ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 fm. Πέμπτη, 15/3/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 fm


Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018


Θα είναι ένα μεγάλο συνέδριο, που θα σηματοδοτήσει μια καινούρια αρχή. Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε αποφασίσει να πάμε σε αυτό το συνέδριο με χαμηλούς τόνους και οι σύνεδροί μας είναι συμφιλιωμένοι. Από τη στιγμή που δε θέλαμε να μπούμε σε συγκρούσεις μεταξύ μας, φροντίσαμε σε κάθε νομό ο αριθμός των συνέδρων να είναι εναρμονισμένος με την αναλογία που μας έδινε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή. Από τη Λακωνία έχουμε 20 συνέδρους. Στο συνέδριο θα τοποθετηθώ για το μέλλον του χώρου μας. Είμαι ένας φιλελεύθερος σοσιαλδημοκράτης. Με ενδιαφέρουν η αγορά και οι κανόνες της, το κοινωνικό κράτος, η ευαισθησία απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία της κρίσης.


Για τα «σύννεφα» του Ποταμιού πάνω στο Κίνημα Αλλαγής
Με πολλή αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο του Σταύρου Θεοδωράκη, τοποθετήθηκα δημόσια λέγοντας ότι θα πρέπει να σεβαστεί τους 220.000 συμπολίτες μας, που ψήφισαν για το νέο ξεκίνημα στην κεντροαριστερά. Δε θέλω να έρθω σε σύγκρουση με κανέναν, αλλά θεωρώ ότι ήταν λάθος η επιλογή του να επισκεφθεί τον απομονωμένο Τσίπρα. Θα μπορούσε να τον συναντήσει μετά το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Παρακάμπτουμε το συμβάν και προχωράμε σε κάτι καινούριο και διαφορετικό, που θα δώσει ελπίδα στους ανθρώπους εκείνους που δικαιολογημένα απομακρύνθηκαν από εμάς. Το χρωστάμε στον κόσμο που πίστεψε στις φρούδες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε με τα ψέματά του να τον κοροϊδέψει, για να κυβερνήσει τη χώρα.


Για τα μεγάλα λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Με αυτή την κυβέρνηση έχουν δημιουργηθεί πάρα πολύ κακές συνθήκες για το μέλλον της χώρας και ο επόμενος κυβερνήτης θα βρει πολλά πράγματα μπροστά του. Τον Τσίπρα, τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί, τον «πάνε με χίλια» γιατί δεν τους έφερε αντίρρηση σε τίποτα, δε διαπραγματεύτηκε τίποτα. Ο Τσίπρας δεν είναι ο ριζοσπάστης, αλλά ο άνθρωπος ο οποίος κάνει τα πάντα στο βωμό της εξουσίας. Αυτό είναι κάτι ανήθικο για την κοινωνία και δεν είναι αξιοπρεπές ούτε για το πολιτικό σύστημα.
Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής τα έχουν κάνει μαντάρα. Το Μακεδονικό έχει τελειώσει. Δε θα γίνει τίποτα. Υποσχέθηκε και στους Ευρωπαίους και στους Αμερικάνους ότι θα λύσει το θέμα αλλά είδαν ότι δε μπορεί. Επίσης, ως προς τις σχέσεις με την Τουρκία, «κατόρθωσε» να βάλει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και έδωσε στον Ερντογάν βήμα, για να μας κουνήσει το δάχτυλο μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Για να επιλυθούν τόσο σημαντικά ζητήματα, χρειάζεται λαϊκή ενότητα και πολιτική συναίνεση. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, γιατί οι κυβερνώντες πάνε ανθρώπους στα ειδικά δικαστήρια, χωρίς κατηγορίες.


Για τα τερτίπια του Τσίπρα ενόψει εκλογών
Εγώ δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν αλλά οι άνθρωποι που κατηγορούνται στην υπόθεση Novartis δεν είχαν δείξει τέτοια δείγματα γραφής στην πορεία της ζωής τους. Είναι δυνατόν ο Βενιζέλος, ο Λυκουρέντζος, ο Λοβέρδος, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που κατάφεραν να μειώσουν τη δαπάνη φαρμάκου από τα 5,8 δισ. στα 2,2 δισ. ευρώ, τελικά να βρίσκονται υπόλογοι και κατηγορούμενοι;
Θα πάμε σε εκλογές με τους «ψεύτες» και τους «κλέφτες» και εννοείται ότι ο ψεύτης έχει ηθικό πλεονέκτημα. Στην ελληνική κοινωνία, καλύτερα να είσαι ψεύτης παρά κλέφτης. Το προεκλογικό σύνθημα του Τσίπρα θα λέει ότι μπορεί να είπε κάποια ψέματα -γιατί ήταν σε μια κατάσταση που δεν την είχε εκτιμήσει καλά- αλλά δεν έκλεψε. Με αυτό το σύνθημα, σε συνδυασμό με την παραχώρηση κάποιων «δώρων» από το πλεόνασμα των 4,5 δισ. στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, θα επιχειρήσει να κοροϊδέψει πάλι τον ελληνικό λαό. Η αντιπολίτευση θα πρέπει μέχρι τότε να τον έχει ξεσκεπάσει. Βρισκόμαστε σε προεκλογικό χρόνο. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και έχει ξεκινήσει και το «ξήλωμα του πουλόβερ» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.


Για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες
Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι δύσκολο στην πολιτική. Η πολιτική είναι πολύπλευρη και δεν έχει αδιέξοδα. Ο πολιτικός πρέπει να προβλέπει το μέλλον και να παίρνει θέση για τα γεγονότα. Η πολιτική είναι μια αέναη διαδικασία και ο πολιτικός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τις όποιες αλλαγές μπορεί να προκύψουν. Μετά τις εκλογές, θα γίνει αυτό που επιθυμεί ο ελληνικός λαός. Όποια εντολή μας δώσει, εμείς θα την εκτελέσουμε. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα γίνει το σωστό, γιατί αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί ο ελληνικός λαός. Για την επόμενη μέρα, όπως ο Churchill, το Κίνημα Αλλαγής δεν ετοιμάζεται με γέλιο, χαρά και τραγούδια. Ετοιμαζόμαστε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια απέναντι στον ελληνικό λαό, δίνοντάς του τις λύσεις που του αξίζουν.