ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., στην εκπομπή «Αρτηρία» στο τ/σ ΑΡΤ. Πέμπτη, 15/3/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., στην εκπομπή «Αρτηρία» στο τ/σ ΑΡΤ


Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018


Για τη στοχοποίηση από την κυβέρνηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis
Πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει στοχοποιήσει τρεις ανθρώπους: τον Σημίτη, τον Βενιζέλο και τον Στουρνάρα. Η ουσία είναι ότι το «πουλόβερ» του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να «ξηλώνεται». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια προβλήματα τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί ο ίδιος τα δημιούργησε. Είδατε προχθές τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο που είπε κάποια πράγματα. Δε μπορείς να πάρεις μεγάλες αποφάσεις για το λαό όταν τον διχάζεις, δε μπορείς να παίρνεις αποφάσεις, αν δεν έχεις συναίνεση ή τουλάχιστον αν δεν έχεις συζητήσει με την αντιπολίτευση. Για ποια συναίνεση μιλάς, όταν έχεις στείλει τη μισή αντιπολίτευση στα δικαστήρια; Δε μπορείς να ανοίξεις μεγάλα θέματα και να προχωρήσεις. Το Μακεδονικό, τα θέματα με την Τουρκία και τον Ερντογάν, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του τα έχουν κοιτάξει. Είναι χαμένα από χέρι. Γι αυτό στρέφει την ατζέντα κάθε μέρα κάπου αλλού και έχει στοχοποιήσει τουλάχιστον από τη δική μας μεριά αυτούς τους τρεις ανθρώπους. Και τους έχει στοχοποιήσει, γιατί είναι πολύ ισχυροί παράγοντες του τόπου, έχουν πολιτική άποψη.

Για τη στάση του ΝΑΤΟ στα θέματα της Κύπρου και των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη
Στην περίπτωση της Κύπρου, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βλέπουμε ότι το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ ενώ μιλάνε για το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπάρχουν ακόμα δυο κοινότητες και η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την ΑΟΖ. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τελειώσουν, δεν μπορούμε να προχωράμε έτσι. Όσον αφορά τον χειρισμό του θέματος των Ελλήνων στρατιωτικών από το ΝΑΤΟ, θα είμαι λίγο σκληρός. Δε μου αρέσει καθόλου η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου, που ακολουθεί και θα είμαι πιο ‘Καραμανλής’ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εάν το ΝΑΤΟ θέλει να έχει την Ελλάδα μαζί του και να έχουμε ως χώρα αγαθές και άριστες σχέσεις με την Αμερική και την Τουρκία αλλά και με όλες τις χώρες-μέλη του, θα πρέπει τουλάχιστον να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια του. Δεν είναι αξιοπρεπής η στάση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, όταν λέει ότι πρόκειται για μια εσωτερική υπόθεση. Εσωτερική υπόθεση ήταν μέχρι προχθές, που έγινε η σύλληψη των παιδιών, χωρίς να ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες. Από τη στιγμή που αυτό συνεχίζει, χωρίς να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι τα παιδιά μας, η Ελλάδα οφείλει να πάρει δραστικότερα μέτρα και να ζητήσει σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιθετικότητα της Τουρκίας και τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας.

Για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
Αύριο ξεκινά το συνέδριό μας. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ο εχθρός αυτή τη στιγμή του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής αλλά και της Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την αρχή πρέπει να πάμε αύριο. Οφείλουμε να κλείσουμε όλες τις αντιπαραθέσεις μας και να πάμε λέγοντας αλήθειες στην κοινωνία. Πρέπει να είμαστε αξιοπρεπείς και σοβαροί σε αυτά που θα πούμε. Να είμαστε πάνω απ’ όλα λογικοί, ειλικρινείς και κατανοητοί στο τι ζητάμε και στο τι πρέπει να γίνει στη χώρα. Όλες τις μικροδιαφορές που είχαμε, οφείλουμε να τις αφήσουμε στην άκρη. Το ΠΑΣΟΚ μόνο του και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής μόνες τους, δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι. Έχουμε πολλούς νέους ανθρώπους και θέλουμε αυτή τη φορά να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό. Να φτιάξουμε κάτι καινούριο, διαφορετικό και καινοτόμο. Να πούμε στους φίλους μας που είχαμε πικράνει, ότι είμαστε εδώ για να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Πρέπει να τελειώνουμε με τα σημερινά κακώς κείμενα και να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα, η οποία δε μπορεί να υπάρξει υπάρχει με την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Για την παραβατικότητα στο χώρο του Πανεπιστημίου
Πιστεύω ότι αυτό το θέμα δε μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με κατασταλτικά μέτρα. Ό,τι κάνουμε πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο, με στόχο την ισορροπία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι αναγκαία η ίδρυση ανταγωνιστικών ιδιωτικών Πανεπιστημίων και η μιας πολύ επαγωγικής και εκσυγχρονιστικής Δημόσιας Διοίκησης. Αυτά τα θέματα θα τα δούμε αναλυτικά στο συνέδριό μας.