ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ραδιοφωνικό σταθμό Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4 fm, στην εκπομπή "Δύο Ρεπόρτερ". Τρίτη, 13/3/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ραδιοφωνικό σταθμό Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4 fm, στην εκπομπή "Δύο Ρεπόρτερ"Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018


Για την υπόθεση Σαββίδη
Ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα στην υπόθεση Σαββίδη αναδεικνύουν το είδος της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την οποία κρέμεται η χώρα. Εμένα προσωπικά μ’ ενδιαφέρει η χώρα. Επί χρόνια έδωσα πολύ μεγάλη μάχη γι’ αυτή, ακούγοντας πολλά και κάνοντας πράγματα που μπορεί να μην τα ήθελα αλλά, επειδή τα είχε ανάγκη χώρα, ήμουν υποχρεωμένος να τα ακολουθήσω. Η Πολιτεία θα έπρεπε να μπλοκάρει τέτοιου είδους φαινόμενα. Αν ήταν κάποιος άλλος, θα είχε συλληφθεί την ίδια στιγμή. Εδώ όμως υπάρχουν «γραμμάτια». Το μεγάλο λάθος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγκειται στις υποχωρήσεις προς τον κ. Σαββίδη, οι οποίες ξεκίνησαν πριν αρκετό καιρό.
Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα έπρεπε να δει αν όντως θέλει να κάνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Με το κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση όμως, καταδικάζοντας συνεχώς την αντιπολίτευση, πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Ο Πρωθυπουργός είναι αντιφατικός σε αυτά που λέει και κάνει. Τη μια βδομάδα βρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους και την άλλη τους ζητάει πολιτική συναίνεση για τα μεγάλα θέματα της χώρας. Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι ερασιτεχνισμός.


Για την συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Ο κ. Τσίπρας λέει τώρα ότι συμφωνεί να φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου του Ποταμιού για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Δε θέλω να είμαι αυτός που θα ρίξει λάδι στη φωτιά, όμως, ο κ. Θεοδωράκης, ενώ ξέρει ότι σε λίγες μέρες έχουμε το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, δεν σκέφτηκε γιατί τα αποδέχεται αυτά ο κ. Τσίπρας τώρα και όχι νωρίτερα. Ο κ. Θεοδωράκης μάλλον θέλει να παίξει πρωταρχικό ρόλο, χωρίς όμως να έχει ξέρει ακριβώς τι κάνει. Ενώ είμαστε απέναντι στον Τσίπρα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει χώρα, εκείνος του δίνει βήμα, πηγαίνοντας να συζητήσει μαζί του.


Για την πιθανότητα στήριξης της κυβέρνησης από τον Σταύρο Θεοδωράκη
Όλα είναι πιθανά. Αναρωτιέμαι αν ήταν τόσο απαραίτητο να ψηφίσει το Ποτάμι την τροπολογία για το Ίδρυμα της Τήνου την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν πρέπει να είμαστε μια γροθιά; Διαφορετικά γιατί δημιουργήσαμε το Κίνημα Αλλαγής; Έχουμε βουλευτές που πάνε και υπογράφουν πολιτικές ερωτήσεις, τοποθετούνται διαφορετικά και εκβιάζουν ότι θα φύγουν όταν δε γίνουν αυτά που επιθυμούν. Αυτά δεν έχουν θέση σ’ ένα πολιτικό χώρο που πρέπει να απαρνηθεί τον κακό παλαιό του εαυτό. Τέτοια συμβάντα δε μου αρέσουν καθόλου, γιατί δημιουργούν μεγάλη αμφιθυμία στο εκλογικό σώμα. Σαν ΠΑΣΟΚ, παρά τα άσχημα που έγιναν, ξέρουμε ότι τα περισσότερα απ’ αυτά που κάναμε στη διαδρομή των σαράντα χρόνων είναι πολύ θετικά και θα προχωρήσουμε μπροστά και χωρίς αυτούς, οι οποίοι κάνουν κακό στο χώρο. Ας σεβαστούν κάποιοι την ιστορία μας.Ο κ. Θεοδωράκης, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Η κα. Γεννηματά, την οποία στηρίζω, πιστεύω ότι δίνει ένα μεγάλο αγώνα, κάνοντας τεράστιες προσπάθειες να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Ο αρχηγός του Ποταμιού οφείλει να σεβαστεί τους 220.000 συμπολίτες μας που συμμετείχαν με την ψήφο τους στη διαδικασία δημιουργίας μιας ισχυρής κεντροαριστεράς. Ας πάμε στο Συνέδριο κι ας κάνει ότι θέλει. Εξάλλου, η εκλογική του δύναμη στο προοδευτικό χώρο, κρίνοντας από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης για την ανάδειξη του αρχηγού της κεντροαριστεράς ήταν περιορισμένη. Είναι λάθος να απαξιώνει τη μεγάλη προσφορά των ανθρώπων που τον είχαν ψηφίσει, για να εξυπηρετήσει τα δικό του προσωπικό συμφέρον. Είναι προσβλητικό. Εύχομαι την Κυριακή, στο συνέδριο μας, να αναγεννηθούμε και να προχωρήσουμε στο μέλλον δίνοντας χώρο σε νέους και ικανούς ανθρώπους με όνειρα και διαφορετικό πολιτικό λόγο, με καινοτόμες και μεταρρυθμιστικές ιδέες, που θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού, που θα δώσει στην κοινωνία την ευκαιρία να βγει από την κρίση.