμπλοκή πολιτικών από το ΠΑΣΟΚ
Πρόκειται για συκοφαντία. Η παρούσα κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση απάτης. Επειδή τα έχουν χάσει όλα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κατασυκοφαντήσουν τους πάντες. Είναι φανερό πια ότι ο Τσίπρας, με τους επιτελείς-εκτελεστές του, έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει μια επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων. Εγώ το μόνο που ζητάω είναι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα, με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει η εκτελεστική εξουσία στον Άρειο Πάγο. Βέβαια, μου κάνει εντύπωση ότι η Δικαιοσύνη δέχτηκε να πηγαίνει εκεί ο κ. Τζανακόπουλος. Για μένα αυτό είναι ένα θέμα. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη εξουσία. Δεν μπορεί ο καθένας από τους κυρίους αυτούς, που θέλουν να λένε ότι είναι οι προστάτες του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις. Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σαν προασπιστής του Συντάγματος, ενώ θα μπορούσε να τους «βάλει στη θέση τους», δεν το έκανε. Για μένα, η εκτελεστική εξουσία πήγε στον Άρειο Πάγο διότι βρίσκεται σε πανικό και υπόθεση «Novartis» είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα λόγω του μακεδονικού.

Για τη θέση του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με το μακεδονικό
Έχουμε μια θέση σαφή και δεν υπάρχει θέμα διαφοροποίησης από την απόφαση του Αντρέα Παπανδρέου που εκφράστηκε το 1994. Ο Αντρέας Παπανδρέου ήταν ένας ηγέτης με διεθνές διαμέτρημα, με αναγνωρισμένη πολιτική και επιστημονική επάρκεια και με πλούσιο έργο στις «αποσκευές» του. Ήταν εμψυχωτής ενός λαϊκού κινήματος που γκρέμισε τη μονοκρατορία της Δεξιάς. Κυβέρνησε πάνω από 10 χρόνια την Ελλάδα, άλλαξε την Ελλάδα. Σήμερα, η θέση του Κινήματος Αλλαγής δε μπορεί να είναι διαφορετική από τις απόψεις και τη φιλοσοφία που είχε ο Αντρέας Παπανδρέου για την ιστορία του τόπου και το μακεδονικό. Πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων. Ας το συζητήσουμε αλλά ό,τι αποφασίσουμε, θα το ακολουθήσουμε όλοι. Οι πιθανές διαφοροποιήσεις μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά, η οποία πήρε μια σαφή και δυνατή εντολή από τον κόσμο, νομίζω ότι θα αποτελούσαν τραγικό λάθος για την παράταξή μας. Δεν μπορούμε να είμαστε αμφίθυμοι. Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν το πολιτικό τους παιχνίδι απέναντι από τις κεντρικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, ο δρόμος είναι «ελεύθερος».

Για την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο μακεδονικό
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία ηθική. Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχουν κάποια επίσημη θέση. Αντιθέτως, καταφεύγουν σε διάφορους τακτικισμούς. Ενώ στην ουσία δηλώνουν άθεοι, επειδή δεν έχουν συνομιλητές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, πηγαίνουν στον Αρχιεπίσκοπο και τον αναγάγουν σε πολιτειακό θεσμικό παράγοντα. Αυτές οι «πλάκες» πρέπει να τελειώσουν. Αυτό το θράσος του κ. Τσίπρα πρέπει να σταματήσει.
Το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει καμία υποχώρηση. Δεν είμαστε αρνητικοί αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε το συμφέρον του τόπου κι όχι το συμφέρον των Σκοπίων. Πιστεύω ότι η πΓΔΜ θα επωφεληθεί αν απαλείψει τους αλυτρωτικούς όρους που έχει στο Σύνταγμα. Δεν μπορεί όμως να βγαίνει ο Ντιμητρόφ και να λέει «χαζομάρες» ότι υπάρχει περίπτωση να λέγονται «μακεδόνες» οι πολίτες της πΓΔΜ. Από πού κι ως πού; Αφού δεν έχουν καμία σχέση με τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μια γεωγραφική περιοχή της οποίας ένα κομμάτι είναι στα Σκόπια ένα κομμάτι είναι στη Βουλγαρία κι ένα κομμάτι στην Ελλάδα.

Για την πιθανή διεξαγωγή εκλογών
Πιστεύω ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και γι’ αυτό υπάρχει περίπτωση να πάμε σε εκλογές. Η μοναδική λύση για μένα είναι η αλλαγή της κυβέρνησης. Δεν είναι αριστεροί αυτοί. Είναι ένα συνονθύλευμα ιδεοληπτικών ανθρώπων, που είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στην εξουσία λόγω λαθών που έκαναν οι προηγούμενοι, μεταξύ αυτών κι εγώ.
Έχουμε κάνει τεράστια λάθη και έχουμε ευθύνες γιατί τους δώσαμε την ευκαιρία να κυβερνήσουν τον τόπο. Και τώρα μας «κουνάνε το χέρι» ο Σπίρτζης, που ήταν συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ, ο Κουρουμπλής ή ο Βερναρδάκης, που ήταν  σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Δηλαδή όλο το διεφθαρμένο παλιό ΠΑΣΟΚ, σήμερα βρίσκεται στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.