ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα 91,6/105,8 fm και το δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη. Σάββατο, 3/3/2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα 91,6/105,8 fm και το δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη
Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018


Για την πιθανότητα διαμόρφωσης προοδευτικού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ
Πώς περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν έχει στείλει στελέχη της στα δικαστήρια; Ενώ υπάρχουν βαριά εθνικά θέματα και είναι υπαρκτή η απειλή για απώλεια εδάφους, ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» με τους εσωτερικούς του εχθρούς, δηλαδή την αντιπολίτευση, φέρνοντάς τους στα ειδικά δικαστήρια. Επειδή η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, η άποψη μου είναι ότι η κυβέρνηση, σε περίπτωση που έχει στα χέρια της αδιάψευστα στοιχεία, θα έπρεπε να τα κρατήσει για μια άλλη στιγμή. Δεν είπαμε να μη διερευνηθεί η υπόθεση Novartis, όμως αυτό θα μπορούσε να γίνει κάποια άλλη στιγμή. Ας αποφασίσουν τελικά τι θέλουν, γιατί η κατασυκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων είναι το καταφύγιο των απαίδευτων, των κοντόφθαλμων, των υστερόβουλων. Η Ελλάδα χρειάζεται άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή.


Για τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης στην άσκηση πολιτικής
Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε ένα απολογισμό των κινήσεων της κυβέρνησης. Ας δούμε τελικά τι έγινε με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Μήπως ήταν η γκάφα του αιώνα; Μήπως το ίδιο ισχύει και για την επιμονή στις συνομιλίες με τα Σκόπια για το μακεδονικό; Μήπως αυτά είναι θέματα τα οποία θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί λίγο περισσότερο; Βλέπουμε μια Κυβέρνηση η οποία δεν ξέρει τι κάνει και που πατάει. Θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με όλη αυτή την αναστάτωση που επικρατεί στην Αθήνα και πώς αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση. Ο τρόπος που αντέδρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας στον εκλεγμένο Δήμαρχο Αθηνών «ας αλλάξει και καμία λάμπα», ήταν απαράδεκτος. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Πρέπει να απομυθοποιήσουμε την όλη κατάσταση και να δούμε τελικά ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι, τι θέλει ο καθένας, τι ζητούν; Συμφωνώ ότι το θέμα αυτό πρέπει να το δούμε συνολικά διότι, πράγματι, υπήρχαν συλλογικότητες που ήταν πάντα υπό την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4%. Δεν υπήρχαν όμως σε τέτοια ένταση. Συνεπώς, πρέπει να δούμε γιατί υπάρχει αυτή η αδυναμία και ανικανότητα διαχείρισης του προβλήματος από την κυβέρνηση σε μια κοινωνία η οποία είναι αγανακτισμένη. Τα πράγματα έχουν πάρει έναν κακό δρόμο και η Ελλάδα δε μπορεί να συνεχίσει έτσι. Ούτε στο εξωτερικό τα πάει καλά ούτε στο εσωτερικό της. Και ο ανασχηματισμός δε νομίζω ότι βοήθησε.


Για τη δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο
Αυτό που θα δώσει λύση στο ελληνικό πρόβλημα και στον ελληνικό λαό, που περνάει δύσκολες στιγμές, είναι οι εκλογές. Οι πολίτες έχουν απαξιώσει πια την πολιτική και τους πολιτικούς. Η κυβέρνηση αυτή δε μπορεί να κάνει κάτι άλλο, ό,τι ήταν να κάνει το έκανε. Όλοι αμφισβητούν την καθαρή έξοδο στις αγορές. Χωρίς κάποιο «μαξιλάρι», δε γίνεται τίποτα. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα θα σωθεί όταν φύγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν επιπόλαιοι και έκαναν πράγματα που δε μπόρεσαν ποτέ να διαχειριστούν αποτελεσματικά. Η κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει τέτοια αναστάτωση, που αυτά που ειπώθηκαν από τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών περί απομάκρυνσης από την μεγάλη ύφεση και μείωσης της ανεργίας αποδεικνύονται απλοί αριθμοί. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει πρώτα να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα, που βασανίζει τον ελληνικό λαό: «Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση τα μνημόνια;». Πρέπει να το απαντήσει γιατί δεν το έχει κάνει ακόμα και πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο, μαζί με την τρίτη συνιστώσα που έχει η κυβέρνηση, έχει διαπραχθεί μια αήθης και χυδαία συναλλαγή εις βάρος του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση αυτή, η οποία έχει υπογράψει λευκή επιταγή στους δανειστές μας, το μόνο που κάνει είναι συνέχεια να προσπαθεί να βρει σκάνδαλα. Άρα, το ηθικό πλεονέκτημα του κυρίου Τσίπρα έχει τελειώσει.


Για την ικανότητα τους Κινήματος Αλλαγής να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας
Το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στιγμή θέλει να μη διχάζεται ο ελληνικός λαός.  Στο Συνέδριο μας θα πρέπει να δώσουμε σαφείς λύσεις για την Ελλάδα. Θα πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας, να διευκρινίσουμε τι θα κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Γιατί η κοινωνία θα πάρει θέση σε σύντομο χρονικό διάστημα -που θα γίνουν εκλογές- και εμείς πρέπει να έχουμε μια καινοτόμα, μεταρρυθμιστική και υλοποιήσιμη πρόταση, αφήνοντας πίσω την κομματοκρατία και διαλέγοντας εκείνους που θα οδηγήσουν την Ελλάδα έξω από την κρίση.